Çiçek restleşmesi!

Çiçek restleşmesi!

20.02.2018 10:18:46

AK Parti'nin Silivri Belediyesi'ne yönelttiği “Çiçek satışları yaptığımız belediyeler hangileridir? Bu satışlar kapsamında elde edilen gelir ne kadardır?” önergesine Başkan Işkılar'ın teklifi ile misilleme gecikmedi. Silivrili CHP Meclis Üyeleri, İBB'ye sordu “Yurt dışından alım yapılmakta mıdır? İstanbul İl sınırları içinde alım garantili ekim uygulaması var mı?”...

Silivri Belediyesi'nin Şubat ayı meclisi birinci oturumunda AK Parti'nin gündeme taşıdığı “Geçtiğimiz yıl bir yerel basın mensubuna “TÜRAM'dan çiçekleri pazarlamaya başladık. Belediyelerimizden 6 tanesi geldi. Satışlar başladı 6 belediyede bizim çiçeklerimiz ekilecek” ifadesini kullandınız. Bu kapsamda çiçek satışları yaptığımız Belediyeler hangileri? Bu satışlar kapsamında elde edilen gelir ne kadar?” şeklindeki önergeye istinaden Başkan Işıklar, grubunun İBB Meclis Üyelerine siz de “İstanbul Büyükşehir Belediyesine ektiği laleleri neden Hollanda'dan aldığını sorar mısınız” teklifinde bulunmuştu.

GENCOĞLU, İBB CHP GRUBUNDA BİLGİ VERDİ
İBB'nin son meclis toplantısında Saadet Gencoğlu, AK Parti'nin Silivri Meclisinde soru önergesi olarak gündeme getirdiği konuyu; ‘TÜRAM kanalıyla çiçek satışı', başkanlığını Ertuğrul Gülsever (Beyoğlu)'in, yöneticiliğini Eyüp Birgün (Beşiktaş) Özgür Aydın (Zeytinburnu) Ali Rıza Akyüz (Bakırköy) Ali Rıza Yılmaz (Sarıyer) Coşkun Tanış (Büyükçekmece) Handan Kandar (Avcılar) Süleyman Tarık Balyalı (Pendik )'nın yaptığı, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubunun bilgisine sundu.

SİLİVRİLİ CHP İBB MECLİS ÜYELERİ ÖNERGE SUNDU
Sonrasında Saadet Gecoğlu aynı konuyu 16 Şubat tarihli İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nda, Melih Yıldız, Doruk Bulut, Mümin Koçoğlu ile birlikte bir soru önergesi ile meclis gündemine şu şekilde taşıdı:
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet vermekte olan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın alımları hakkında.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet vermekte olan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 2017 yılında ihtiyaç duyduğu ağaç ve çiçeği, İBB kuruluşu olan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. bünyesinde mevcut fidanlıklar dışından temin etmişse;
a. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Dışındaki alımlar için yapılan ödemenin tutarı nedir?
b. Yurt dışından alım yapılmakta mıdır? Yapılıyor ise ödemenin tutarı nedir?
c. İstanbul İl sınırları içinde alım garantili ekim uygulaması yapılmakta mıdır? İhtiyacın ne kadarı buradan karşılanmaktadır?
d. İstanbul İl sınırları içinde faaliyet göstermekte olan çiçekçilik kooperatiflerinden alım yapılmakta mıdır? İhtiyacın ne kadarı buradan karşılanmaktadır.
Önergemizin başkanlık makamına havalesini ve tarafımıza yazılı bilgi verilmesini arz ederiz.”
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP