Erdoğan, adaylık kriterlerini açıkladı

Erdoğan, adaylık kriterlerini açıkladı

2.10.2018 13:34:20

Başkan Erdoğan, "Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek, en verimli çalışmaları gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Kimse, 'Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur' diye bize aday teklifiyle gelmesin." dedi.

Başkan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında yerel seçimlerdeki adaylık kriterlerini açıkladı. Erdoğan, "Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek, en verimli çalışmaları gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Kimse, 'Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur.' diye bize aday teklifiyle gelmesin." dedi.

ADAY KRİTERLERİ

Erdoğan'ın yerel seçimlere ilişkin açıklamalarından satırbaşları şöyle: “Kimse bu benim yakınımdır diye bize aday teklifi için gelmesin. Ehliyet ve liyakat önemli. Halkına tepeden bakan, gurur ve kibir abidesi adamları bize getirmeyin. FETÖ, PKK'ya bulaşmamış, millet değerleriyle çatışmamış, hizmet edecek herkese AK Parti'nin kapısı açık.

Adayın da bir karşılığının olması lazım. Başarılarıyla milletimizin gönlünde yer alan arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Bu vasıflara sahip kişileri partimize gelmesini beklemeden kendimiz gidip bulacağız. Tuttuğunu koparacak, ehli tevazu olacak, bu arkadaşla Allah'ın izniyle biz burada seçimi alabiliriz diyeceğiz.

İlçe başkanlarımızla iki grup halinde bir araya geliyoruz. Bu sabah başladı. Seçim takvimindeki süreleri beklemeden aday tespiti hazırlıklarını erkenden yapmayı planlıyoruz.”

Güneş

YORUM YAP