Haziran meclisi tamamlandı

Haziran meclisi tamamlandı

14.06.2017 11:34:13

Belediye Meclisinin 9 Haziran Cuma günü kaydettiği Haziran ayı meclis toplantısı 2. Birleşiminin 1. Oturumunda, 5 gündem maddesi görüşüldü.

Silivri Belediye Meclisi'nin 09/06/2017 tarihine rastlayan Haziran Ayı toplantısının 2. Birleşiminin I. Oturumu, saat 16.00'da Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Görüşülen 4. gündem maddesi oyçokluğuyla, diğer gündem maddeleri de oybirliğiyle karara bağlandı.

-Gündemin 1. Maddesinde görüşülen; ilçemiz sınırları içerisindeki isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesi ile ilgili İsim ve Tespit Komisyonu raporunda şu ifadelere yer verildi: Cumhuriyet Mahallesi, 430 Ada'nın batısından geçip Halim Uluşahin Caddesi'ne bağlanan isimsiz sokağa, “Şehit Bahçeli Erdağı Sokağı” isminin verilmesi; Ortaköy Mahallesi, Gebze Sokağın yol aksının düzenlenmesinden oluşan isimsiz sokağa “Uluçınar Sokağı” isminin verilmesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu 18/n maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun 7/g maddesi uyarınca, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne tavsiye meclis kararı alınmak üzere, İsim Tespit Komisyonunca uygun bulunmuştur.” Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

-Gündemin 2. Maddesinde görüşülen; Silivri - TEM Bağlantı Yolu Doğusu ve Batısı ile Yakın Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planındaki “Meskun Konut Alanları"na ait bahçe mesafelerinin yeniden düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporunda şu ifadeler yer aldı: “Silivri ilçesi, 02.0712012 onay tarihli “TEM Bağlantı Yolu Doğusu ve Batısı ile Yakın Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı” sınırları içinde bulunan ve alan bakımından küçük olan parsellerde, imar planında belirtilen bahçe mesafelerinin uygulamasında sorunlar olması nedeniyle bazı parsellerde müstakilen yapı yapılamaması nedeniyle Meskun Konut Alanlarına ait bahçe mesafelerinin tespitine yönelik hazırlanan ve yönetmelik hükümlerinin uygulanmasını sağlayan plan notu düzenlemesine ilişkin plan değişiklik teklifi komisyonumuzda oybirliğiyle uygun görülmüştür.” Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

-3.Gündem maddesinde yer alan; Silivri ilçesi Kadıköy Mahallesi Köy Yerleşik Alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar Komisyonu raporunda şu ifadelere yer verildi: “30/09/2011 onay tarihli “Silivri ilçesi, Kadıköy Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına uygun olarak ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlandığı müteala edilen “Silivri ilçesi, Kadıköy Mahallesi Yerleşik Alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı” komisyonumuzca uygun görülmüştür.” Gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

-4.Gündem maddesinde görüşülen; Belediyeye ait Ezgi Tic. A.Ş.nin sermaye artışı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunda şu ifadeler yer aldı: “Komisyonumuz tarafından yapılan görüşme sonucunda hissesinin tamamı belediyemize ait olan Silivri Ezgi Eğitim Hizmetleri A.Ş.nin sermayesine 1.500.000,00 TL artış yapılması hususu komisyonumuz tarafından oy çokluğu ile kabul olunmuştur.” Gündem maddesi oyçokluğuyla kabul edildi.

-Gündemin 5. Maddesinde yer alan; ikinci lige çıkarak üstün başarı gösteren Silivrispor Kulübü teknik kadro ve sporcuların ödüllendirilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunda şu ifadeler yer aldı: “Komisyonumuz tarafından yapılan görüşme sonucunda 2016-2017 futbol sezonu sonunda TFF Spor Toto 2. Lig'e çıkarak üstün başarı gösteren Silivrispor Kulübü teknik kadro ve sporcularımızın ödüllendirilmesi komisyonumuz tarafından oybirliği ile uygun bulunmuştur.” Gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP