Değirmenköy Lisesi yine Avrupa’da

Değirmenköy Lisesi yine Avrupa’da

30.09.2019 12:18:39

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, ‘'Geleceğin Ustaları Avrupa Stajında'' projesi kapsamında Avusturya ve İspanya'ya gidecek...

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin, geçmiş yıllardaki Almanya ve Avusturya projelerinin ardından üçüncü kez Avrupa stajı için öğrenci göndereceği kesinleşti. Erasmus Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 yılında sunulan ‘'Geleceğin Ustaları Avrupa Stajında'' projesi 25.328 Euro hibe desteği ile kabul edildi.
Projenin kabul edilmesiyle birlikte öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla bilgilendirme semineri, ekip pikniği gibi faaliyetler yapılması ve okul bünyesinde 120 saatlik Almanca dil desteği kursu açılması için çalışmalar başlatıldı.
Proje Koordinatörü Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Şefi Ahmet Doğan Erikçiler, projenin elektrik elektronik teknolojisi alanından 10 öğrencinin Avusturya ve İspanya'da üçer haftalık mesleki eğitim stajı şeklinde gerçekleştirileceğini ifade ederek bu 10 öğrencinin de proje kapsamında yapılacak ön hazırlık çalışmaları, yurtdışı stajı ve proje sonuçlarının yaygınlaştırılması konusunda istekli öğrenciler arasından seçileceğini belirtti.
Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Sevgin, 21. Yüzyıl teknolojisi ile birlikte gelişen ve değişen dünya düzeninin beraberinde bireyleri de değiştirdiğine, dolayısıyla toplumsal, ticari, ekonomik tüm ilişkileri dünya ölçeğinde dönüştürdüğüne işaret etti. Bu projeyle okulunun elektrik elektronik teknolojisi alanından mezun olacak öğrencilerin AB standartlarında mesleki bilgi ve beceriye sahip olmalarını, küreselleşen dünyada bilgiye doğru ve uygun şekilde ulaşabilmeleri için yabancı dil gelişimlerini ve kişisel gelişimlerini de hedeflediklerini ifade etti. Sevgin, projede emeği geçen öğretmenlere ve projeye katılım sağlayacak öğrencilere teşekkür ve başarı dileklerini iletti.
Haber Merkezi

YORUM YAP