Her şey Mehmetçik için

Her şey Mehmetçik için

19.03.2018 09:02:17

Mehmetçik Vakfı'na destek amacıyla Çağrıbey Ortaokulu tarafından dün düzenlenen kermes büyük ilgi görürken, Mehmetçik'lere “Kalbimiz sizinle” denerek selam gönderildi.

Çağrıbey Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve velileri, Okul Aile Birliği ve Okul Müdürlüğünün desteğiyle Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulunmak üzere dün geniş katılımlı bir kermes düzenledi. Velilerinin büyük duyarlılık ve ilgi göstererek destek sağladığı kermes organizasyonu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okunarak başladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Aslan ve Şube Müdürü Osman Kesici, muhtarlar da katılarak bu anlamlı programı onurlandırdı.

BALLI: İNSANİ VE VİCDANİ SORUMLULUK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK EĞİTİMİN TEMELİDİR
Okulun Müdür Yardımcılarından Mehtap Ballı, programda yaptığı konuşmada öğrenci, öğretmen ve konuklara şu sözlerle seslendi: “Eğitim-öğretim süreci insanın yaşamına dokunan en önemli süreçtir. Bu süreçte çocuklarımızın akademik başarıları kadar sosyal ve kültürel yönlerden de başarı göstermeleri hedefimizdir. Geleceğin yetişkinleri olarak hayata hazırlanan bu küçücük yüreklerde ve insani ve vicdani sorumlulukların bilincini geliştirmek eğitimin temelidir. Değerler eğitimi kazanılmalarını çocuğa tam verebilmek toplumun refahı açısından vazgeçilmezdir. Biz millet olarak değerlerimizle varız ve değerlerimizle güçlüyüz. Bunların başına da vatan sevgisi, birlik beraberlik ve merhamet gelir.

“HER DAİM MEHMETÇİK'İN YANINDA, BİLİNÇLİ VE MERHAMETLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Tüm bunları bir arada düşündüğümüzde Çağrıbey ailesi olarak bir sosyal sorumluluk projesi yürütebilen, toplumsal dayanışma örneği sergileyebilen vatan ve millet sevgisiyle her daim Mehmetçik'in yanında olan bilinçli ve merhametli nesiller için bu projeyi başlattık. Biz Mehmetçik için el ele dedik, bu işe gönlümüzü verdik. Projemize gönülden destek veren her bir öğrencimize, velimize, paydaşlarımıza çok teşekkür ediyor, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin artmasını diliyorum.”
Üzerlerinde “Mehmetçiğe selam olsun, kalbimiz sizinle” yazılı tişörtleriyle dikkat çeken Çağrıbey Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Mehmetçik'i alkışlayarak selamlarını yolladı. Ardından kermese geçildi. Başkan Işıklar ve diğer konuklar, kermesi gezerek emekleri dolayısıyla velileri tebrik ettiler.

Renginar SALİ

YORUM YAP