Sevginar Sali

Çöp halleri

Tüm hallerini tecrübe ettik mi ne dersiniz? Volkan Yılmaz sakinken, Volkan Yılmaz sinirliyken, Volkan Yılmaz mutsuzken, mutluyken çöp ve temizlik işini anlattı. İlkokul çocuğuna değil de en az kendisi kadar aklı başında, geleceğini emanet etmek üzere kendisini seçmiş insanları aklından bir an bile çıkartmadan yaptıklarını anlatırkenki tavrı en etkileyicisi, ikna edicisi olmadı mı? Bence oldu…
Cuma günkü hali, ‘aklı başında', üstlendiği sorumluluğu, kendisine duyulan güveni boşa çıkarmayan tavrını hiç bozmasa keşke. İnsan yaptığı şeyden, haklılığından eminken saldırganlaşmaz, kızmaz, kalp kırmaz, ayarı bozulmaz…
Volkan Yılmaz'ın çöp ve temizlik işlerinde cesur, çok riskli ama gerekli adımı belki günümüz koşullarındaki belediyecilikte kendi çapında bir devrim sayılabilir.
Araç bağışlarında çapanoğlu arayanlara hak verecek durumda değilim, Yılmaz'ın güvenirliği şimdilik yeterli teminat. Güvenirlik dediğimiz şey de zor kazanılıp, çabuk kaybedilen bir şey malum; üzerinde de çok tepinmeye gelmez.
Özel durumların halkın yararına bağışla çözümünü Volkan Yılmaz icat etmedi belediyecilik tarihi kadar eski bir usul bu. Bu yöntemi şahsına değil, kamu yararına kullanma koşulunu çiğneyenler er ya da geç yasaların da, halkın nazarında da hesabını verir ayrıca. Vicdani muhasebelerin Z raporu, günün sonunu bile beklemez anlık devrede. Sonucuna katlanabileceği her şeyi herkes yapabilir! Ha “Ben yaptım, neticesine başkası katlansın” diye bir dünya da yok merak buyurmayın.
Çöp ve temizlik usulünün maliyetlerine yetişecek kadar muhasebe bilgisiyle övünemem ama belediyenin bu uygulama ile zarar etmediğine ikna olmayan, kar edildiğini (ne kadar olduğu tartışılabilir tabi de…) düşünmeyen kalmadı sanıyorum.

YILDIZ'I KAYDIRMA HAREKATI!
Melih Yıldız'ın Grup Sözcülüğünde parlaması, belediye başkan aday adaylığı sürecindeki rakiplerini harekete geçirdi. Belki seçimlerin yaklaşması da etkili oldu ve daha baskın bir kendini gösterme gayreti CHP'nin ortaya çıkan bütün başkan aday adaylarında kendini hissettirmeye başladı.

SUSTURMAK DEĞİL, İKNA ETMEK GEREK
Fahiş zamlar ve özellikle de son dönem elektrik faturaları ile ilgili konuyu CHP'nin siyaset malzemesi yapmasından rahatsız olan siyasi rakipleri, yanlış bir strateji izliyor. Burada esas olan oluşan tepkileri susturmak değil, haklıysanız bunu anlatmak, bir yanlış var ise düzeltmek. Ama ne ortaya çıkıp insanları aksine ikna edebiliyorsunuz, ne de yanlışınızdan dönemiyorsanız faturayı halk, bedelini siz ödersiniz! Bu da kaçınılmaz son.

TAHTEREVALLİ
AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun Ocak sonu itibariyle görevden alınacağı söylentileri yine boş çıktı. Görev süresince bu öngörünün periyodik olarak kendisine eşlik etmesi ve her defasında Başkanlığını muhafaza etmesi enteresan değil mi? Gidişata göre AK Parti'nin en uzun soluklu ilçe başkanı olacak gibi görünüyor. Şöyle ki bu durumu bir tahterevalli ile açıklayacak olursak diğer tarafında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın olduğunu düşünüyorum.
Siyaset kader ile cilve konusunda yarışır! Sıkı da yarışır da bana sorarsanız kader her durumda yine de galip gelir.

SON SÖZ 1
Aşk evliliklerinde aşk bitince evliliğin sona ermesi oldukça olası. Mantık evliliğinin bitmesi için duyguların değil, şartların değişmesi gerek!
Omicron geçirdim diye hareket sahamız değişmedi, konumuz siyasiler : )

SON SÖZ 2
Bir haftalık izolasyon sürecimde Omicron virüsü ile baş başa kaldık. Aşının faydası diye düşünüyorum salgın oldukça hafif geçti, evden çalışmak da iyi geldi. Öyle sanıyorum her canlı bu salgını tadacak.
Tüm hastalara acil şifalar, herkese sağlıklı günler ve artık bol güneşler diliyorum…
Tüm geçmiş olsun dilekleriniz için de sonsuz teşekkürler...

Herkese iyi haftalar...

YORUM YAP