“Demokrasiyi tamir etmeden, ekonomi rayına girmez”

“Demokrasiyi tamir etmeden, ekonomi rayına girmez”

27.05.2019 11:18:05

“Ekrem İmamoğlu CHP'nin değil, bir blokun adayı” diyen Silivri çalışmalarında görevlendirilen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, haksızlıklara dur demek ve kötüye giden ekonominin düzelmesi, demokrasinin yeniden tam olarak işlevsel hale gelmesi için 23 Haziran'ın mutlak suretle değerlendirilmesi gereken bir süreç olduğunun altını çizdi.

CHP'nin, İstanbul seçimi için görevlendirdiği milletvekillerinden Tacettin Bayır, Silivri'de gerçekleştirilecek çalışmalara destek sunacak. Bu kapsamda CHP İzmir milletvekili Bayır, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyelerinden oluşan heyetle saha çalışmalarının startını Hürhaber ziyaretiyle verdi… Bayır, “Seçimi Ekrem İmamoğlu kazandı. Seçim güvenliği konusunda da tüm tedbirlerimizi aldık; kimse umutsuzluğa kapılmasın. Demokrasiye inanan tüm vatandaşlarımızın oylarını bekliyoruz. Demokrasimizi tamir etmeden, ekonomimiz rayına girmez. 23 Haziran'dan sonra her şey çok güzel olacak” dedi.

BAYIR: İSTANBUL SEÇİMİNİ KAZANDIK
Silivri'de bulunma nedeni ve 23 Haziran ile ilgili görüşlerini aktaran Bayır, “CHP Genel Merkezi tarafından 39 ilçeye 39 sorumlu milletvekili kapsamında bize Silivri düştü. Biz İstanbul seçimini kazandık. Allah var yukarıda bunu da herkes biliyor. AK Parti'ye oy veren de CHP'ye oy veren de biliyor. Bu, artık AKP ve CHP arasında yarış olmaktan çıktı, sayın Ekrem İmamoğlu da CHP'nin değil, bir blokun adayı. Sokakta karşılaştığımız AKP'li veya MHP'li arkadaşlar da Ekrem İmamoğlu'na haksızlık yapıldığı düşüncesini rahatlıkla aktarabiliyor. Vicdan sahibi insanlar bundan dolayı fikirlerini değiştirip mağdurun yanında olacaklarını söylüyor. Onlar sandığa gidip oy atacaklar. Biz de gereğini yapıp sandıklarımıza sahip çıkıp, oylarımızı çaldırmayacağız. En önemlisi budur” dedi.

“SEÇİMİN İPTAL EDİLMESİNİN DAYANAĞI YOK”
İstanbul seçiminin yenilenme sürecine değinen Bayır, “YSK'nın Sandık Kurullarıyla ilgili iptal gerekçesinde hiçbir dayanak yok, inandırıcı değil. “Oylarımız çalındı” dendi ama 250 sayfalık kararda “Çalındı” ifadeleri yok. Medyaya ve YSK'ya verdikleri mesaj çok farklı. Seçimin iptal edilmesinin bir dayanağı olmadığını gösteriyor. Aynı sandıktan, aynı zarftan çıkan dört oyun neden bir tanesi iptal? Buna mantıklı bir cevap verebilen yok. Ama bunlar artık geride kaldı, biz bu detaylara takılmayacağız” şeklinde konuştu.

“İKTİDAR SAHİPLERİ, SORUN ÇÖZMELERİ GEREKİRKEN ÜRETİYORLAR”
Türkiye'nin İstanbul seçimleri ve siyasi açıdan sürüklendiği koşulları değerlendir Bayır, “Neredeyse 37 yıldır siyaset yapıyorum, torun torba sahibi oldum, çocuklarım ve torunlarımın televizyon seyretmesini istemiyorum. Bu mantıkla gidersek önümüzdeki yıllarda siyaset yapacak siyasetçi bulamayacağız. Öylesine insanları ayrıştıran ve ötekileştiren üslup kullanıyor ki bugünkü iktidar, siyasetçiye hiç yakışmıyor. Siyasetçilerin genç kuşaklara doğru örnek olması gerekirken maalesef bu yapılıyor. Siyasetçi, sorunlara çözüm üreten kişidir, onları yaratan değildir. Günümüze geldiğinizde iktidar sahipleri sorun çözen değil, yaratan siyasetçiler konumuna geldi.

“ONLARIN TERSİNE ISRARLA BARIŞÇIL BİR DİL KULLANACAĞIZ”
Biz onların kullandıkları dilin dışında tam tersine barışçıl bir üslup kullanacağız. Herkesi kucaklayan, kimseyi ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen bir yaklaşımla halka süreci anlatacağız. Topluma, vatandaşa, seçmene güveniyoruz. Halk, neyin doğru olduğunu, kimin yanlış kimin doğru söylediğini, kimin ayrıştırdığını veya bütünleştirdiğini biliyor ve görecektir. Son 50 yıllık siyasi tarihimize baktığımızda bu hep böyle olmuştur.

“AKP'NİN SON KULLANMA TARİHİ BİTİYOR”
Mesut Yılmaz'lar, Tansu Çiller'ler, Süleyman Demirel'ler, Bülent Ecevit'ler, Erbakan'lar, Özal'lar geldi geçti ama hiç birinde insanların bu kadar kutuplaştırıldığı bir dönem olmadı. Bir siyasetçinin toplumu korku ve endişeye sürüklediği, insanları ifadelerini açıklamaktan korkar hale getirdiği bir dönemi yaşatmadılar. Bu insanların siyaset sahnesinde bugün partileri yok. Bana göre AKP'nin de son kullanma tarihi geldi, bitiyor.
Bu güne kadar AKP'ye oy vermiş insanlara bir lafımız yok. İnanmışlar. Artık mutfaktaki tenceredeki yangın, yıllarca aynı paltoyu giyip, dişinden tırnağından arttırıp çocuklarına üniversite okutan ailelerin ‘çocuğum iş bulacak hayallerinin' ve işsizlikle yüz yüze kalmalarıyla yaşanan acının mutlaka sandığa yansıması gerekiyor.

“HALK, GENEL SEÇİMDE AKP'YE SARI KART GÖSTERMİŞTİ ZATEN”
Genel seçimde yandaş medya sanki seçimi AKP kazandı gibi yansıttı. Evet Tayyip bey Cumhurbaşkanı oldu kazandı görünüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 550 milletvekili sayısı, 600'e çıkarıldı. Bu sayı artmasına rağmen AKP milletvekili sayısı artmadı, azaldı. Halk, genel seçimde AKP'ye sarı kart göstermişti zaten. ‘Kendine çekidüzen ver, gidişattan memnun değiliz' dedi.

“YEREL SEÇİMLERDE “YETER ARTIK” DEDİ”
Bence bu yerel seçimde de Ankara, İstanbul, Antalya, Mersin'de halk ‘yeter artık' dedi. Halk sandığa girdiğinde elini vicdanına koyacak ve artık dur diyecek. O noktaya gelindi” şeklinde konuştu.

SEÇİM YİNE İPTAL OLUR MU?
İstanbul'la ilgili “Seçim yine iptal edilirse?” sorusuna yanıt veren Bayır, “Yine iptal ederseniz, ne Avrupa'da yüzünüze bakacak bir devlet adamı bulabilirsiniz, ne ihracat yapacak bir ülke bulabilirsiniz, ne işsizliğe çözüm üretirsiniz. Ekonomik bitik. Tarımla uğraşan insanlar alın terinin karşılığını alamıyor. Seçimi bu kadar sık kullanmak, işleri durduruyor, piyasayı bozuyor, dövizi hareketlendiriyor” dedi.

“GEMİYİ BİRLİKTE YÜZDÜRMEK ZORUNDAYIZ”
Bayır açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemiyi yüzdürmek zorundayız. Gemiyi yüzdürmemizin koşulu; işsizliğe çözüm bulmak, ekonomiyi düzeltmek. Bunları yapabilmek için bu gemideki delikleri tamir etmemiz gerekiyor. Hep birlikte yapacağız. Eğer bu gemi batarsa… Yaradan AKP'lilere can simidi atıp, CHP'liler boğulsun demeyecek. Dolayısıyla A, B, C partisi demeden ülke ekonomisini düzeltecek, üretimi arttıracak çözümleri birlikte üretmek zorundayız. Eğer ‘Yandaşçılarımı kollayayım, sadece onlar inşaat yapsın' dersen olmaz. Cumhuriyet kazanımlarının büyük bir kısmını ne yazık ki kaybettik. Onları satmalarına rağmen ülke ekonomisini düzeltemediler. Demek ki bir şey yanlış gidiyor. Bunun için birlikte çözüm üretmemiz lazım. Katı particiliği doğru bulmuyorum.”

“DEMOKRASİYE KATKI SUNMAK LAZIM”
23 Haziran'da oy kullanmaya gitmeyenlere yönelik mesajını Bayır şöyle verdi: “Belli gerekçelerle oy kullanmaya gitmeyen vatandaşlarımız var evet. “Artık ben bu günaha iştirak etmek istemiyorum” diyen AKP'lilerden çoğunlukta. Demokrasiye katılımı sağlamak lazım. Bu parti 17 yıldır denendi, artık başkasına şans vermek lazım. Ne ekonomiyi, ne terör sorununu çözemediler. İşsizlik, üreteni cezalandırılması konusunda ayrıştık, birçok konuda da mecliste destek verdik. Artık iyileşme için değişim şart.”

Haber Merkezi

YORUM YAP