“Haydi sen de oyna” dediler

“Haydi sen de oyna” dediler

23.03.2019 10:20:53

Turgut Reis Anasınıfı, eTwinning ve aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan “Haydi sen de oyna”yı hayata geçirdi.

Turgut Reis İlkokulunda bir eTwinning projesi de Anasınıfından geldi. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan “Sen de oyna” adlı proje kapsamında ortak okullar imkânları dahilinde bir adet oyuncak kumbarası oluşturup çocukların getirecekleri oyuncakları biriktirecekler. Kumbara dolduğunda ihtiyacı olan minik kalplere ulaşacaklar.
“Sen de oyna” adlı projedeki amaç; öncelikle çocuklara paylaşma, dayanışma, empati, yardımlaşma gibi değerlerimizi kazandırmaktır. Ayrıca çocuk haklarında yer alan oyun hakkına hizmet etmektedir. Maalesef ülkemizde oyuncaksız büyüyen çocuklar mevcut. Bir başka amaç ise; evlerde kullanılmayı bekleyen bir çok oyuncak var. Bu oyuncakları oyuncaksız çocuklar ile buluşturarak ülkemizdeki oyuncak israfını önlemektir. Oyuncak fiyatlarının pahalılığı göz önüne alındığında proje ülke ekonomisine de katkıda bulunabilir. Kaybetmek üzere olduğunuz değerlerimizi (yardımlaşma-dayanışma, birlik ve beraberlik empati kurabilmek) bilgi basamağının bir adim ötesine taşıyarak öğrencilerin bu değerleri uygulamasını sağlamaktır. Öğrenciler hiç tanımadıkları bir arkadaşıyla paylaşabiliyorsa sadece bu yönüyle bile proje amacına ulaşmış olacak.
Haber
Merkezi

YORUM YAP