“Eğitim ÇİZGİmizi Avrupa’ya taşıdık”

“Eğitim ÇİZGİmizi Avrupa’ya taşıdık”

11.10.2017 09:56:34

Erasmus + Projeleri kabul edilen Çizgi Kolejleri'ni temsilen kurucu Uluş Velioğlu ve Eğitim Direktörü Dr. Ali İhsan Özeroğlu Amsterdam'da eğitimcilerle toplantıda bir araya geldi.

Çizgi Koleji'nin başvurusu üzerine Erasmus + projesi kabul edilerek proje ortaklarıyla Amsterdam'da toplantıda bir araya gelindi. Hollanda, Almanya ve Danimarkalı eğitimci ortaklarının arasında Çizgi Koleji'ni kurucusu Ulaş Velioğlu ve Eğitim Direktörü Dr. Ali İhsan Özeroğlu temsil etti. Velioğlu ve Özeroğlu, Çizgi Kolejlerini tanıttı, eğitim anlayışlarını, uyguladıkları modeli ve yaptıkları çalışmaları paylaştılar, birlikte gerçekleştirmek istedikleri proje hakkında fikir alışverişinde bulundular. Aventus Mesleki Teknik Okullarının öğrencilerine de sunum yapma fırsatı bulan Velioğlu, Türkiye'yi ve gerçekleştirmeyi planladıkları ortak projeleri anlattı.
Çizgi Kolejlerinin Uluslararası okullar olması yolunda çaba gösteren Ulaş Velioğlu, iki konuda yaptıkları anlaşmayı paylaştı. Birincisi; Türk gençlerimizin bizim okullarımızdan mezun olduktan sonra AB ülkelerinde çalışabilmesi, ikincisi; Ülkemizdeki mültecilerin Çizgi Koleji Sağlık Meslek Liselerinde alacakları eğitimle vasıf sahibi olmaları.
Çizgi Koleji kurucusu ve Özel Sağlık Meslek Liseleri Derneği (ÖSAMDER) Başkanı Ulaş Velioğlu, yapılan ön hazırlık toplantısı ve yaptıkları anlaşmalardan memnuniyetini dile getirerek: “Eğitim ÇİZGİmizi Avrupa'ya taşıdık. Gururluyuz. Çizgi Kolejlerinin uluslararası okullar olması yolunda ilerliyoruz.” dedi.
Renginar SALİ

YORUM YAP