İlker Bayrak

Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi

Eğitimde FATİH Projesi | Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2016 açılış programı YEĞİTEK Genel Müdürü Sn. Bilal TIRNAKÇI ve Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sn. Doç Dr. Yusuf Tekin'in konuşmalarıyla gerçekleştirildi.
3 panel, 26 oturum ve 26 atölyenin gerçekleştirildiği Zirve'de 8 çağrılı konuşmacı ve 154 konuşmacı yer aldı. 2000'den fazla katılımcının ziyaret ettiği Eğitimde FATİH Projesi | Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2016 yoğun bir gündemle gerçekleştirildi.
Ben de bu zirvede 154 Konuşmacıdan biri olarak bildiri sundum. 3 -4 – 5 Kasım tarihlerinde Ankara'da eğitim teknolojileri rüzgârı esti. Eğitimciler birikimlerini birbirleriyle paylaşma fırsatı yakaladı. Milli Eğitim Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Hem bu zirvede sunum yapan bir kişi olarak hem de bir ebeveyn olarak zirveyi ve eğitim teknolojilerinin geleceği hakkında sizinle konuşmak isterim. FATİH projesi, inanılmaz bir fırsat aslında...
Çok büyük bir yatırım. Etkileşimli tahtalar, tablet bilgisayarlar artık sınıflarımızda... Biz öğretmenlere içerik geliştirme noktasında büyük görevler düşüyor.
e- içeriklere duyulan ihtiyaç zirvenin en önemli maddelerindendi. Sayın Müsteşarımızı dikkatle dinledik ve notlar aldık. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelmiş elliye yakın öğretmen tecrübelimizi birbirimizle paylaşma fırsatı bulduk. Çok sayıda akademisyenden istifade edip bilimsel perspektifimizi genişlettik.
Önümüze yeni ufuklar açıldı. Ben çok merak ettiğim ama bir türlü zaman ayırıp da araştıramadığım STEM projeleri ile ilgili inanılmaz içeriklerle tanıştım. Yine birçok öğretmen arkadaşım da öyle. Atölye çalışmalarıyla, sunumlarla dolu dolu yenilikçi bir üç gün oldu.
Ben yaptığım sunumla inşallah faydalı olabilmişimdir. “WEB 2.0 Araçlarıyla FATİH Projesi Entegreli Konuşma Egzersizleri” bu zirve için biçilmiş kaftan oldu. e İçerik Geliştirme başlığında bildiri sundum. Gelen soruların hepsi aslında ayrı ayrı bir proje konusu niteliğindeydi. Aklıma yeni yeni proje fikirleri geldi. Çağı yakalayarak öğrencileri daha sıkı kucaklamak için, sonra STEM, 3 D yazıcılar o salondan o salona bir koşturmaca... Bazen yemek yemeyi bile unutarak geçti üç gün.
Neler mi kaldı geride... Bence 2000'den fazla ziyaretçiye çok şey kattı bu zirve. Daha yapacak çok şeyimiz olduğunu bir kez daha hatırladık. Çocuklarımız için, gelecek nesiller için çağı yakalamamız hatta çağı peşimizden sürüklememiz için kendimizde güç bulduk. Yakın bir zamanda endüstride, sanayide 3D yazıcılar kullanılacak. Hatta kullanılmaya başlandı bile.
Eğitim bu hızlı teknoloji rüzgârından en çok etkilenen alan olacak.
Teknolojiyi tüketen bir toplum olarak geri kalmak en istemediğimiz şey, teknoloji üreten nesiller için tabi en önemli görev yine biz eğitimcilerde...
Hoşça kalın...

YORUM YAP