Sevginar Sali

Ezgi Yılmaz

Silivri, son dört yıldır Volkan Yılmaz tarafından yönetiliyor. Yılmaz'ın her haline (sokakta, düğünde, toplantıda, cenazede, piknikte, temel atma töreninde, mitingde, törende, kışta, salgında, depremde, üzgünken, kızgınken, duygusalken, mutluyken v.s.) şahitlik ettik geride bıraktığımız süreçte. Silivri'nin seçtiği belediye başkanına belli aralıklarla sessizce, sükûnet ve zarafet içinde eşlik eden eşini başta epey de merak ettik aslında. Sonra bunun bir aile sınırı, sorumluluk dağılımı (büyümekte olan küçük çocuklarla ilgilenme önceliği) olduğunu, merakın bir işe yaramayacağını, olduğu kadarıyla yetinmemiz gereğini kabullendik sanıyorum.
Çok da tanımadığı, eşini, büyümekte olan çocuklarının babasının hayatının önemli bir bölümünü kapsayan bu şehir ve insanlarına Ezgi Hanım'ın sonsuz bir hoşgörü göstermesini beklemek insafsızlık olur. Ama o bunu yaptı ve başardı da sanki…Yüzündeki gülümseme, duruşundaki nezaketi hiç eksik etmedi. Kalbinin sıcaklığını elini tuttuğunuzda, içtenliğini biraz çekinerek de olsa karşılaştığınız bakışlarında görmek mümkündü.
Ezgi Hanım'ın ev ziyaretleri siyaset kulislerinde değerlendiriliyor bu ara… Seçim yatırımı mı?
Seçime belediye eşleri girmez biliyorsunuz. Etkisi var mı, olur kuşkusuz. Volkan Yılmaz, bu kozu kullanacak olsa ilk seçiminde ileri sürerdi.
Şimdi sanki daha çok Ezgi Hanım istemiş ve oluyor… İçinden gelerek ve vakti gelmiş gibi. Hani bir kişi ile tanışırsınız; önce selamlaşır, sonra bir yerde oturur bir-iki görüştükten sonra ev ziyaret faslı başlar ya… Bunun gibi...
Ezgi Yılmaz, Silivri kamuoyununda Volkan Yılmaz'dan sonra tanındı. Açıkçası kişiliğine dair daha hiçbir şey bilmeden görüntüsü ile bile MHP'ye, ittifak içinde oldukları AK Parti'ye ilişkin pompalanan sevimsiz senaryoların gerçek olabilme ihtimali iyice zayıfladı. Volkan Yılmaz'ın aile görüntüsü ile tanışan pek çok CHP'liden dahi “Ailesine bak. Bizden bir farkı yok” yorumlarını epey işitmişliğim de var. Volkan Yılmaz'ın MHP'li kimliği ve kişiliği ile etkilemekte zorlandığı kesimler üzerinde eşinin pozitif katkısı olduğunu söylemek mümkün.
Başkan Yılmaz'ın seçimlerde meşhur olan bir sloganı vardı, “Elimi uzatıyorum, tutun Silivri'ye hizmet edelim…” diye. Silivri seçmeni Yılmaz'ın elini tuttu ona Silivri'ye hizmet etme fırsatı tanıdı. Bugün oy vermiş, vermemiş herkes de ister itiraf edebilsin isterse de etmesin Silivri açısından ne denli yararlı bir belediye başkanlığı dönemi yaşattığının farkında. Yılmaz'ın tuttuğu eli ne denli kavradığı eşi ile beraber sergilediği duruştan da rahatlıkla okunabilir.348287090_2204814439710192_8219200877109552453_n
Görünüşe göre Ezgi Hanım'ı Silivri'de daha çok görmeye ve daha yakından tanıma fırsatımız olacak. Bir Belediye Başkanı eşi olarak tamamlayıcılığı, Başkan Bey'in ara ara şikayet ettiğimiz sivriliğini törpüleyen, katılığına zarafet katan varlığı daim olsun. Başka da bir şikayetimiz yok Ezgi Hanım, eşinizden Silivri'ye çok güzel bakıyor, en az sizin ona baktığınız kadar güzel : )
Pazar günü Babalar Günü, Başkan Bey'in müsaadesiyle, son dört yıl Ezgi Hanım'a anneliğinin yanı sıra, Silivri'ye hizmet mesainizde, iki evladınıza babalık da yapmak zorunda kaldığı zamanlardaki özverisi için bu vesile ile teşekkür etmiş olalım.

Yeri gelmişken de Silivri'nin bütün Belediye Başkan eşlerine gönülden bir selam ve teşekkür de iletelim isterim. Eşlerinin Silivri'ye hizmet yolculuğu esnasında gösterdikleri sabır, anlayış, fedakârlık ve hoşgörülerinin karşılığında (karşılık bekleyerek yaptıkları için değil, hak yerini bulsun diye) hayat, ömürlerince onlara iyilik ve güzellikler sunsun.

***
Yaşama genlerimizden aldığımız özelliklerle geliyor, üzerine anne ve babamızı gözlemleyerek edindiğimiz davranışları ekleyerek devam ediyoruz. Birinden birinin eksikliği ile büyümenin boşluğu çok zor kapanıyor. Babası yanında olmadan hayat mücadelesi vermek zorunda olanlara, yokluğu yaşamayanların anlayışı ile destek çıkarsak hayat hepimiz için daha güzel olur.
Tüm babaların günü kutlu olsun da onları ne kadar sevdiğimizi hissettirmek için özel bir güne de ihtiyaç yok esasen.

YORUM YAP