Drone Teknolojileri ve Bileşenleri Semineri

Drone Teknolojileri ve Bileşenleri Semineri

15.03.2023 11:32:04

AEROAMT kurucusu Ahmet Mithat Toksa ve ekibi tarafından Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Drone Teknolojileri ve Bileşenleri Semineri verildi.335654103_1939434159759159_5587068801219804790_n

Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Teknoloji Seminerleri devam ediyor. ‘Drone Teknolojisi ve Drone Bileşenleri' konulu seminerin konuğu; AEROAMT kurucusu Ahmet Mithat Toksa ve ekibi oldu.
Arama Kurtarma, yük taşıma, savunma sanayi gibi birçok alanda sıklıkla kullanılmaya başlayan droneların geleceği seminerde ele alındı. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Çağrı Afşin Akyol'un moderatörlüğünü yaptığı “Drone Teknolojileri ve Bileşenleri Semineri” Ahmet Mithat Toksa ve ekibinin katılımıyla 9 Mart 2023 Perşembe günü okulun seminer salonunda gerçekleştirildi.
Etkinlikte, drone kullanım alanları, işletmelerin uzun vadeli yatırımlarında drone sektörüne yönelmeleri ve geleceğe yönelik beklentiler ve Türkiye'de drone ekonomisi gibi konular hakkında bilgiler paylaşıldı. Aynı zamanda drone teknik yapısı ve bileşenleri hakkında bilgilerin verildiği seminerde Ahmet Mithat Toksa ve ekip arkadaşları katılımcıların sorularını da yanıtladı.
KONU BAŞLIKLARI
Ele alınan konu başlıkları şöyleydi; İHA & Drone Nedir?, İHA Kullanım alanları (Savunma, arama kurtarma, yük taşıma, zirai ilaçlama gibi), İHA pilotu ihtiyacı ne durumda?, İHA pilotu nasıl olunur, sertifika çeşitleri nelerdir?, İHA cihazlarını kullanmayı öğrenmenin nedenleri, avantajları, İHA Talimatı ne söylüyor?, Kayıtsız ve İzinsiz Uçuşlarda Cezai Yükümlülükler, Uçuş İzni Nedir Nasıl alınır vb., Doğru Bilinen yanlışlar, İHA Kazaları, Üretimi, tamiratı, eğitimi, ikinci el piyasası olarak Drone ekonomisi bizim için ne ifade etmeli?, Ulusal ve uluslararası yarışmalarda İHA sistemlerine verilen önem neden bu kadar fazla?, Yeni dünyada İHA sistemlerinin yeri nedir, gelecekte neler bekliyor?
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Almila Aksoy ödüllendirildi
Sonraki » Çocuklarda Kaygı

YORUM YAP