Dr. Ercan Demirbağ

Güzellik isterken sağlığınızdan olmayın

Botoks ve dolgu uygulamaları tüm dünyada yaygın olarak yapılan cerrahi dışı estetik müdahaleleridir. Uygulamaların kısa sürede yapılabilmesi ve sonuçlarının hemen görülebilmesi, işlem sonrası sosyal hayata devam edilebilmesi, cerrahi işlemlere kıyasla daha ucuz olması gibi birçok avantajı bu kadar sık yapılmasının başlıca sebepleridir.
Bu kadar sık yapılması ve oluşturduğu parasal değer nedeniyle ilgili-ilgisiz, eğitimli-eğitimsiz birçok kişi bu işe heves etmekte. Ancak bu uygulamalar birer tıbbi müdahale olup hevesle, para hırsıyla yapılabilecek işlemler değildir. Sonuçta kullanılan ilaçlar ve uygulamanın birer tıbbi müdahale olduğu unutulmamalıdır.
Bu uygulamaların eğitim ve uzmanlığını alan iki temel branş vardır. Bunlar Estetik ve Plastik Cerrahi ile Dermatoloji bölümleridir. Ancak günümüzde diğer uzmanlık dallarından da uygulama yapan branşlar yeni yeni başlamıştır. Her ne olursa olsun bu uygulamalar bir tıp doktoru tarafından, uygun şartlarda uygulanması gereken işlemlerdir. Günümüzde kuaförlerde, güzellik salonlarında, kaçak ofislerde, merdiven altı şeklinde tarif edilen mekanlarda yapılması sağlıksız ve yasaktır.

ORİJİNAL İLACIN YETKİSİ OLMAYAN DOKTOR DIŞINDA SATIŞI YAPILMAMAKTADIR
Kullanılan çoğu orijinal ilacın yetkisi olmayan doktor dışında satışı yapılmamaktadır. Ayrıca orijinal ilaçların maliyeti yüksektir. Özellikle bu sebeplerden dolayı yetkisi olmayan kişiler; kaçak, ne olduğu belirsiz, güvenilirliği tıbbi olarak kanıtlanmamış düşük maliyetli ürün kullanmaktadır. Bu şartların üzerine bir de sağlıksız hijyen ve uygulama şartlarını eklerseniz ciddi sıkıntılar yaşanabilmektedir. Bunlardan başlıcaları yüzde asimetri, ciddi alerji, anaflaksi, göz kapak düşüklüğü, uygulama bölgesinde kangren, enfeksiyon, gözde kalıcı görme kaybı ve körlük hatta ölümdür.
İnsanların kendini daha güzel ve iyi hissetmek için yaptırdıkları botoks - dolgu uygulamaları sırf para hırsı nedeniyle düşük kalite ürün ve yetkisiz ellerde istenmeyen sonuçlara neden olabilir hatta sağlığınızı da tehlikeye atabilir.
Lütfen uygulama yaptıracağınız kişinin tıp fakültesi mezunu bir doktor olmasına dikkat edin ve ne marka ürün kullandığını sorgulayın-öğrenin.
Sağlığınız her şeyden önemlidir.

YORUM YAP