Abdullah Teber’e meslektaş desteği

Abdullah Teber’e meslektaş desteği

13.10.2016 10:13:28

Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş, İstanbul Ticaret Odası başkanlık koltuğuna aday olan Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nin eski Başkanı Abdullah Teber'e destek vereceğini açıkça ilan etti.

Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı aynı zamanda CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Abdullah Teber, önceki gün konuğu olduğu Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nde İstanbul Ticaret Odası başkan adaylığı hakkında konuştu. Yönetim kurulu üyelerinin kararı ile devam ettirilen kahvaltılı Salı toplantısını takip edenler arasında Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi Müdürlüğü Sorumluları Orhan Öpçin ile Önder Çolak, CHP Silivri eski İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri İlçe Milli Eğitim eski Müdürü İkram Kayapınar vardı.

ABDULLAH TEBER KİMDİR?
Kuzey Kafkas asıllı işadamı 1950 yılında Kayseri Pınarbaşı'nda doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu Yüksek Teknik Öğretmeni. İş hayatına özel sektörde sırasıyla Motor Yatak ve Chrysler gibi firmalarda çalışarak başladı. Bu esnada Milli Eğitim Bakanlığı'na mecburi hizmet karşılığı burs borcunu ödedi ve askerlik görevini 1976 yılında İzmir'de Yedek Subay olarak yerine getirdi. 1980 yılında Tebplast Plastik ve Kalıp Sanayi A.Ş.'yi kurarak ticari hayatına atıldı. Yıllar içerisinde Arat Araştırma A.Ş., Teknik Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. ve Marmara A.Ş. gibi firmaların Yönetim Kurulu'nda görev aldı. Abdullah Teber, sanayici iş adamları arasında müteşebbis ruhu ve muteber kişiliği ile tanınır. Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi (Bakır ve Pirinççiler Sanayi Sitesi )Yönetim Kurulu Başkanlığı, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyet üyeliği, BAKSAV (Bakır ve Pirinççiler Sanayi Sitesi Vakfı) Yönetim Kurulu Üyeliği, Beşiktaş Spor Kulübü Üyeliği görevlerinde bulundu.

ÜYELİK AİDATLARI KALKACAK VAADİ
İTO başkanlık seçiminin en güçlü adayı olarak adlandırılan Abdullah Teber İTO üyeliğinin sadece bir aidat kaynağı olarak görülmesinin, İstanbul gibi dünyanın en önemli şehrinin Ticaret Odası üyelerinin hak etmediği bir haksızlık olarak gördüğünü ifade etmiş ve "Ben vaatlerimin altına imzamı atarım. Esnafın halinden anlamak için esnaflık nedir bilmek, Kobi'yi anlamak için Kobiliği yaşamış olmak, işadamına çözüm üretmek için işadamı olmak gerekir. Deneyim, şeffaflık, akıl ve vizyon gerekir... Ama her şeyden önce, koltuk sevdalısı olmak değil, hizmet sevdalısı olmak gerekir. Söz veriyorum, Başkan olmam halinde yapacağım uygulamalardan en ivedi ilki üye aidatlarını kaldırmak olacaktır" demiştir.

“İTO'NUN ACİLEN YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYACI VAR”
İTO'nun kaynak yaratmak için en geniş imkânlara sahip olduğunu belirten, yüzbinlerce bahtsız üyenin İTO'dan doğru dürüst hiçbir hizmet alamadığını aktaran Abdullah Teber, 2025 için çok önemli hedefleri olan Türkiye'nin çağdaş vizyonuna uygun, şeffaf ve demokratik bir yönetim anlayışının vakit geçirmeden devreye girmesinin zorunlu olduğunun altını çizmiştir. Mevcut yönetimin ‘vahim' olarak gördüğü eksikliklerini, hatalarını ve çağdışı olarak nitelendirdiği uygulamalarını son derece açık bir dille açıklayan Teber, konuşmasına ve vaatlerine özetle şöyle devam etmiştir: "Sadece aidat toplama beceresine odaklanan bu yönetim, maalesef vaat ettiği hiçbir projesini başarıyla tamamlayamamıştır. Her kesimden ve sektörden üye olmak zorunda olan işadamlarımız, Kobi'lerimiz, ticaretin amansız koşullarıyla boğuşarak devletine vergi ödeyen, çalışanının maaşı-sigortası için, evine yuvasına ekmek götürmek için varıyla yoğuyla terleyen esnafımız İTO'dan hangi yardımı almıştır? Mevcut yönetim için bu üyelerimiz maalesef, sadece ve sadece ‘aidat kaynağı' olarak görülmüşlerdir. Kendilerine gelen ‘ödeme tebligatları' ile üye olduklarını hatırlar olmuşlardır. Kimseye yararı olmayan gezilerde, bu üyelerin çoğunun zorlukla ödediği aidatlar sorumsuzca harcanmıştır. Şeffaflık vaat edilmiştir. İTO hala şeffaf olmanın uzağından bile geçememektedir. E-İTO Projesi mevcut yönetim tarafından büyük iddialarla başlatılmış, hala bitirilememiştir. İTO'nun kurduğu Ticaret Üniversitesi'nin web sitesinde ingilizce olarak bir yayın yoktur. Hangi global ticaret, hangi eğitim düzeyi, hangi dünya vizyonu peşindeyiz sorarım? E-İTO Projesi'nden anladıkları bu mudur? İTO'nun tecrübenin akılla entegre olduğu, kendi kazançlarından önce üyelerinin kazançlarını arttırmayı hedefleyen, esnafın ve ticari zorlukların ne olduğunu iyi bilen, vizyonlu ve şeffaf bir yönetim değişikliğine acilen ihtiyacı vardır. Vaadim nettir, İTO'yu tüm kurumları ve üyeleri ile birlikte kalkındırmak ve çağdaş yörüngesine oturtmak. Kobisi de, esnafı da beni iyi tanır ve sözümün eri olduğumu bilirler. İstanbul Ticaret Odası'nın değişimi ve dönüşümü kaçınılmazdır.”
Oda seçimleri tüm Türkiye'de 365 Oda ve Borsa için aynı anda gerçekleşecek olup, seçim takvimi henüz TOBB tarafından belirtilmemiştir.

KOCABAŞ, DESTEKLEYİCİ TAVRINI ORTAYA KOYDU
Teber'in ardından konuşan Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş, “Biz istiyoruz ki dostlarımız bu yerlerde olsun. Bizim de en azından orada söz söylemeye hakkımız olsun” ifadeleriyle safını belli etti.


Toplantı, yönetim kurulu üyelerinin görüş ve soruları ile devam etti.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP