Erkoç öğrencileri Organik Tarımı öğreniyor

Erkoç öğrencileri Organik Tarımı öğreniyor

2.01.2020 13:21:29

Alipaşa Fethi Erkoç Ortaokulu Müdürlüğü, öğretmeleri rehberliğinde öğrencilerine Organik Tarımı öğretiyor.

Alipaşa Fethi Erkoç Ortaokulu olarak öğrencilerine öncelikle Sıfır Atık kapsamında meyve ve sebze atıklarından doğal kompost üretimine başladıklarını ifade eden Okul Müdürü Özkan Budak, bu kompost ile Fen Bilgisi dersi için belirledikleri uygulama alanında yaptıkları çalışmaları gazetemize yaptığı özel açıklamada şöyle paylaştı: “Ders öğretmeni Simge Acun'un büyük katkılarıyla koyun gübre ilavesiyle tamamen yerli ve yerel doğal tohumlar kullanılarak bakla, bezelye, sarımsak, biber, soğan, brokoli ve başka ürünler ektik. Her öğrenci grubuna kendilerine ait bölüm için sorumluluk verdik.
Sene başında belirlenen hedefler kapsamında uygulama bahçesine sera yapımı için okul personeli Maşallah Çağlayan'ın da katkılarıyla çalışmalar yaptık. Seramızı kendi imkânlarımızla kurduk.”

BUDAK: OLUMLU BİR İVME YAKALADIK
Okullarını eğitim-öğretim açısından belirledikleri noktaya ulaştırmayı hedeflediklerini paylaşan Budak, birçok yönden olumlu bir ivme yakaladıklarını paylaştı. Bilgi Yarışmasında kıl payı finale kalamamaları ile durumun ortaya çıktığını gördüklerini ifade etti. Öğretmen ve personelin müthiş bir azim ve şevk ile çalıştığı okulda kolej standartlarında 10-15 kişilik sınıflarda üst düzey bir eğitim-öğretim ortamı oluşturduklarının altını çizen Budak, sene başında okulun en büyük sorunu olan birleştirilmiş sınıf mevzusunu da halledip ilkokulda da bu sorunun ortadan kaldırıldığını söyledi. Alipaşa sakinlerinin kalabalık sınıf mevcutları olan merkez okullarında eğitim gören çocuklarının yuvalarına yani Alipaşa Fethi Erkoç İlkokulu-Ortaokulu'na dönmesini beklediklerini de ifade eden okul müdürü, tüm kapıları sonuna kadar açtıklarını dile getirdi.
Haber Merkezi

  1. Duran KAYA Duran KAYA

    Okulda bu sene çok iyi gelişmeler var..

YORUM YAP