
Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi tamamladığı elektrikli araç projesiyle, Teknofest Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına girmeye layık görüldü.
Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, yaklaşık bir yıldır devam eden elektrikli araç projesini Silivri Belediyesinin de maddi desteğiyle tamamlayarak, Teknofest Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına girmeye layık görüldü.
Yarışma, Kocaeli Gebze TÜBİTAK tesislerinde 24 -28 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi'nin elektrikli araç projesi, 3000'den fazla başvuru içerisinden ilk 50'ye girdi. Yarışmaya ilk 50'ye giren kabul ediliyor.
Proje, Matematik öğretmeni Murat Alpaslan ve Atatürk Anadolu Lisesi Bilgisayar öğretmeni Güray Kartal ile öğrencilerden; Berkay Acay, Metin Ege, Ege Değirmencioğlu, Kubilay Berkay Köksal ve Berkay Yazıcı'nın görev almasıyla tamamlandı.
AKSÜNGER, BAŞARILAR DİLEDİ
Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Aksünger, öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti ve katılacakları Teknofest Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında başarılar diledi.
Renginar SALİ