Değirmenci: Bölen olmaya çıkmıyoruz

Değirmenci: Bölen olmaya çıkmıyoruz

16.02.2019 12:08:38

“CHP'nin kurumsal kimliğiyle bir derdimiz yok” diyen DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, “Silivri'ye 5 yıl daha ihanet edersek bilin ki Silivri ondan sonra asla belini doğrultamayacak, çünkü yorulmuş, bıkkın, heyecanını yitirmiş bir yönetim var. Yönetimin kendisini düzelteceğini umut edenler bilsin ki daha tiranlaşacak, daha diktatörleşecek ve hizmetle hiç alakası olmayacak. Bu nedenlerle Silivri'yi çok acil ayağa kaldırmamız lazım.” şeklinde konuştu. 

DSP'nin Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, DSP Silivri İlçe Başkanı ve DSP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Dertop ve ekip arkadaşlarıyla birlikte 15 Şubat Cuma günü, saat 10.00'da, Çeltik Mahallesi'ndeki Çamlık Et Lokantası'nda kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Dertop ve Değirmenci, konuşmalarında CHP kanadından kendilerine gelen ‘oyları bölüyorlar' eleştirilerine ağırlık vererek, bölmediklerini aksine sosyal demokrat mücadele içerisinde birleştirici bir rol oynadıklarını savundu.

DERTOP: SİLİVRİ'DE GÜVERCİNİ UÇURACAĞIZ
“Bugün DSP'nin Silivri'de gurur günü” diyen DSP Silivri İlçe Başkanı ve DSP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Dertop, katılımcılara iddialı açıklamalarda bulundu. Dertop, “Bu gurur günleri dalga dalga tüm ülkemize yayılacak. Güvercin yetiştirenler bilir, güvercinin bir tanesinin uçması demek bütün güvercinlerin semayı kaplaması demektir. İnşallah Silivri'de güvercini uçuracağız. Yıllardan beri buna inanarak mücadele verdik. Allah'a şükürler olsun ki bugünleri gördük.

“SEÇİMLERİ AÇIK ARA FARKLA SELAMİ DEĞİRMENCİ ALACAK”
Yerel seçimlerin zamanında ve düzgün bir biçimde yapılma ihtimali şu anda çok zayıf. Herkes başını kuma gömmüş. Çok kirli ittifaklar var. Ben hiçbir zaman kirli ilişkilere girmedim. Hiç kimseye de bizden aday olması için teklifte bulunmadım. DSP'nin kirli pazarlıklara girmesi mümkün değil.
Hem halkın hem sizlerin çöp kadar bir şey üzerine koyamayacağınız bir Belediye Başkan Adayı ile sizlerin karşısına çıkıyoruz. Kimseyi kırmadan, hiçbir adaya saldırmadan Silivri'de seçimleri açık ara farkla DSP'nin Selami Değirmenci ile alacağına gönülden inanıyorum. Tepeden bakmayacağız. İnsanca, hakça muamele yapacağımızın sözünü veriyorum. Bu sözüme ters düşen yanlış bir uygulama olursa tüm görevlerimden el çekeceğim. Solu bölecekmişiz. Sol yok ki! Sol biziz. Sol halkımız. Halk İttifakı Silivri'de ve Türkiye'nin çoğu yerinde seçimleri kazanacak. Sevgili Başkanımı sizlere ve Silivri'ye emanet ediyorum.” şeklinde konuştu.

DEĞİRMENCİ: ADALETSİZLİĞE ‘DUR' DEMEK İSTİYORUZ
Dertop'un ardından konuşan DSP'nin Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, sözlerine CHP'de aday belirleme sürecinde kendisine haksızlık yapıldığını ileri sürerek ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu adil davranmamakla suçlayarak başladı. Mevcut Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı Silivri'yi kötü yönetmekle eleştirerek konuşmasını sürdüren Değirmenci, “Silivri 10 yıldır hiçbir temel yatırım almadı. Bu yatırım yoksunluğuna rağmen bu yılki bütçesi 269 milyon olan belediyede 300 milyonluk borç yapıldı. 350 bin nüfusa yetecek şekilde su şebekeleri yaptım. Şu anda kullanılan su depolarının hepsi benim dönemimde yapıldı. Kanalizasyon sistemi %30'lardaydı tamamını bitirdim. 2400 dar gelirli vatandaşı konut sahibi yaptım. Orada çok modern bir mezarlık gerçekleştirdik. Silivri'yi Kent Bilgi Sistemi ile demokratik, katılımcı yönetim anlayışı ile yönetiyorduk. Sayın Başkanımızın 10 yıllık görev dönemine ait bütün hizmetleri toplayın, benim hizmetlerimin bir tanesi denk gelmez. Silivri'yi hizmetsizliğe mahkûm etmek doğru değil. Bu adaletsizliğe dur demek istiyoruz. Silivri'ye sahip çıkmak zorundayız.” dedi.

“SİLİVRİ'YE 5 YIL DAHA İHANET EDERSEK BİR DAHA BELİNİ DOĞRULTAMAZ”
CHP kanadından kendisine yöneltilen "oyları bölüyorsun” eleştirilerine de yanıt veren Selami Değirmenci, “Arkadaşlar sokaklarda “Silivri'ye yazık oluyor” diye bağıran siz değil misiniz? Silivri'nin kaynakları çar çur ediliyor. Silivri hizmet alamıyor. Genel Merkez'in yaptığı anketlerde “24 Haziran seçimlerinde CHP'ye oy verdim” diyen insanların %27'si “Mevcut belediye başkanı aday olduğunda ben bu partiye oy vermem” diyebiliyorsa bunu sorgulamamız gerekiyor. Silivri'ye 5 yıl daha ihanet edersek bilin ki Silivri ondan sonra asla belini doğrultamayacak çünkü yorulmuş, bıkkın, heyecanını yitirmiş bir yönetim var. Yönetimin kendisini düzelteceğini umut edenler bilsin ki daha tiranlaşacak, daha diktatörleşecek ve hizmetle hiç alakası olmayacak. Bu nedenlerle Silivri'yi çok acil ayağa kaldırmamız lazım. Silivri tam bir çöküş içinde. Onun için bu hareketin adına Halk İttifakı dedik. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan tüm partilerdeki arkadaşlarıma Silivri'yi bu dönemde ayağa kaldıracak bir yönetimi iş başına getirmeleri gerektiğini söylemek istiyorum.” diye konuştu.

“GENÇ PARTİ SEÇİMİNİ ÖZCAN IŞIKLAR YÖNETTİ”
Değirmenci, Genç Parti'den belediye başkan adayı olmasına ayrı bir parantez açtı ve ‘kötü macera' olarak değerlendirdi. CHP içerisindeki oyları bölmesi sebebiyle AK Parti'nin Silivri Belediyesi'ni kazandığı yönündeki iddialara karşı çıkan Değirmenci, “Belediye Başkanımız her fırsatta Genç Parti'den aday olmamı kullanıyor. Ben 2003 yılında partiden ihraç edildim. 3 ay sonra Genç Parti'ye girdim. Haziran ayında üye oldum. 9 ay sonra da seçime girdim. Ben Genç Parti'den seçime girerken şimdiki Belediye Başkanımız da halen CHP üyesiydi. CHP'den istifa ederek Genç Parti'nin Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanlığına geldi. Yani o seçimi mevcut Belediye Başkanımızla birlikte göğüsledik. Ben Genç Parti üyesiyken Genç Parti adayı oldum. Sayın Başkan CHP üyesiyken istifasını verdi. Genç Parti seçimini Sayın Özcan Işıklar yönetti. Vefa gereği olduğunu söylüyor. Doğru söylüyor. Yaptı, teşekkür ederiz. Ama o zaman ikide bir bana CHP'yi böldü söylemini söylemeyeceksin çünkü sen mecbur değilken CHP'den istifa edip Genç Parti'nin başına geldin. İnsanlara dürüst olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM DE YÖNETİMDE OLDUĞUMUZ SÜRELERDE HATALARIMIZ OLMUŞTUR”
Özeleştiri yapmaktan da imtina etmeyen Değirmenci, “1989-1994 dönemlerinde çok da güçlü adaylar olmasına rağmen kazandım. 2003'te kaybettiğimde benim de 3. Başkanlık dönemimdi. Geriye dönük değerlendirmeler yaptığımızda belki biz de o zaman çok yorulmuştuk belki bizim de şimdiki Belediye Başkanımızın hataları gibi hatalarımız vardı. 1994 ve 1989'da partim o kadar küçük oy almışken bana oy veren, beni belediye başkanı seçen halkımız 2004 yılında bana oy vermediyse ya da az oy verdiyse mutlaka bir bildiği var. “Biraz dinlenin” dediler herhâlde. Biz de çekildik kenara. Şu dönemde adı hiç şaibelere karışmamış, yaptığı hizmetlerde de başarılı olan bir belediye başkanı olsa ne ben aday çıkabilirim ne diğer 4 arkadaşımız aday adayı olabilir. Büyükçekmece'de, Beylikdüzü'nde başka bir aday çıktı mı? Görevim biteli 15 yıl oldu. Ben birçok hizmetimle anılıyorum. Değerli arkadaşım, soruyorum; görevin biterse hangi hizmetinle anılacaksın? Buna göre değerlendirelim.

“BOZUK DÜZENİ EN İYİ BİZ DÜZELTİRİZ”
Biz bölen olmaya çıkmıyoruz, seçim kazanmaya çıkıyoruz. Tüm partili arkadaşlarıma sesleniyorum; başınızı iki elinizin arasına alın, çocuklarınızın geleceğini düşünün. Kim Silivri'yi daha iyi yönetir, seçildiğinin ertesi günü ‘nerede kalmıştık' diye kim düğmeye basar ona göre karar verin. Başka hesapları bırakalım. Silivri'ye hepimizin borcu var. En çok da benim borcum var. Yoksa CHP'nin kurumsal kimliğiyle asla bir derdimiz yok. Halkın desteğini almadan bir şey yapmaya kalkıştığınızda istediğiniz başarıyı elde edemiyorsunuz. Onun için seçenek sunuyoruz. Ortaya çözüm yollarını koyuyoruz. Bu işi en iyi biz yaparız. Bozulmuş bu düzeni en iyi biz düzeltiriz. Silivri'yi çıktığı raydan tekrar rayına oturturuz diye iddia ediyorum. O amaçla sizlerin vasıtasıyla Silivri halkından destek bekliyoruz.” tarzında konuştu.

BAŞKAN ADAYLARINA AÇIK DAVET
Değirmenci, Silivri Belediye Başkanı CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ve Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz'la bir salon toplantısında bir araya gelerek Silivri'nin sorunlarını ve çözüm önerilerini kamuoyu önünde tartışmak istediğini de sözlerine ekledi.

Toplantı, soru-cevap şeklinde devam etti.

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP