Esra Gezeren Sarıahmet

EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI -2 Canlı Ders Yapma Web 2.0 Araçlarımız

EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI -2 Canlı Ders Yapma Web 2.0 Araçlarımız

Hepimizin bildiği gibi mart ayından itibaren ülkemizi de etkilemeye başlayan covid-19 salgını sebebiyle eğitim sistemimize ara verme mecburiyetinde kaldık. Ülkemiz ve tüm Dünya ülkeleri açısından ilk kez karşılaşılan bu durum için çeşitli alternatifler arandı ve uzaktan eğitim şeklinde çalışmalarımıza devam ettik.  Bu süreçte çeşitli araçlarla öğrencilerimize ulaşmaya çalıştık. Eba platformunda Zoom aracıyla canlı dersler yaptık. Fakat Eba'ya girişte sorun yaşayan öğrencilerimiz maalesef bu derslere katılamadı. Bu öğrencilerimizi de canlı derslere katabilmek için neler yapabilirdik? İşte burada canlı ders yapmamıza imkan sağlayan web 2 araçları imdadımıza yetişiyor. Nedir bu web 2 araçlarımız?

  1. Google Meet

Zoom gibi çok kullanışlı ve hızlı bu araç, öğretmenlerimizin veya küçük çaplı işletmelerin işine yarayabilecek kullanımı kolay ideal bir web 2 aracıdır. Google meet aracının katılımcı sayısı şuan 100 kişi olarak sınırlı ve eylül 2020 itibari ile de 60 dakika sınırı getirilecek. Fakat bu süre ders yapmamız için zaten yeterli. O yüzden kısıtlamanın bizim için olumsuz bir yanı olmayacaktır. Google Meet aracında, Gmail hesabı içerisinden kişileri mail adresleri vasıtası ile davet edebiliyorsunuz. Aynı zamanda ekranda size verdiği adresi de paylaşarak toplantı gerçekleştirebiliyorsunuz. Gmail adresinize girdiğinizde sol alt köşede “Toplantı başlat” butonu mevcut. Bastığınız anda toplantı sayfası açılacaktır ve sonrasında linki paylaşmanız yeterli. Web sayfası üzerinden de “Yeni toplantı” tıklayarak, paylaşmak için “Toplantı bağlantısı al” dediğiniz anda size bir link verir bunu paylaştığınız anda toplantıya katılım başlayabilir veya google takvimde istediğiniz tarih için toplantı planlayabilirsiniz. Sol tarafta toplantı ayarları kısmında toplantı linkini bulabilirsiniz.  Araçta yer alan “Şimdi göster” masaüstünüzü paylaşmak anlamına geliyor. Hemen yanında ise 3 nokta üst üste kısmında, görüntü düzenini değiştirme ve tam ekran yapma butonu var. Davetlilerin verdiğiniz linkle  toplantı sayfasına girerek “Hemen katıl” butonuna tıklaması yeterli. Uygulamayı incelediğinizde ne kadar kolay ve kullanışlı bir araç olduğunu sizler de göreceksiniz. https://meet.google.com/

  1. TeamLink

TeamLink, herkesin herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerden ekipler ve ortaklarla birlikte çalışmasını sağlayan ücretsiz online toplantı ve ders uygulamasıdır. TeamLink'i kullanmak için TeamLink uygulamasını ücretsiz indirip yüklemeniz ve ardından TeamLink kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekli. Önemli bir husus ise canlı görüşmeye katılabilmeleri için davetlilerin de Teamlink uygulamasını mutlaka yüklemesi gerekli. Daha sonra görüşmeyi başlatarak kişileri davet etmelisiniz.  Görüşmeyi başlattıktan sonra “Ekranı paylaş” sekmesini seçtiğinizde kendi ekranınızı öğrencilerinizle paylaşarak, derslerinizi işleyebilirsiniz.

https://www.teamlink.co/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP