Değerli eserler genç nesillere aktarılacak

Değerli eserler genç nesillere aktarılacak

19.01.2017 12:05:22

Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'ın hazırladığı en değerli eserlerin öğrencilere tanıtılacağı “Plaklarda Unutulmayanlar” projesinin tanıtımını dün gerçekleştirdi.

Çağrıbey Müzik Atölyesi öğrencileri, Müzik Öğretmenleri Volkan Yaran'ın hazırladığı “Plaklarda Unutulmayanlar” adlı projesi kapsamında eşsiz müzik eserlerini tanıyacak. Projenin tanıtımı dün okulda gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, Okul Müdürü Nilüfer Demirkaya, Müdür Yardımcılarından Mehtap Ballı da tanıtımda öğrencileri yalnız bırakmadı. “Plaklarda Unutulmayanlar” projesi kapsamında Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Pop Müziği, Klasik Batı Müziği, Çalgı Müziği, Blues ve Jazz Müziği türlerinde, bu müzik kültürlerinin yaşatılması adına büyük eserler, değerler kazandıran ses sanatçılarının plakları, müzik sınıfında öğrencilerle buluşacak.
Projenin tanıtımında, Müzik Öğretmeni Volkan Yaran tarafından Aşık Veysel'den Ajda Pekkan'a, Zeki Müren'den Barış Manço'ya birçok eser plaklardan dinletildi. Yaran, sadece müzik değil, hikayelerin de kaydedildiğini anlattı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de plak kayıtlarında yer alan bir konuşmasından kısa bir bölüm dinletildi.
“Plaklarda Unutulmayanlar” projesi kapsamında yapılacak çalışmalara dair bilgi paylaşımını tamamlayan Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, katılımları için İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen ve basın mensuplarına teşekkür etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP