Çocuk Felci konusunda farkındalık yarattılar

Çocuk Felci konusunda farkındalık yarattılar

28.10.2019 11:17:34

24 Ekim Dünya Çocuk Felci ( Polıo Plus) Farkındalık Günü'nde Silivrili Rotaryenler Yusuf Ölçer'in Dönem Başkanlığında, bilgilendirme çalışması gerçekleştirdiler.

24 Ekim Dünya Polio Farkındalık Günü'nde Silivri Rotary Kulübü sahilde ilçe sakinlerimizi Rotary ve End Polio hakkında bilgilendirerek, broşürlerini dağıttılar.

24 EKİM DÜNYA ÇOCUK FELCİ (POLIO PLUS) FARKINDALIK GÜNÜ
Türk Rotaryenleri ve Uluslararası Rotary'nin Sağlık Bakanlığının 1985 yılından itibaren Türkiye'de gerçekleştirdiği “Ulusal Aşılama Günleri”ne sürekli olarak gerek maddi ve gerekse ayni olarak destek olduğunu ifade eden Rotary yetkilileri Çocuk Felci hakkında şu bilgilere dikkat çekti: “Türkiye'nin de içinde bulunduğu Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi, 21 Haziran 2002 tarihinde Türkiye'yi “Çocuk Felcinden Arınmış Bölge" ilan etmiştir. Bundan 35 yıl önce dünya üzerindeki en önemli hastalıklardan biri olan ve her yıl 300.000'in üzerinde çocuğun sakat kalmasına sebep olan bu amansız hastalık, bugün dünya üzerinden silinme ve yok olma aşamasındadır. Bundan tam 34 yıl önce, 24 Ekim 1985 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü, Unicef, Uluslararası Rotary ve ABD Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi işbirliği ile hayata geçen proje kapsamında, Çocuk Felci Hastalığının dünya üzerinden silinmesi için bir aşılama kampanyası projesi başlatılmıştır, çünkü bulaşıcı bir hastalık olan Çocuk Felcinin tedavisi yoktur. 1985 yılından bu güne değin Uluslararası Rotary, 122 ülkede 2,3 Milyondan fazla çocuğun Çocuk Felci Hastalığından korunması için, binlerce gönüllü ile 2,4 Milyar dolar katkıda bulunmuştur. Çocuk Felci hastalığı bu gün dünya üzerinde sadece Afganistan ve Pakistan'da çok az sayıda vaka olarak kalmıştır.
Dünyanın en acil insani sorunlarını çözmeye adanmış bir gönüllü ağını bir araya getiren Uluslararası Rotary, 218 ülkede 36.000 den fazla Rotary Kulübünün 1,2 Milyondan fazla üyesi ile Çocuk Felci Hastalığını dünya üzerinden silmek için savaşmaktadır. Bu ulvi çalışmamız Polio Plus ( Çocuk Felci ) hastalığı dünya üzerinden tamamen silinene kadar devam edecektir.
İlk aşılama kampanyasının başladığı ilk günden, Çocuk Felcinin ülkemizden tamamı ile arınmasına kadar geçen sürede ve halen devam eden korunma çalışmalarında görev yapan Sağlık Bakanları ile Bakanlığın her kademedeki görevlileri, özverili, etkin ve başarılı çalışmaları dolayısıyla minnet ve şükran ile anılmalıdır.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP