Eğitimde de örnek ve öncü

Eğitimde de örnek ve öncü

17.11.2022 11:21:56

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük A.Ş. arasında imzalanan protokol ile “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” projesi kapsamında okullar çevre bilinciyle dizayn edilecek, 57 bin 108 okulun tuvaleti yenilenecek. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 30 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından başlattığı çalışma ile Silivri Belediyesi Hijyen Tuvaletler Projesi kapsamında, 12 okulda 90 tuvaleti, ECA Serel (Elginkan Holding) Vitrifiye ve Kütahya Seramik'in ürün sponsorluğunda a'dan z'ye yenileyip hijyen standartlarında, görseller ile tasarlayarak yeniledi ve prıl pırıl bir hale getirdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ilçemizde gerçekleştirdiği çalışmalar tarımdan eğitime örnek ve öncü niteliği ile her geçen gün kendini kanıtlamaya devam ediyor. 3.5 yıllık süreçte Silivri Belediyesinin 12 okulda tamamladığı 90 tuvalet yenileme çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük A.Ş. arasında imzalanan protokol ile "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" kampanyası hayata geçirildi. Okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefiyle Türkiye genelinde her derece ve türdeki okula, öğretmenlere, yöneticilere, öğrenci ve velilere yönelik kampanyanın tanıtım töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Ankara'da yapıldı.
“TEMİZLİK BİLİNCİNİN ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARISINDA DOĞRUDAN ETKİSİ GERÇEK”
Programda okulların, çağdaş sağlık anlayışının önemli bir paydaşı olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın tecrübe ettiği en büyük salgınlardan biri olan Kovid-19 salgını, temizlik farkındalığının hayati önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bağışıklık sistemi, enfeksiyon, bulaşıcı hastalıklar gibi birçok başlık hayatımızın ana gündemi hâline geldi ve bu büyük felaketle mücadelede temizliğin birçok hastalık için en önemli önleyici tedbir olduğunu hep birlikte tecrübe ettik. Şu bir gerçek ki çocuklar, okul ortamında birçok kişiyle etkileşime giriyorlar. Bilhassa küçük çocuklar, olgunlaşmamış bağışıklık sistemleri nedeniyle enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara karşı daha savunmasızlar. Bir araştırmaya göre, bulaşıcı hastalıklar her yıl tüm dünyada öğrencilerin önemli sayıda gün okula devamsızlığına neden oluyor. Oysa çok basit gibi görünen el yıkama alışkanlığı bile okula devamsızlığı yüzde 54 oranında azaltıyor. Dolayısıyla temizlik bilincinin çocuklarımızın akademik başarısında doğrudan etkisi olduğu bir gerçek. Bunun ötesinde temizliğin bir alışkanlık hâine gelmesi, sadece öğrencinin değil, büyük resimde toplum sağlığının korunmasında da önemli bir rol oynuyor. Yaşam kalitesi herkes için yükselirken daha sağlıklı nesiller yetişiyor. Hem kişisel hem de genel temizlik konusunda dikkatli insanların gündelik pratikleri, birçok hastalığı kendiliğinden önlüyor. İşte, 'Temiz Yarınlar Okullardan Başlar' kampanyası da bu gerçekler ışığında düzenlendi. Bu kampanyanın bilhassa temizlik kültürü adına önemli bir kazanım olacağına inanıyorum."
ÖZER: SADECE TUVALETLER GÖZDEN GEÇİRİLMEYECEK, OKULLARIMIZ ÇEVRE  BİLİNCİYLE YENİDEN DİZAYN EDİLECEK
Emine Erdoğan himayesinde yine çok kapsamlı bir projeyi bugün başlattıklarını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söyledi: "Bu proje, sadece tüm okullardaki tuvaletlerin gözden geçirilmesi projesi değildir. Bu proje, okulların tüm ortamlarının temiz ve hijyen kurallarına uygun ama aynı zamanda tasarrufla, çevre bilinciyle yeniden dizayn edileceği çok önemli bir projedir. Aslında biz bugün bu projeyi başlatmadan önce Temel Eğitimde 10.000 Okul projesiyle, Mesleki Eğitimde 1.000 Okul projesiyle bu okullarımızın temizlikle ilgili altyapılarını hep elden geçirdik. Bu projenin süresini de altı ay olarak koyuyoruz. Altı ay içinde 57 bin 108 okulumuzun tamamını, Allah'ın izniyle, elden geçireceğiz."
SİLİVRİ BELEDİYESİ
HİJYEN TUVALETLER PROJESİ'Nİ KÖY OKULLARINDA TAMAMLADI
Silivri Belediyesi 3,5 yıllık süreçte, Hijyen Tuvaletler Projesi kapsamında, 12 köy okulumuzda bulunan 90 tuvaleti, ECA Serel (Elginkan Holding) Vitrifiye ve Kütahya Seramik'in ürün sponsorluğunda a'dan z'ye yenileyip hijyen standartlarında, görseller ile tasarlanan tuvaletler yenilenerek prıl pırıl bir hale getirdi.
“KÜTÜPHANESİ, BİLGİSAYAR ODASI, TİYATRO SALONU OLMAYAN KÖY OKULU KALMAYACAK”
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın “Kütüphanesi, Bilgisayar Odası, Tiyatro Salonu olmayan köy okulu kalmayacak” diyerek başlattığı kampanya kapsamında Silivri'de bulunan 12 tane köy okulumuzdan başlayarak Danamandıra, Çayırdere ve Sayalar'dan başlayarak tüm köy okullarımızın eksikleri giderildi. Sayalar İlkokulu Namık Kemal Tiyatro ve Konferans Salonu, Adnan Ötüken Kütüphanesi, Çayırdere Ortaokulu Orhan Şaik Gökyay Kütüphanesi, İbrahim Şinasi Tiyatro ve Konferans Salonu, Danamandıra İlk ve Ortaokulu Nihat Sami Banarlı Kütüphanesi, Nejat Uygur Tiyatro ve Konferans Salonu kazandırıldı.
OKUL
CEPHELERİ
İYİLEŞTİRİLDİ
Proje dâhilindeki okullarda yenilenmesi gereken alanlar veya ihtiyaç konuları birer birer giderilirken, çalışmalar sadece bunlarla sınırlı kalmadı. Köy okullarının bakım gerektiren dış cepheleri de elden geçirildi. İyileştirme çalışmaları kapsamında cephe renklendirme işlemi uygulanarak, okul binaları çocuklar tarafından tercih edilen renklerle boyandı.
YILMAZ: EĞİTİME OLAN YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eğitim yatırımlarına ilişkin açıklamalarında, ilçe merkezinde bulunan okullar ve özel okullar ile köylerde bulunan dezavantajlı okullar arasındaki makası daraltmak için eğitim yatırımlarının devam edeceklerini vurgularken, “Çocukluk yıllarımızdan da hatırlayacağımız bir şarkı vardı. ‘Orda bir köy var uzakta. Gitmesek de, görmesek de, o köy bizim köyümüzdür.' Bu hissiyatla oraya gidelim ve oraları görelim dedik. Ben annelere, hanımefendilere bir söz vermiştim. Hep sizinle beraber olacağım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği çocuklarınızla, gençlerinizle beraber olacağım demiştim. Özel okullarla, devlet okulları arasındaki makası kapatmaya geliyorum demiştim. Bugün dezavantajlı grupların belediye başkanı olacağız demiştik. 12 tane köy okulumuz var. Biz, kütüphanesi olmayan, tiyatro salonu olmayan, bilgisayar odası olmayan köy okulumuz kalamayacak projesi ile yola çıktık. Danamandıra, Çayırdere, Sayalar ve Kadıköy'den başlayarak tüm köy okullarımızda çalışmaları bitirdik. Merkezdeki okullarımızdan Mimarsinan İlk ve Ortaokulu ile Büyükçavuşlu'daki okullarımızı da baştan yeniledik ve eksiklerini giderdik.
Kütüphanelerin, bilgisayar odalarının, tiyatro salonlarının, tuvaletlerin yapılmasında Arnes Ambalaj, Bayburtlu İnşaat, Elginkan Holding bünyesindeki ECA Serel Vitrifiye ve Kütahya Porselen Seramik'in büyük katkıları oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. En uzak köşelerde bulunan köylerimize varmaya, çocuklarımızın en iyi şartlarda, en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak için yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Renginar SALİ

YORUM YAP