Farkındalık gününde müzik eşliğinde eğlendiler

Farkındalık gününde müzik eşliğinde eğlendiler

23.03.2017 14:21:34

Silivri Rehberlik ve Araştırma Merkezi, farkındalık günlerinde Down Sendromlu öğrenci ve velilerini bir araya getirerek müzik dinletisi eşliğinde keyifli anlar yaşattı.

Silivri Rehberlik ve Araştırma Merkezi dün 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla öğrenci, öğretmen ve velilerin de katılımıyla Olta Balık Restoran'da bir etkinlik düzenledi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan, Özer Demir'in müdürlüğünde Silivri Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenleri, Aktif Çağrışım Özel Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Seda Şahin, müdürü Şenay Erel ve öğretmenleri, ilçemiz diğer rehabilitasyon merkezi yetkilileri, Silivri Belediyesi Yaşlı ve Engelli Koordinasyon Merkezi Müdürü Meral Demir, hayırseverler Alev Arakelyan ve İnci Aydar, Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi yönetici ve öğretmenleri, Lions Beyaz Melekler Spor Kulübü Başkanı Mesut Özdoğan, down sendromlu öğrencileri ve velilerini bu etkinlikte yalnız bırakmadı. Müzik Öğretmeni Volkan Yaran ve Çağrıbey Müzik Atölyesi öğrencileri de etkinliğe katılarak dinleti sundular, özel öğrencilere keyifli dakikalar yaşattılar.

DEMİR, KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Silivri Rehberlik Merkezi Müdürü Özer Demir, bu sene ortak bir organizasyonu kendileri düzenlemeyi istediklerini, herkesi bir araya getirerek 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü'nü kaydetmeyi seçtiklerini paylaştı. Demir, etkinliğe ev sahipliği yanan ve öğle yemeği ikramında bulunan Olta Balık Restoran'ın sahibi Uğur Azeri'ye, her zaman yanlarında olan Alev Arakelyan ve İnci Aydar'a, Silivri Belediyesi Yaşlı ve Engelli Koordinasyon Merkezi Müdürü Meral Demir'e ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan'a ve etkinliğe renk katmak üzere katılan Müzik Öğretmeni Volkan Yaran ve Çağrıbey Müzik Atölyesi öğrencilerine teşekkür etti.

AYDAR: AİLEMİN İÇİNDE OLMAKTAN MUTLUYUM
Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi'ne kurulduğundan bu yana desteklerini esirgemeyen İnci Aydar, böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı. Aydar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ailemin içindeyim, melek yüzlü sevgili çocuklarımı hepsini bir arada görüyorum. Gün kutlamayı sevmiyorum. Bu çocuklarımız için farkındalık her gün olmalı diye düşünüyorum. Okul yönetici ve öğretmenlerimizin emekleri çok büyük. Veli ve öğrencilerin sizlere çok ihtiyacı var. Sizler için bir şeyler yapabildiysek ne mutlu. Eksiklerinizi yine bildirirseniz memnun oluruz. Her şeyi dostlarımla yapıyorum. Tek elle hiç bir şey olmuyor. Şu an sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum, dilerim ki ilgi daha çok olsun, bütün Silivri ilgilensin istiyorum. İnşallah da olacak.”

DAĞAŞAN: FARKLILIKTIR
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan, etkinlikte yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Down öğrenci, öğretmen ve velilerimizle bu anlamlı günde bir arada olmak istedik. Bu günün farkındalığını tüm Silivri'ye, Türkiye'ye ve dünyaya ifade etmek istedik. Down Sendromu bir hastalık değil, bir farklılıktır. Bunun farkına vardırabilmek bizim için çok önemli.

“ÖZEL EĞİTİM KONUSUNDA SİLİVRİ BİRÇOK İLÇEDEN ÇOK İLERİDE”
Silivri, özel eğitim konusunda İstanbul'un birçok ilçesinden çok ama çok ileride. 2005 Yılında ilk Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezinin kurulmasıyla başlayan süreçte, Seymen mahallemizdeki mesleki ve özel eğitim merkezimiz var. 26 Tane özel eğitim sınıfımız var. Spor Kulüplerimiz var. Çocukların eğitimi, sosyal ve spor aktiviteleri açısından çok ilerideyiz.

“BU GÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ”
Tabi bu güne kolay gelinmedi. Lions Okulu'nda dört tane öğrenciyle başladık. Kapı kapı gezerek öğrenci toplamaya çalıştık. “Bizim evimizde engelli öğrenci yok” diyerek çoğu kapı yüzümüze kapanıyordu. Yılmadık ve mücadele ettik. Herkesin katkısı oldu. Gerek Kaymakamlığımız, gerek belediyemiz, gerek basınımız ve velilerimiz destek verdi ve şu an iyi bir noktaya geldik. Yeterli mi? Değil, daha iyi yerlerde olabiliriz.
İstihdam konusunu çok önemsiyoruz. Şu an Seymen'de açtığımız okulda atölyelerimiz kurulmaya başlandı. Ciddi projelerimiz var. Rehabilitasyon Merkezlerimize de çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel çalışmalar yapıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz İSEM ve Silivri Belediyesi Yaşlı ve Engelli Koordinasyon Merkezlerimizin de emekleri çok büyük. İnşallah çok daha iyi konuma gelebiliriz.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel eğitimle ilgili bütün paydaşları bir araya getirme hedefindeyiz. Hepimiz aynı çocuklara hizmet veriyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”
Konuşmalar eşliğinde yenen öğle yemeğinin ardından, Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'ın yönetimindeki Çağrıbey Müzik Atölyesi müzik dinletisi sundu, down sendromlu öğrenci ve velileri müzik eşliğinde dans ederek eğlendi. Silivri Rehberlik Merkezi tarafından günün anısına özel olarak hazırlanan tişörtler öğrencilere hediye edildi.

Renginar SALİ

YORUM YAP