Eş zamanlı çalışmalar isyan ettirdi

Eş zamanlı çalışmalar isyan ettirdi

30.06.2016 09:42:51

Aksayan trafik, kapanan yollar, kazı, düzenleme çalışmaları derken alt ve üst yapıda birçok noktada aynı döneme denk gelen faaliyetler Silivri'de yaşayan ve yolu geçenleri bunalttı. ‘Nerede ne yapılıyor, ne kadar sürede bitiyor'a dair bir bilgi notuna ne dersiniz?

Bir süredir dört koldan Silivri'de devam eden alt yapı, yol/kavşak düzenleme çalışmaları ilçemizde yaşayan halkı trafik açısından, sıcaklar ve orucun etkisinde bunaltmış vaziyette. Silivri'den çıkılamıyor, girilemiyor, girince park edecek yer, gidilecek yol bulamamak sıkıntıları hat safhada.
Siyaseten yapılanlar yatırım ve hizmet olarak anılması gerekirken, eş zamana denk gelen olumsuz etkiler “cezalandırılıyoruz” isyanını gündeme taşıdı.
Yapılan çalışmalar bitince rahat edeceğiz ve olumlu yönlerini de hissedeceğiz inşallah da şimdilik biraz daha sabır dileyelim ve nerede ne yapılıyor, program ve bitiş süreleri hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunalım.

MUAMMER AKSOY CADDESİ'NDE BORU YENİLEME ÇALIŞMASI
*Klassis'e çıkan Bankacılık Okulu'nun olduğu ana cadde Muammer Aksoy Caddesi'nde çalışmalar başladı. Öncelikle asbest temiz su borular değişecek, yenilenme çalışmasının ardından atıksu çalışmalarına başlayacak. Çalışma bittiğinde su kesilmeleri ve kanal taşmaların önüne geçilmesi amacıyla İSKİ ve Silivri Belediyesi bölgede koordineli şekilde çalışıyor.

SİLİVRİ E-5 PERŞEMBE GÜNÜ AÇILIYOR
* İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Silivri E-5 Karayolu Gökkuşağı Market önü ve Köprübaşı Hamam'ın bulunduğu İnönü Caddesi üzerinde devam eden atıksu ana hat bağlantı çalışmalarının Perşembe günü tamamlanması planlanıyor. Son bir haftadır E-5'te yaşanan trafik yoğunluğu bağlantı çalışmasının tamamlanmasıyla ortadan kalkacak.

BÖLGE TRAFİĞİN ÖNÜNE KAVŞAK DÜZENLEMESİ
*Mimarsinan Mahallesi Bölge Trafik Müdürlüğü karşısında bulunan ve birçok ölümlü kazanın meydana geldiği kavşakta düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Okula giden öğrencilerin yaşadığı tehlikeyi ortadan kaldırmak ve kazaların önüne geçmek amacıyla Silivri Belediyesi, İBB ve Karayolları ekipleri bölgede incelemelerde bulunarak, bölgede geometrik uygulama ve tretuvar çalışması hayata geçirildi. Bölgede tabelalandırma ve ışıklandırma çalışmaları da gerçekleştirildi.

FATİH MAHALLESİ'NDE ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
*Fatih Mahallesi'nde İSKİ'nin temiz su çalışmaları ve Türk Telekom'un yer altı çalışmaları tamamlandı. BEDAŞ çalışmalarının sonlanmak üzere olduğu mahallede, İSKİ atık su çalışmaları devam ediyor. Fatih Mahallesi'nde İBB'nin çalışmalarını tamamlamasının ardından, Silivri Belediyesi Tarihi Kale İçi Projesi hayata geçirilecek. Kale İçi Projesinin Ağustos ayında başlanması planlanıyor.

YIKIM 15 TEMMUZ 2016 TARİHİNE KADAR İBB TARAFINDAN YAPILMAZSA, SİLİVRİ BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILACAK
Piri Mehmet Paşa Mahallesi 38 ada 28 parsel üzerinde yer alan (Gümüşoğlu Pasajı) bina, çevreden gelen şikâyetler doğrultusunda Silivri Belediyesi Başkanlığınca teknik rapor tanzim edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlık onaylı bir kuruluştan binanın riskli olup olmadığına dair rapor istenmiştir.
Gelen rapor doğrultusunda binanın tehlike ve risk arz ettiği, yıkılması gerektiği kanaatine varılmıştır. Silivri Belediyesi tarafından söz konusu teknik rapor ile ilgili binanın mülk sahibi olan İBB'ye gerekli önlem ve yıkım işleminin yapılması gerektiği bilgisi verilmiştir.
Söz konusu yıkım 15 Temmuz 2016 tarihine kadar İBB tarafından yapılmazsa, Silivri Belediyesi tarafından yapılacaktır. Yıkım işlemi ile ilgili İstanbul Büyükşehir Başkanlığı ve Silivri Belediyesi'nin koordineli görüşmeleri devam etmektedir.
Haber Merkezi

YORUM YAP