Engin Akın

Elif Bilici Farkı


Son zamanlarda özellikle sportif alanda Silivri Belediyesi atağa kalkmış durumda. Yaz spor okullarının belediye tarafından organize edilmesi işinde tek başına tüm işlerin altından kalkmaya çalışan sorumlu Başkan Yardımcısı Elif Bilici takdir topluyor, çalışmaları ile. Özellikle futbol sezonunun ortasında Silivri Stadı kapanınca ve devreye yarım kalmış Ortaköy Stadı girince burada Elif Bilici’nin olağan üstü çalışmalarını görmekteyiz. Bizzat kendi gidip stattaki çalışmaları yerinde denetleyen Elif Hanım spor camiasından olumlu tepkiler almaktadır.

Silivri Stadı anlamsız bir şekilde kapanıp tüm maçların Ortaköy Stadı’na kaydırıldığı zaman buranın eksikliklerinin olduğunu kaleme almıştık. Belediyede sportif anlamda sorumluluğu alan isim Elif Bilici ilk ciddi sınavından olumlu notla geçmiş fakat yine Ortaköy’deki Börek Festivalinde sınıfta kalmıştı. Burada da sınıfta kalmışlığı tamamen camiayı tanımamasından kaynaklanıyor. İşi bilmeyen akıl hocalarının kurbanı oldu anlayacağınız. Bir hatırlatma, spor camiasının gerçek yüzü o kadar da alımlı değildir. Öncelikle kimse kimseyi çekemez. Ortaköy Stadı’nın eksiklikleri giderildikten sonra Yaz Spor Okullarının kurulması yönündeki girişimleri olumlu cevap almış fakat bu sefer de İlçe Spor Müdürlüğü yapmıştı yapacağını. Her sene belediye ile ortaklaşa organize edilen bu çalışma ne olduysa birden bire ikiye bölündü. İlçe müdürü ve Belediye arasındaki iletişim kopukluğundan kaynaklanan bir durum da diyebiliriz.
Ne oldu da bir olan Yaz Spor Okulları ikiye bölündü. İşte burada en ince noktayı kaçırmamak gerekir. Her iki tarafta kendilerinden ödün verip doğrunun tek olduğunu görmesini beklerdik ki olmadı. Şimdi hem İlçe hem de Belediye iki farklı organizasyon ile karşımıza çıkıyor. İki kurumun çatışmasından da gençlerimiz zarar görecekler. İlçede emek veren tüm beden eğitimi öğretmenleri için adeta nakdi bonus olan bu organizasyonda bölünmeler de olmuyor değil. Sendikalar arası çatışmaya dönüşen organizasyonlar serisine bir yenisini daha ekliyoruz.

Her fırsatta gençlerimizin geleceğinden dem vuranlar bu tür ikiliklerle gençliğimizin geleceklerine adeta taş koyduklarının farkında olmalılar. Elif Bilici’ye gelince… Gerçek anlamda bir şeyler yapmak istiyor. Görev bilinci tam bir iş kadını anlayacağınız. Bana kalırsa biraz daha yetkilendirilmeli görev alanı genişletilip sorumluluğu arttırılmalı. Bunlar yapılırken de iyi bir danışmanı olmalıdır. Şuana kadar yapılan işlerde danışmanlar sınıfta kaldı yetkililer değil. Aslında her türlü olumsuzlukta da dışa yani kamuoyuna yansıyanlar hep koltuğu işgal edenler oluyor. Danışmanlar ve akılsız akıl hocaları ise tereyağı gibi sıyrılıveriyor olaylardan hemencecik, suçlu yine koltuğu işgal eden oluyor… Ben bayan yardımcımızın Yaz Okulları organizasyonundan iyi bir derece alacağından eminim. Artık darısı bundan sonraki organizasyonlara diyelim.

Benim konum spor, amacım daha çok kişiye ulaşmak ve akabinde de okunmak. Bu konuda mütevazı olmayacağım kendimi bu konuda başarılı olarak görüyorum. Silivri’de topu topu iki kişiyiz. Seversiniz ya da sevmezsiniz bu ayrı bir konu fakat spor ile ilgili bir eylem içindeyseniz ara sıra da bir danışınız lütfen… Bu şekilde davranıldığı sürece de farkınız ortaya çıkacaktır.

YORUM YAP