Engin Akın

Futbol şansı bizden yana olsun

Gerçekleşen birlik ve dayanışma gecesinde eksiklikler de vardı. Yazmadan geçemeyeceğim konuların başında ise eski emektarların davet edilmemesinde bir art niyet aramıyorum, aramak istemiyorum. Yıllarını kulüp için harcamış isimleri es geçmek hata olmuş. Neyse maç haftasındayız ve maçlara konsantre olalım.

Evet, dananın kuyruğu kopmaya hazır. Ligin ilk hafta maçları için takımlar sahaya çıkmaya hazır.

Bölge takımlarının da sahaya çıkacağı hafta maçlarında Silivrispor evinde Erzirspor'u ağırlarken, Tepecikspor da evinde Karşıyaka ile oynamaya hazırlanıyor. Çatalcaspor ise Tokat deplasmanında Tokatspor ile oynayacak. Bir başka komşu takımımız Velimeşe Ergenespor ise Sakarya deplasmanında gece maçında Sakaryaspor ile karşılaşacak.

Öncelikle tüm bölge takımlarımızın futbol şansları yanında olmasını dileriz. Sonrasında ise vurdukları gol olsun ve hanelerine puan ya da puanlar yazılsın.

Silivrispor zorlu Erzin maçı öncesinde önemli oyuncusu Emrah Bedir'den yoksun çıkabilir. Bolu kampında sakatlanarak kampı tedavisi için terk eden tecrübeli oyuncunun durumu maç saatinde belli olacağı bildirildi. Dileriz bu zorlu ilk hafta maçına kadar yetiştirilir ve oynar.

Tokat deplasmanına çıkmaya hazırlanan Çatalcaspor'da sakat oyuncu bulunmuyor. Tokatspor'un gençlerle sahaya çıkıyor olması bir avantaj gibi gözükse de gençler karşı oyunlar her zaman zorlu olmuştur. Özellikle ligin ilk maçları çok tehlikeli olabilirler.

Tepecikspor da evinde liglerin köklü takımlarından Karşıyaka takımı ile oynayacak. Tepecikspor'da da sakat oyuncu bulunmuyor. Karşıyaka takımı Tepecik ile oynamıyor olsaydı Karşıyaka takımına olan sempatimden dolayı kendilerini tutardım ama işin içine duygusallık girdiği için favorim Tepecik olacaktır.

Ergene Velimeşe takımı ise ligi bir başka iddialı takım olan Sakarya ile karşılaşacak olması sıkıntılı olabilir. Her ne kadar Sakarya'nın geçen seneki performansından uza bir görüntü veriyor olması yanıltmasın. Sakaryaspor evinde en az 20.000 kişiye oynuyor. Lakin bu maç seyircisiz ve Velimeşe takımı için bu bir şanstır. Seyircisinden yoksun bir Sakarya'nın eli ayağı bağlı bir şekilde olacaktır ve Velimeşe vur-kaç yaparak puanlarını alacağı kanaatindeyim.

Silivri ve Çatalca aynı grupta olması ikili ilişkilerin de sıkı tutulması anlamına gelir. Dilerim çok çok daha sıkı olurlar. İlerleyen haftalarda birbirlerine yüksek ihtimalle ihtiyaçları olacaktır.

Başta da belirttiğim gibi bölge takımlarımızın futbol şansları yanlarında olsun. Vurdukları gol, üç puanlar da bizim olsun.

YORUM YAP