“Çanakkale geçilmez” dediler

“Çanakkale geçilmez” dediler

23.03.2017 14:22:18

Danamandıra İlk ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Çanakkale Zaferi'nin 102.yıldönümünü düzenledikleri programda kutladı ve aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla andılar.

Danamandıra İlk ve Ortaokulu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü düzenledikleri programla kaydetti. Şanlı Çanakkale Zaferi 102. yılında kutlanırken, vatan uğuruna canlarını feda eden şehitlerimiz minnet ve saygıyla anıldı. Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak, akabinde İstiklal Marşı okundu. Türkçe öğretmeni Hüseyin Çabuk, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro oyununu başarıyla sahneledi. Oyunu izleyen konuklar duygusal anlar yaşadı. Öğrenciler büyük alkış aldı. Milletimizin şahlandığı, eşi benzeri olmayan bir destanın yazıldığı Çanakkale Zaferi öğrenciler tarafından şiirlerle dile getirildi. Program, ilçemiz okul öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda okullarını gururla temsil eden iki öğrenci tarafından milli marşımız okundu.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programını hazırlayan öğretmenlerden Nurfidan Kurt, Hüseyin Çabuk ve Birsen Arslaner ve öğrencileri, izleyiciler tarafından bol bol alkış aldı. Renginar SALİ

YORUM YAP