Harezmi Çalıştayı katılımcıları bugün Silivri’ye geliyor

Harezmi Çalıştayı katılımcıları bugün Silivri’ye geliyor

14.02.2018 17:03:09

Harezmi Eğitim Modeli Çalıştayı katılımcıları, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci eşliğinde, bugün Silivri'ye geliyor.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Şube Müdürlüğünün projesi olan Harezmî Eğitim Modeli (Zihinden Makineye Bilgisayar Bilimleri ve Disiplinlerarası Eğitim Modeli) kapsamında çalışmalar sürüyor. Çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında, güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemlerini ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapılan sahip olan model 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da yaygınlaştırılıyor.
Turgut Reis İlkokulu öğrencilerinin Harezmî Eğitim Modeli Projesi kapsamında geçen sene geliştirdikleri "Yaya güvenliği" projesi büyük ilgi gördü. İlçemiz okulu proje uygulama sürecinde Türkiye'de seçilen 5 pilot okul arasında yerini aldı.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu projeyi Türkiye'ye yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. 12-16 Şubat 2018 tarihleri arasında Zübeyde Hanım Hizmetici Eğitim Ensitüsü'nde Harezmi Eğitim Modeli Çalıştayı düzenleniyor. Çalıştayın son gününde Turgut Reis İlkokulu Müdürü Hakan Can, konuşmacı olarak katılacak.

HAREZMİ ÇALIŞTAYI KATILIMCILARI BUGÜN SİLİVRİ'DE AĞIRLANACAK
Harezmi Eğitim Modeli Çalıştayı'na katılan İl Milli Eğitim Müdürleri ve İl Müdür Yardımcıları, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile birlikte yarın Bahçelievler'deki Yayla İlkokulu'nu, Büyükçekmece'deki Rosvita Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ve Turgut Reis İlkokulu'nu ziyaret edecek. Yöneticiler, ilçemiz okulunun Harezmi Sınıfı'nda yapılacak dersi izleyecek. Akabinde kendilerine Kalepark gezdirilecek. Silivri Öğretmenevi'nde verilecek akşam yemeğinin ardından ilçemizden ayrılacaklar.
Renginar SALİ

YORUM YAP