“Her 10 Kasım aslında Ata’ya hesap verme günüdür”

“Her 10 Kasım aslında Ata’ya hesap verme günüdür”

15.11.2016 10:20:25

Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Komutan ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve yöneticilerinin de katılımıyla 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü töreni düzenlendi. Ulu Önderin ebediyete intikal ettiği saat 09.05 geçe siren sesiyle birlikte Ertuğrul Gazi ailesi saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma okulun Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinden Neşe Duvarcı tarafından yapıldı.

DUVARCI: O, BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞRU VE YOK ETTİ KARANLIKLARI
Duvarcı konuşmasında, şu sözlere yer verdi: “Türk ulusunun en büyük kaybının üzerinden 78 yıl geçti. 78 yıllık bir özlem var içimizde. Bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak bu topraklarda; dinimizi yaşayıp, dilimize sahip çıkabiliyorsak, çağdaş eğitim için okullara gidebiliyorsak, boyun eğmiyorsak kimseye, boğmuşsak bağnazlığı Atatürk'ten bahsetmek gerek. Kolay mıdır bir ulusa “Ata” olmak, kolay mıdır koskoca bir ulusa sefaletten, esaretten kurtarmak, kolay mıdır kara günleri bitirip koca bir ulusu aydınlatmak. Tabi ki kolay değildir. Olmadı da zaten. Yıkılmış bir imparatorluk, emperyalist güçlerin işgali altında inim inim inleyen bir halk, her gün bir öncekinden daha karanlık bir ülke. İşte böyleydik O'ndan önce. Ve o bir güneş gibi doğdu. Milli Mücadele'de önderimiz oldu. Yok etti karanlıkları. Koca bir millet inandı ona, ardı sıra aydınlığa yürüdü, Çağdaş uygarlığa doğru. Halkı onu sevdi. Sadakati onda gördü, sevgiyi, vatan sevgisini…
Eşsiz bir liderdi. Hiçbir zaman verilmemiş haklar verdi kadınlarımıza; “Çocuklar” dedi. “Bizim çocuklarımız geleceğin mimarlarıdır.” Dünyanın tek çocuk bayramını hediye etti onlara. “Çiftçiler” dedi. “Milletimizin efendisidir.” Teknolojiyle tanıştırdı. “Sefaleti yensinler” dedi. Ondan önce ümmettik, millet olduk sayesinde. Ülkesi için yaptıkları sığmaz bu satırlara.
Ünlü bir devlet adamının dediği gibi “Atatürk gibi insanlar, bin nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır.”

“HER 10 KASIM HESAP VERME GÜNÜDÜR ASLINDA ATA'YA”
Her 10 Kasım hesap verme günüdür aslında Ata'ya. Neler yaptık bu ülke için, bağnazlığa, geriliğe karşı yılmadan durabildik mi, anlatabildik mi Ata'yı çocuklarımıza, yeterince eğitebildik mi insanımızı acaba…
Ata'mızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek, onu bu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ulu Önder'im, Atatürk'üm, iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın. Saygılarımla…”

Anma programı, okul salonunda şiirler, şarkılarla devam etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP