Hamsi festivalinde Sedat Peker çıkarması

Hamsi festivalinde Sedat Peker çıkarması

10.04.2018 10:09:12

4. Hamsi ve Kültür Festivali'ne onur konuğu Sedat Peker'in siyasi açıklamaları damga vurdu. Hakkındaki söylentileri yanıtlayan Peker, açık açık Cumhur İttifakı'na oy istedi.

Silivri Rizeliler Derneği Sinan Abdullah Azder Başkanlığında Pazar günü gerçekleştirilen 4. Hamsi ve Kültür Festivali'nde programın akışını Reis lakaplı Sedat Peker'in gelişi yönlendirdi. Siyasete atılacağı yönündeki iddiaların söylentiden ibaret olduğunu ileri süren Peker, AK Parti ile MHP'nin Cumhur İttifakı'na destek verdiğini ve verilmesi gerektiğini açıkladı.

PEKER: HİÇBİR DÜNYEVİ MAKAMA TALİP OLMADIM, OLMAYI DA DÜŞÜNMÜYORUM
Konuşmasına alana geç iştirak edişine açıklık getirerek başlayan Peker, “Kıymetli kardeşlerim, bazı farklı dünya görüşüne sahip olan belki bizlerle aynı atmosferde aynı heyecanı paylaşırken mutlu olmayacağını düşündüğümüz dostlarımız da olabilir diye bu saatte gelmeyi uygun gördük. Yoksa düşüncemiz daha erken gelip dostlarımızla daha fazla zaman geçirmekti ama Allah'ın izniyle buradayım ve dediğim gibi hiçbir sıkıntı yok kardeşlerim. Allah sizden razı olsun, hoş geldiniz kardeşlerim. Kıymetli kardeşlerim, bizler böyle dost cemaatleri oluşturduğumuz zaman bazı art niyetli insanlar gıyabımızda ilerleyen zamanda siyasete girecek bu yüzden alt zemin oluşturuyor diye sohbetler yapıyormuş. Bu tip insanlara ben geçişten beri her zaman acıdım. Çünkü ne geçmişte beni anlayabildiler, görünen o ki ne de gelecekte beni anlayabilecekler. Biz bu tip dost meclislerine iştirak ederek toplumumuzda yıkılmaya çalışılan manevi direncin ve cesaretin daha yükseğe taşınması için kendimizce elimizden gelen gayretleri göstermeye çalışıyoruz. Bunun haricinde başka hesabımız Allah'a şükürler olsun yoktur. Benimle birlikte yol almış arkadaşlarımın kimi dernek başkanı, kimi vakıf başkanı, kimi spor kulübü başkanı, kimi belediye başkanı oldu. Ben ömrüm boyunca dernek başkanlığı da dahil olmak üzere hiçbir dünyevi makama talip olmadım. Bundan sonraki hayatımda da talip olmayı düşünmüyorum. Çocukluğumdan beri hep bu dünya var olduğu müddetçe annelerin çocuklarına anlattığı masallardaki koruyan kollayan kahramanın adının Sedat Peker ve arkadaşları, Adamın Kardeşleri olarak anılmasının haricinde bir isteğimiz olmasın Yüce Allah'ım dedim.” diye konuştu.

CAN DÜNDAR'I ASMAKLA TEHDİT ETTİ
Konuşmasının devamında Gazeteci-Yazar Can Dündar'ı asmakla tehdit etti. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Peker, “Kıymetli dostlarım Silivri'nin bizim hayatımızda önemli bir yeri var. Biliyorsunuz Silivir Cezaevi'nde bizi çok uzun süreler yatırdılar. Can Dündar bir yazısında, “Ankara'dan yapılan Adalet Yürüyüşü'nün sonu cezaevlerindeki arkadaşlarımızı Bastille isyanında olduğu gibi cezaevleri basılarak boşaltılacak. Bu şekilde kurtulacağız.” demişti. Bende bunun üzerine bir yazı kaleme aldım. “Eğer bu ülkede cezaevleri basılacaksa, bu sizin düşündüğünüz gibi olmayacak. Eğer siz cezaevlerini basıp teröristleri kurtarmaya çalışırsanız dışarda sizi boyunlarınızdan ağaçlara asacağız, cezaevlerinde de onları bayrak direklerine asacağız.” dedim. Ancak ben şunu da ekledim; “Eğer bir gün ülkemizi zor duruma düşürmeyi başarırsanız başınıza gelecek olan budur.” Sayın Savcı farklı düşünmüş, bu sözlerimden dolayı bana dava açmış. Şu an yargılanıyorum. Sayın savcının düşüncesine saygı duymakla birlikte Allah'a yemin olsun aynı şeyleri tekrar ediyorum; eğer onlar cezaevlerini basıp arkadaşlarını kurtarmaya kalkarlarsa bu ülkenin evlatlarına yemin ediyorum, buna engel olacaklar, onları boyunlarından asacaklar diyorum. Bu şu anki düşüncemdir. Dava açsınlar. 15 senem cezaevlerinde geçti. Geri kalan bize tatbikat gelir, Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz.” dedi.

“AK PARTİ DE, MHP DE BU ÜLKENİN CANIDIR, CİĞERİDİR”
Siyasete girmeyi geçmişte hiç düşünmediğini ve gelecekte de siyasete girmeyeceğini açıklayan Peker, Cumhur İttifakı'nı övdü. Peker, “Seçimler yaklaşıyor. Sağ olsunlar, fikirlerimize değer veren arkadaşlarımız, “Ne yapacağız, kimi destekleyeceğiz?” diye soruyorlar. Ben de onlara dilim döndüğünce sade bir vatandaş olarak ölümüne Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğiz kardeşlerim diyorum. Daha sonra bana, “Yeni seçim kanununa göre Cumhur İttifakı'nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklerken destekleyen partiler içinde ayrı ayrı oy kullanmak gerekiyor. O zaman ne yapalım?” diye soruyorlar. “Ben de onlara; AK Parti de, MHP de bu ülkenin canıdır, ciğeridir, çimentosudur, demiridir. İstediğinize gönül rahatlığıyla oy verebilirsiniz dedim kardeşlerim.” şeklinde konuştu. Konuşmasının akabinde kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen hayranlarını özel aracında kabul etti.

5 TON HAMSİ İKRAM EDİLDİ
Silivri Rizeliler Derneği tarafından organize edilen 4. Hamsi ve Kültür Festivali, soğuk havaya aldırış etmeyen vatandaşların yoğun katılımıyla coşkulu bir biçimde kutlandı. Yüzlerce vatandaş önce ücretsiz dağıtılan tonlarca hamsiyi yedi sonra Karadeniz müzikleriyle horon tepti. Çay Güzeli Fatoş Özkır'ın sunuculuğunu yaptığı festivale; Sedat Peker, Şevket Kotil, Saral, Bayburtlu İnşaat, Atılım Beton, Eren İnşaat&Kya İnşaat, Nurullah Baldöktü, Yazıcı Yapı, Balcıoğlu İnşaat, Doğanyiğit Arsa Ofisi, Silivri Fırıncıları Unlu Mamulleri, Kanca, Şan Mühendislik, Karal İnşaat, Aziz Fazlıoğlu, Tekin Emlak, BBP Silivri İlçe Başkanlığı, Since 1994 Fırıncı&Ekmek Pasta, Çepnioğlu Ekmek Fırınları, Eyüpoğlu Pide, Lale Konakları Azderoğlu, Asrın Kardeşler, Memiş Devran, Maşalacı, Karal Ticaret, Çaykur, Derman Aktar, ÜSÇ, Üçel, Altın Yaprak Hamsi Kolonyası, Candan Anaokulu, Şölen, Nazo, Made Home&Maşalacı Group, Yeşiltepe Gayrimenkul, Tayfun Tuncer ve Has Vakum sponsor oldu.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP