Göçengil: Ahilik herkesi kucaklayan bir kültürdür

Göçengil: Ahilik herkesi kucaklayan bir kültürdür

13.10.2016 10:12:17

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil, Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri kapsamında Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve yönetimini ziyaret etti. Göçengil, “Ahilik kültürüyle yoğrulmuş, milli bütünlüğümüzün güvencesi, ahlaklı, namuslu, yardımsever esnaf ve sanatkârımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum” dedi.

“Günümüzün Esnaf Odalarına benzer bir işlemi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Ahilik Kültürü Haftası sebebiyle bugün programımıza Silivri Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı ve Yönetim Kurulunu ziyaret ederek başladık” diyen Göçengil, haftaya özel görüşlerini şöyle yansıttı:

GÖÇENGİL: AHİLİK HERKESİ KUCAKLAYAN BİR KÜLTÜRDÜR
“Ahilik, toplumsal barış, dayanışma, akıl, bilim, çalışma ve ahlak birlikteliğidir. Ahilik, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeyen, herkesi eşit görüp, herkesi kucaklayan bir kültürdür.”

“SON 14 YILLIK DÖNEMDE UYGULANAN EKONOMİ POLİTİKALARI, ESNAFI İŞYERİNDEN, SANATKÂRI TEZGÂHINDAN KOPARDI”
Meslek ahlakı, sosyal dayanışma, kaliteli üretim, emeğe saygı gibi değerlerin, Ahilik kültürünün bugünlere devrettiği miras olduğunu ifade eden Geçengil, bu kültürün, geçmişten günümüze esnaf ve sanatkârlarımıza rehberlik yaptığını kaydetti açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu kadar değerli bir kültür mirasına sahip olan ülkemizde özellikle son 13 yıllık dönemde uygulanan ekonomi politikaları, esnafı işyerinden, sanatkârı tezgâhından kopardı. Bu politikaların uygulandığı ‘yeni Türkiye'de on binlerce esnaf ve sanatkâr, kredisini ödeyemez, vergi ve sosyal güvenlik primlerini yatıramaz, evine ekmek götüremez hale gelerek kepenk kapattı.

“TÜRKİYE BU KARANLIK GÜNLERİ ELBET GERİDE BIRAKACAK”
Türkiye, bu karanlık günleri elbet geride bırakacak, toplumsal refahı gözeten, haksız rekabetin önüne geçildiği, alnı açık, eli açık, sofrası, kapısı, kepengi açık, cömert, yardımsever, dilini yalandan, elini haramdan uzak tutan bu büyük öğreti yeniden bu topraklarda egemen olacak. Çünkü esnafımıza, sanatkârımıza ve bu değerleri asırlar boyu yeni nesillere taşıyan halkımıza inancımız tamdır.”

KOÇER, TEŞEKKÜR ETTİ
CHP, ilçe başkan ve yöneticilerine teşekkür eden Koçer, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretten onur duyduklarını belirtti. Esnaf ve sanatkarların çıkarlarını korumak, refah imkanlarını arttırmak için oda olarak çalışmalarını büyük bir özenle sürdürdüklerini ifade eden Koçer, zor zaman ve koşulların işbirliği, hoşgörü, daha çok çalışarak ve beraberlikle aşılacağına dair inancını paylaştı.

CHP'LİLER PROGRAMLARINI ESNAF ZİYARETLERİYLE SÜRDÜRDÜ
CHP'liler Göçengil Başkanlığında Esnaf Odası programlarının ardından esnaf ziyaretleriyle çalışmalarını sürdürdü.


Haber Merkezi

YORUM YAP