Depremin yaraları sarılıyor

Depremin yaraları sarılıyor

5.10.2019 12:05:54

Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, yaşanan deprem sonrasında mühürlenen ilçemiz okulların idareci, öğretmen ve velilerin sıkıntılarını dinledi ve moral desteği verdi.

Sorumlu olduğu bölümler arasında Temel Eğitim Bölümünün de olduğu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, hafta içinde mühürlenen ilçemiz okulları ziyaret ederek idareci, öğretmen, Okul Aile Birliği, veli ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Bilindiği gibi Silivri açıklarında üst üste yaşanan iki deprem sonrasında Çeltik İlkokulu, Çeltik Anasınıfı, Değirmenköy Fevzipaşa İlkokulu ve Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu binaları hasar gördü ve yapılan incelemeler sonucunda yetkililer tarafından mühürlendi. Eğitim-öğretim aksatılmadan Çeltikli öğrenciler, İrfan Sırdaş Aile Eğitim Vakfı Ortaokulu'na Silivri Belediyesi'nin sunduğu ulaşım desteğiyle taşımalı eğitime geçti. Değirmenköy Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerinin bir bölümü, ek bina ve Atatürk Ortaokulu'na taşındı. Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu öğrencileri de eğitimlerine ortaokul binasında devam etmekte. Selimpaşa Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu'nda ise bir sorun olmadığı anlaşılarak, önümüzdeki günlerde eğitim-öğretime kendi binasında devam edeceği öğrenildi.

DEĞİRMENKÖY FEVZİPAŞA İLKOKULU ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLERİ ENDİŞELİ
Değirmenköy Fevzipaşa İlkokulu ek binasında da oluşan hasarlar, yetkililer tarafından mühürlenmeyi gerektirecek kadar ciddi bulunmasa da, öğrenci, öğretmen ve veliler kaygılı. Daha önce yıkım kararı çıkan bu binanın da yıkılıp yenilenmesini talep ediyorlar.
Okulun mühürlenen binasıyla aynı bahçede bulunan ek binada eğitim-öğretime devam etmek zorunda kalan Değirmenköy Fevzipaşa İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, bu durumdan dolayı rahatsızlıklarını ve endişelerini dile getiriyor.

ASLAN, DESTEK VE DAYANIŞMA ÇAĞIRISINDA BULUNDU
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, mühürlenen okulları tek tek ziyaret ederek, idareci ve öğretmenlerinin üstün gayretleriyle eğitim-öğretimin devam ettiğini paylaştı, velilerle görüş alışverişinde bulunarak öğrenci ve öğretmenlerine destek olmak gerektiğini ve bu zor süreci hep birlikte aşabileceklerini dile getirdi.
Haber:
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki İşitme Engellilerde Eğitim
Sonraki »

YORUM YAP