Demirkol Dan Veda, Baran Dan Yeniden Merhaba

Demirkol Dan Veda,  Baran Dan Yeniden Merhaba

26.09.2011 10:34:28
SİLİVRİ Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran, Belediye Başkan Yardımcıları Elif Bilici,  Yılmaz Kandemir ve Zafer Ercan, Belediye Başkan Koordinatörü Mehmet Has, CHP Belediye Meclis Üyeleri Tülay Sinkil ve Ahmet Yücegök, Süheyl Kırkıcı, Kültür Merkezi Müdürü Ayfer Köylü, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Kurt, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilruba Önal, CHP İlçe Başkan Yardımcısı İlhan Batur, Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, Silivrispor Asbaşkanı Mutlu Memiş ve misafirler Kent Konseyi’nin olağan kurul toplantısında hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konukların konuşmalarıyla devam eden toplantıda ilk olarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar söz aldı. Kent Konseyi’nin fonksiyonlarından bahseden Işıklar şunları kaydetti:

IŞIKLAR’DAN
DEMİRKOL’A KENT
KONSEYİ TEŞEKKÜRÜ
“Bugün bir muhasebe döneminden sonra kentimizde bugüne kadar yapılmış olan çalışmalardan sonra ihtiyaçların belki de artarak ya da çeşitlenerek devam etmesi temennisinde bulunduğumuz bir toplantı düzenliyoruz. Bizim için ayrı bir anlamı ve önemi var. Göreve başladığımızda birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz Sayın Kaymakamımızın da bir vedası olacak. Tabi biz bunu veda olarak saymıyoruz. Bize çok desteği oldu, özellikle kent konseyi çalışmalarında.

“KENT KONSEYLERİ
SİVİL YAPILANMALARDIR”
Kent konseylerinin yapı gereği sivil yapılanma, gücünün bağımsız, bağlantısız olması gerektiğini hep söylüyoruz. Buna dikkat ederek bu çalışmalarda bugüne kadar belli bir mesafe alınmaya çalışıldı. Sivil bir yapıyla belli bir hiyerarşinin dışından bakmak bazen çözümü çok kolaylaştırır.

“SİLİVRİ’Yİ DAHA YAŞANIR HALE
GETİRMEK HEPİMİZİN AMACI”
Bundan sonraki dönem içerisinde de ilçemizin içinde bulunduğu tarihi mirası, kültürel mirası, fiziki şartları ve fırsatları ona göre şekillendirip geleceğe taşımak, gelecekte olmasını istediğimiz, yaşamımızı modernize etmek istediğimiz ne varsa bunları bir hamur ederek geçmişle geleceği aydınlatmak, daha yaşanır bir Silivri yapmak hepimizin ortak amacı. Umarım bu çalışmalara katkı yapmak, üzerimize düşün görevi yerine getirmek fırsatımız olacak. Burada çalışma azmini ve kararlılığını gösteren bütün heyete, bu çalışmada en büyük payı olan Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran’a Dilruba Önal’a ve Sema Kurt’a huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.”

DEMİRKOL: BUGÜN ŞANS ESERİ
VEDA GÜNÜME DENK GELDİ
Işıklar’dan sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan artık Silivri’nin eski Beylikdüzü’nün yeni Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri’de görev yaptığı süreçte birlikte çalıştığı herkese teşekkür ederek veda mahiyetinde konuşmasını yaptı. Kent konseylerinin yararlarından ve faaliyetlerinden söz eden Demirkol, şunlara değindi:
“Bugün bir tesadüf eseri olarak benim veda günüme, fiilen Silivri’den ayrılış günüme denk geldi. Bu nedenle de sizlere de Allahaısmarladık diyebilmeme vesile oldu.

“KENT KONSEYLERİNİN
İŞLEVİNİ TAM MANASIYLA
YAPABİLMESİ İÇİN SABIR
GÖSTERMEK GEREKİYOR”
Kent konseyimizin çok değerli işlevi var. Ekonomik, sosyal, toplumsal ve kültürel anlamda birçok çabaya zemin hazırlayacağı, lokomotif görevi yapacağı çok değerli bir sürecin başlangıcında olan bir örgüt. Bunun bilincindeyiz ki muhakkak sizler de buradasınız. Ama tam manasıyla baktığımızda birçok kişi bu kuruluşun tam bilincinde olmayabilir. Her kurumun olduğu gibi Kent konseylerinin de işlevini tam manasıyla yapabilmesi için biraz sabır göstermek gerekiyor. Kent konseyleri özellikle belediyelerin çok açık ve net desteğiyle yürüyebilen bir kuruluş olduğu dikkate alınarak bu işlevi bu şekilde yapabilmenin yollarını aramalıyız. Karar organları çok değerli muhakkak ancak finanssız sağlanamayacağı için belediyemizin bütçesinden sağlanacak. Kent Konseyimizin şimdiye kadarki çalışmaları için teşekkür ediyorum bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum.

“SİLİVRİ’DEKİ DİNAMİZMİ BAŞKA
YERLERDE GÖRMEDİM”
Diğer bir yönüyle de baktığımız zaman meseleye insanın sosyal, kültürel ve fedakârlık yönündeki sivil yaklaşımlarında özgüven olduğunda egoların tatmini de söz konusudur, öndedir. Ben daha önceki çalışmalarımda çok daha büyük ilçelerde görev yaptım ancak Silivri’deki bu dinamizmi hiç görmedim. Bu dinamizm sizde var, birçok etkinlikte göze çarpıyor. Kent konseyinin bu etkin çalışmasını ve kararlı tutumunu tebrik ediyorum. Nezaketen söylenen sözler olarak kabul etmeyin lütfen, çok kararlı görüyorum, belki gerçekleştirilemeyebilir bazı şeyler ama kararlılık var, fikir üretmek var ve toplum adına iyi niyet ve güzel duygular var. Bunların hayata geçmesi için tabi ki birçok unsurun bir araya gelmesi lazım. Her zaman mümkün olamayabilir. Onun için sizleri tek tek tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. En küçük bir kırgınlık olmadan buradan ayrıldığım için çok mutluyum ve vefa duygularımla minnettarım.  Ben sizlere ailemle birlikte saygı ve sevgimi sunuyorum.”

Haberin devamı 26.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Chp Li Kadınlar Faal
Sonraki »

YORUM YAP