CHP: Vergi yükünü işveren değil, devlet karşılamalı

CHP: Vergi yükünü işveren değil, devlet karşılamalı

18.12.2020 14:46:28

Asgari ücret için 3100 TL önerisinde bulunan CHP, “İşverene fazladan maliyet getirmemesi adına asgari ücretin vergi yükü işverene yüklenmemeli, devlet tarafından karşılanmalıdır.” açıklamasında bulundu.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, partili yetkililerle birlikte bir açıklamada bulundu. Asgari ücret için önerilerini sunan ve vatandaşları bilgilendiren CHP'liler, vergi yükünün işverene yüklenmemesi gerektiğini ve devlet tarafından karşılanması gerektiğini savundu.

ESEN: VERGİ YÜKÜNÜ DEVLET KARŞILAMALI

İlçe Başkanı Esen, tarafından okunan açıklamada yer alan ifadeler şöyle: “Günümüzde geçerli olan asgari ücret 2019 yılı sonunda 2.324 TL olarak açıklanmıştı.

2020 yılı kasım ayı itibariyle 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.517, yoksulluk sınırı ise 8.198 TL olarak belirlendi.

Asgari ücretin 2.324 TL olarak açıklandığı dönem 1 dolar 5 lira 93 kuruştu ve asgari ücretli bir vatandaş maaşıyla 392 dolar ve 5 çeyrek altın alabiliyordu.

Günümüzde ise asgari ücretli bir vatandaş artan dolar kuru nedeniyle sadece 297 dolar ve 3 çeyrek altın alabilmekte.

Ülkemizde emek gücünün, alın terinin karşılığı olarak ödenen bedelin %42'si asgari ücrettir. Bu bağlamda asgari ücret ülkemizin ortalama ücreti haline gelmiştir.

Asgari ücreti geçtiğimiz yılki seviyesi olan 392 dolarda tutabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi olarak Asgari Ücret Önerimiz 3100 TL'dir.

Önerimizin işverene fazladan maliyet getirmemesi adına asgari ücretin vergi yükü işverene yüklenmemeli, devlet tarafından karşılanmalıdır.”

Haber Merkezi

YORUM YAP