Hasan Geyiktepe‘nin ismi Kavaklı’da yaşayacak

Hasan Geyiktepe‘nin ismi Kavaklı’da yaşayacak

14.06.2021 11:02:40

AK Parti Grubu'nun önerisi ve Silivri Belediye Meclisinin oybirliği ile almış olduğu karar     neticesinde Silivri İlçesi Kavaklı eski Belediye Başkanı Merhum Hasan Geyiktepe'nin ismi, mahallesinde ölümsüzleştirildi.

10 yıllık muhtarlık sonrasında beldenin kurucu Belediye Başkanı olarak bölge halkının toplamda 4 dönem üst üste seçilerek yerel yönetim görevini üstlenen Geyiktepe adının Kavaklı Ek Hizmet Binasına verilmesi kararlaştırıldı.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ
İsim Tespit Komisyonu raporunu okuyan Komisyon Başkanı Sultan Aşkın şunları ifade etti: “İlçemiz Kavaklı Mahallesinde doğan Hasan Geyiktepe 1989-1999 yılları arasında Muhtarlık, 1999 yılından itibaren 2 dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş olup, 20.02.2010'da vefat emiştir.
Silivri Hürriyet Mahallesi Kavaklı Cad. ile Yazlık Sok. kesişiminde bulunan park alanı ve 0/2136 parsel üzerinde yer alan Kavaklı Ek Hizmet Binasına “Silivri Belediyesi Hasan Geyiktepe Yaşam ve Etkinlik Alanı” isminin verilmesi, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/n maddesi gereği komisyonumuzca uygun bulunmuştur.”

YAZICI, GEYİKTEPE'Yİ ANDI
Komisyon oylamasından sonra söz isteyen AK Parti Meclis Üyesi Celalettin Yazcı, “Baba dostum” dediği Hasan Geyiktepe hakkında şunları söyledi: “Silivri Kavaklı Belde Belediyesi 1. ve 2. Dönem Belediye Başkanı Hasan Geyektepe 1951 yılında İstanbul ili, Silivri İlçesi Kavaklı köyünde doğdu. Hasan Geyiktepe 1989 yılında devraldığı Kavaklı muhtarlık görevini 1999 yılına kadar, iki dönem yürüttü. Kavaklı köyünün belde olması için vermiş olduğu mücadele neticesinde 1999 yılında Belde olan Kavaklı'ya DYP'den belediye başkan adayı oldu ve Belediye Başkanı seçildi. Kavaklı'ya çağdaş bir kentleşme vizyonu kazandıran Geyiktepe, 5 yıllık başarılı bir çalışma döneminin ardından, 28 Mart 2004'teki seçim yarışında bir kez daha DYP'den aday oldu. Başarılı çalışmaları ile halkın takdirini kazanan Geyiktepe, bu takdirin sandığa yansıması sonucu bir ‘'ilk''e imza atarak, Kavaklı siyaset tarihinde dört dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek Başkanı olarak siyaset tarihine geçti. Aynı zamanda 2004-2009 ( İBB 5. seçim dönemi) İBB meclis üyesi olarak görev yaptı. 20 yıl boyunca Kavaklı'da hayata geçirmiş olduğu başarılı çalışma ve projelerle örnek yönetim sistemi ile bölgede halkın takdirini kazandı. Ayşe Geyiktepe ile evli olan Hasan Geyiktepe, Reyhan, Seyhan ve Beyhan isminde üç kız çocuğu babasıdır. Geyiktepe 20.02.2010'da gözlerini hayata yumdu.”

HASAN GEYİKTEPE DÖNEMİNDE
KAVAKLI'DA YAPILANLAR
Kavaklı'nın köyden beldeye dönüşmesi, 1/5000 ve 1/1000'lik planlar, temin etütleri, su sondaj kuyularının açılarak su deposu yapılarak su sorununun çözülmesi, Kavaklı Merkez Cami, Kavaklı Belediye Binası, Kavaklı Düğün Salonu, Kavaklı Sağlık Ocağı, PTT Binası, yerleşik alanların asfalt ve kilit taşı imalatı, Mehmet Yenici Yağlı Pehlivan Güreşleri, 2009 yılında belde belediyelerinin kapatılması sırasında Türkiye'de borcu olmayan ender belediyelerden biri olarak artı bütçe ile devri yapılan örnek bir belediye... Sevginar Sali

YORUM YAP