Aynur Süleymanoğlu, Color World Kimya’yla yeniden doğdu

Aynur Süleymanoğlu, Color World Kimya’yla yeniden doğdu

30.09.2019 12:17:57

Büyük hayal kırıklıkları ile sonlandırılan 15 yıllık ortaklığın ardından yeni fabrikası Color World Kimya'yla iş hayatına tutunan Süleymanoğlu 3 yıl gibi kısa bir sürede sektördeki farkını ortaya koymayı başardı.

Silivri Kadın Girişimciler Derneği Medya ve Basın Komisyonu, üye ziyaret programlarına Kurucu Başkanları Aynur Süleymanoğlu'na Color World Kimya Fabrikasında misafir olarak başladılar. Silivri Kadın Girişimciler Derneği Medya ve Basın Komisyonu üye ziyaret programının startını kurucu başkanları Aynur Süleymanoğlu ile verdi.

Color World Kimya Yönetim Kurulu Başkanı, Silivri Kadın Girişimciler Derneği Kurucu Başkanı ve Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Süleymanoğlu'nun Büyük Kılıçlı'daki fabrikasında Ülkü Büyükgöneç, Dilek Dönmez, Nedret Kahraman ve dernek Medya ve Basın Komisyonu Başkanı Dilek Sırdaş ve üye Sevginar Sali ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldılar, gündeme dair görüş alışverişinde bulundular.

Başarılı bir kimyager olarak işin mutfağında üretim ve AR-GE'de harikalar yaratan Aynur Süleymanoğlu, iş hayatında sıkça gözlenen sevimsiz ortak ayrılıklarından birini tecrübe etmekten yılmadı ve yepyeni fabrikası Color World Kimya ile iş hayatı serüvenine devam etti. Üçüncü yılında eşi ve oğlunun da güçlü desteğinin altını çizerek, ekibiyle birlikte üretimlerini sürdürdüklerini belirten Süleymanoğlu, “Harika insanlar ve çok güzel çevre biriktirmişim. Bir dizi güçlüğün üstesinden bunlar sayesinde ve üretimimi geliştirerek geldiğimi söyleyebilirim. Olmayan şeyleri ortaya çıkartıp ürettik. Standart üretimle krizleri aşmak, onlara dayanmak mümkün değil. Ve tabi çok iyi bir kaliteyi ortaya koymaya gayret gösterdik. Üç yılın ardından başardığımızı kendi ayaklarımızın üzerinde durduğumuzu söylemekten çok mutluyum” dedi.

SÜLEYMANOĞLU: HER KONUDA AİLEMDEN CİDDİ DESTEKLER ALMAKTAYIM

“Aynur Süleymanoğlu kimdir? sorusuna yanıt veren Derneğin Kurucu Başkanı, kendini şöyle anlattı: “1960 Bulgaristan, Deliorman doğumluyum. Ar-Ge Özlü Kimya eğitimimi tamamlayıp, ilk ciddi iş tecrübemi orada başlattıktan sonra, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki etnik gerilimlerin sebep olduğu olaylar yüzünden doğduğum yerlerde her şeyimizi bırakarak, ailemle birlikte 1989 yılında Türkiye'ye göçe zorlanan Bulgaristan göçmeniyim. Önce İstanbul, devamında eşimin iş tayini dolayısıyla Kütahya, yine İstanbul ve şimdi de Silivri'de yaşıyor ve de iş yapıyorum.

Evliyim ve bir oğlum var. Her konuda ailemden ciddi destekler almaktayım.”

 

15 YILLIK ORTAKLIK SONRASI, YENİ FİRMA İLE YENİ BAŞLANGIÇ

Önce ortağı ile Color Way ve bu sürecin 15. yılından sonra Color World Kimya ile kendi başına üretim ve sektör yolculuğuna devam eden Süleymanoğlu, yaşadıklarını şöyle ifade etti: “Daha önce tam 15 yıl Color Way olarak ortaklı bir firmada faaliyet gösteriyorduk. Bu süreçte ben sadece üretim ve Ar-Ge ile sınırlıydım ve hitap ettiğimiz müşteri grubunu tanımıyordum. Üç yıldan bu yana da Color World Kimya olarak, CWinks Markası ile Tekstil Sektöründe kullanılan emprime baskı boyalarını üretmekteyiz.

Son yıllar ülkemizde ekonomik durgunluk dönemi yaşıyoruz. Bu süreçte, ortağımdan ayrılarak tekrar firma kurup, ayakta durmaya çalışanlardanım.

“SEKTÖRÜN İHTİYACI OLAN YENİLİKLERİ YARATMAYA ÇALIŞARAK AYAKTA KALDIK”

Hiç şüphesiz ki ekonomik krizler, bu ülkede yaşayan ve iş yapan ve özellikle de yeni girişimlerde bulunan herkesi olumsuz etkilemiştir. Sektörümüzde çok eski ve öncülük yapmış, yıllarca maddi ve manevi emek verip hayata geçirmiş olduğum birçok “ilk”lere rağmen ben de yeni girişimimde çok zorlandım. Bir sürü önlemler almak zorunda kaldım. Özellikle de sektörün ihtiyacı olan yenilikler yaratmaya çalıştım. Yeni serilerimiz oldu. O yeniliklerle de müşterilerimiz özel baskılar yaparak, Sonbahar Tekstil Fuarında Baskı yarışmasına katıldılar. Ve ne mutlu bize ki, 1. ve 2. Seçilen baskılar bizim Yeni Seri boyalarımızla yapılmıştı.  

Şu an kendimi biraz daha rahat hissediyorum. Artık hem yerel müşteri portföyümüz oluştu, hem de 7-8 ülkeye ihracatımız var.

“KADIN EMEĞİNE, BİLGİSİNE VE HASSASİYETİNE DESTEĞİMİZ SONSUZ”

Şirketimde de olabilecek tüm noktalarda kadın çalışanlarımız var (%65). Tabii ki kadınların gücünü aşan ağır işlerde ve görevlerde erkekler var. İş yerimizde kadın emeğine, bilgisine ve hassasiyetine desteğimiz sonsuz.”

“RAHMETLİ KADİR BAŞKANIM; “SENİN SİLİVRİ'MİZE BÖYLE BİR DERNEK KURMA BORCUN VAR” DİYORDU”

Sivil Toplum Kuruluşları ve Silivri Kadın Girişimciler Derneği ile bağına değinen Süleymanoğlu, bu alandaki faaliyetlerine dair şu paylaşımlarda bulundu: “Silivri Kadın Girişimciler Derneğimizin kuruluşunun 9'cu yıl dönümü… Silivri'de çalışma hayatına katılmamla birlikte, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğine üye oldum. Ve çok kısa zaman sonra SİAD'ın yönetim kurulu üyesi olarak görev aldım. İş Dünyasına ait dernekler tabii olarak TÜRKONFED'e bağlı hareket etmekteler. Rahmetli Kadir Baran Başkanımızla birlikte TÜRKONFED'in Başkanlar Konseyleri ve zirvelere katıldığımızda çok az sayıda Kadın Girişimci Dernekleri olduğunu görüyorduk. Rahmetli Kadir Başkanım; “Senin Silivri'mize böyle bir dernek kurma borcun var” diyordu. O zamanlar benim algılayamadığım bir durumdu. Çünkü benim geldiğim yerde kadın/erkek eşitliği sorunu diye bir şey yok. Aynı şartlarda büyür, okur ve çalışırsın. Hayatı eşit paylaşırsın. Ülkemizde bu konuda gerçekten yapılması gereken çok şey olduğuna inanıyorum. O nedenle 2010 yılında, ilçemizde iş yapan 25 kurucu üye arkadaşımızla Derneğimizi kurmuştuk. İlçemizde ve Trakya'da tek kadın derneği olmamız nedeniyle, yaptıklarımızla, yansıtabildiklerimizle ve duruşumuzla örnek olmak için yola çıktık. 7 yıl boyunca Kurucu Başkanlığını yaptım. Derneğimizi temsilen bağlı olduğumuz TRAKYASİFED (Trakya İş Dünyası Dernekleri Federasyonu) Yönetim Kurulu üyesi ve bir dönem Başkanıydım. O dönem TÜRKONFED bünyesinde ilk ve tek kadın başkan olmanın gururunu yaşadım. Aynı zamanda TRAKYASİFED'i temsilen TÜRKONFED Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Yedi yıl sonra, Derneğim yeni yönetimle, daha genç bir kadro ile canlandırılarak, aynı ışık ve emeklerle devam etmekte. Aramıza katılan yeni girişimci arkadaşlar ile güçlenerek, dayanışmayı geliştiriyoruz.

Mevcut Yönetimimiz, Sevgili Gülgün Narinç Başkanlığında, kadın gücünü ve hayattaki rolünün önemini vurgulayan faaliyetlerde bulunarak, derneğimizin gücünü göstermeye devam etmekteyiz.”

 

 

YORUM YAP