Hakan Kocabaş: Hoşgörü kültürü biraz örselendi...

Hakan Kocabaş: Hoşgörü kültürü biraz örselendi...

12.02.2019 09:40:00

SİAD ve Başkanı Hakan Kocabaş, ilçemiz konularına yönelik duyarlılığını 31 Mart yerel seçimler arifesinde de ortaya koydu.

Silivri SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, yerel seçim sürecine ilişkin bir kamuoyu açıklamasında bulundu.

“KİRLİ SİYASET, İNCİTİCİ KARALAMA, HIRSLARA YENİK DÜŞTÜ”
Kocabaş'ın söz konusu açıklaması aynen şu şekilde: “Derneğimiz Silivri SİAD bildiğiniz gibi her zaman ülkemizin ve bölgemizin menfaatini üstün tutan bir anlayış ile ilçemizin lider Sivil Toplum Kuruluşlarının başında olmuştur. Aday belirleme süreci içinde müşaade ettik ki maalesef kirli siyaset, incitici karalama, hırslara yenik düştü. Kamu yöneticilerimizin bir takım hesaplar yüzünden yerleri değiştirildi. Başkan adayları fazlaca hırpalandı. Ülkemize ve özellikle de ilçemize yakışan hoşgörü kültürü biraz örselendi.

“İNSAN ŞAHSİYETİNİ AŞAĞILAYICI İSNAT VE HATTA TESPİTLERDEN KAÇINMALI”
Bu yazıyı daha önce kaleme almamamızın sebebi, aday adayı seçimlerin de öyle veya böyle bir algıya dahlimiz olma olasılığının bertaraf olması içindi. Biz ülkemiz ve bölgemiz için bir sorumluluk hissediyoruz. Bu sorumluluğu yerine getirmek için de insan şahsiyetini aşağılayıcı isnat ve hatta tespitlerden kaçınılması gerektiği etiğini taşıyoruz.

“HALKIN HER ZAMAN DOĞRU KARAR VERDİĞİNE İNANIYORUZ”
Biz tüm kamu görevlilerimizin Başkan aday adaylarınızın görevlerini kabiliyetleri nispetinde yerlerine getirdiklerine inanıyoruz. Esas karar vericinin halk olduğunu ve halkın da her zaman sağduyulu ve doğru karar verdiğine inanıyoruz. Bu sebeple yerel seçimlere az bir sure kala ilçemizde Cumhur İttifakının adayı Volkan Yılmaz'a, Millet İttifakının adayı şimdi ki Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a başarılar diliyoruz.
Güzel bir seçim kampanyası olacağına, seviyeli, hoşgörülü ve hizmetlere odaklanmış adayların yarışacağına eminiz. Tüm aday adaylarımızın da bu seçimlerde aday olma yetileri vardır mutlaka ama seçimlerde birinin öne çıkması demokrasinin kuralı. Onlara da derneğimiz adına bu özgüven ve emekleri için teşekkür ediyoruz.
Silivri'miz ve İstanbul'umuz için hayırlı hizmetleri yürütecek kimse; onun seçilmesi temennimizdir.
Birliğimiz ve beraberliğimiz hırslarımızın önünde, anane ve geleneklerimizle aynı kulvarda olsun.”

Haber Merkezi

YORUM YAP