Sevginar Sali

‘Hekim’ bey ‘doz’ da önemli!

“Siyaseti bilebilir, Silivri'nin yabancısı”…

“Kasaba siyaseti genel politik deneyimi dahi çırak çıkartır” vs… Son bir yılda sıkça duyduğunuz ya da yaptığınız tarza yorumlardır… İtiraf edeyim ben de yaptım!

Volkan Yılmaz'ın dün MHP İlçe Teşkilatına yaptığı ‘çıkarmaya' bakıyorum ve düşünüyorum…

Seçildikten hemen sonra yapsaydı zaten ürke ürke adaylık ve seçilmişliğine yaklaşanları epey tedirgin eder; sonra ağzıyla kuş tutsa kendini anlatması daha zor olurdu. Hakkındaki tüm olumsuz siyasi öngörülerinin değirmenine de bizzat su taşımış olurdu. Ayrıca bir kaşık suda siyasi ve belediye başkanlık ikbalini boğma heveslerine hazine değerinde veriler sunmuş olurdu…

MHP'de Başkan Yılmaz'ın katılımıyla yapılan toplantının AK Parti grubu kendi sınırları içine toplanmaya hazırlanırken gerçekleşmesi de son derece doğru bir hamle. Cumhur İttifakının ruhu da bundan sonraki süreçte partisi ile münasebetini geliştirmesinden fazlaca etkilenmez.

***

Kimse ihtiyaç duyduğu bilgiye tamamıyla sahip olamaz. Ama bildikleri kadar bilmediklerinin de farkında olan, bunun için kendini geliştiren insanlar kazanımlarını sağlamlaştırır. ‘Ben biliyorum' diyen her zaman yanılmaya en güçlü adaydır.

“Eskiden çok kitap okudum” diyenlere hep şaşırıyorum, dün hatta sabah da yemek yediniz ama öğlen yine açsınız! Bilgi de gelişim de böyle bir şey. Her daim yenilenmeye, tazelenmeye ihtiyaç duyar…

***

Silivri Belediye Başkanı bir ‘hekim' gibi ilçenin iyileştirilmesi, kendi sloganı ‘mutlu etmesi' adına toplumsal ve siyasi şifrelerini çözerek ‘yollar' inşa ediyor. Kadına, çocuğa, sağlığa, eğitime, spora, sosyal yaşama, sokağa, parka, merkeze, en ücra bölgelere ulaşıyor vs… A partilisine, B partilisine her kesime dokuna dokuna ilerliyor. O inşa edilen ‘yollar' insanların size ulaşmasına, devamında; gelmesine-gitmesine ve dolasıyla bağ kurmasına yarıyor.

MHP ziyaretine “Bana en çok yakın arkadaşlarım kızacak” yaklaşımının iyileştirmesine yönelik bir adım olarak da saymayı tercih ediyorum. Size yakın duran insan kızmak için değil destek olmak için çare arayandır, sadece kimse değil bir şeyiniz yokken de yanınızda duranlardır! Onlar size kızıyorsa kişi dönüp yaptıklarına bakmalı, her şey olmasa bile bazı şeyleri gözden geçirmelidir.

İnadın bazı hususlarda işe yaradığına katılıyorum ama sözünü ettiğimiz konu bunlar arasında asla yer alamaz.

Uzun lafın kısası ‘Hekim bey'in zamanlama ve yaklaşım tasarrufu çok yerinde. Bir de ‘doz' ayarını tutturursa tadından yenmez. Tutturamayacak gibi olduğu durumlar da var ama ilk dönemin enerji ve sinerjisi ile toparlar diye düşünüyorum. 

 

 

 

YORUM YAP