CHP’liler pazar yerinde broşür dağıttı

CHP’liler pazar yerinde broşür dağıttı

15.03.2017 13:16:02

Anayasa değişikliğiyle ilgili Nisan ayında yapılması öngörülen halk oylaması propagandasını sürdüren CHP Silivri İlçe Başkanlığı yönetimi, referandum çalışmaları kapsamında belediye meclis üyeleri ile birlikte üzerinde “Neden Hayır?” yazılı broşürleri Pazartesi pazarını gezerek esnafa ve vatandaşa ulaştırdı.

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve yönetimi, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen ve yönetimi, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri İbrahim Çeşmecioğlu ve Süheyl Kırkıcı, referandum çalışmalarında yararlanmak üzere bastırdıkları Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren Anayasa Değişikliğine ilişkin bilgiler veren 10 maddelik broşürü Pazartesi pazarında dağıttı. Silivrililerin daha kararlı şekilde oylarını kullanmalarına destek olmak amacıyla broşürlerden dağıtarak hem alışverişe gelen vatandaşları hem de pazarda tezgâh açan esnafı bilgilendiren partililer, referandum süreciyle ilgili istişarelerde de bulunarak 16 Nisan'da yapılacak referandumda “hayır” denilmesi çağrısında bulundu.

CHP 10 MADDEDE ANLATTI: NEDEN HAYIR?
Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen düzenlemelere karşı çıkma gerekçelerinin anlatıldığı broşürde yer alan bilgiler şöyle:
1- Tek adam rejimi kurulacak, tek adam hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak. Rejim değişecek. Cumhuriyet fiilen ortadan kalkacak.
2- Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Devlet parti devleti olacak. Başkan senin partinden değilse devlet kapısında yerin olmayacak.
3- Başkan kanun yerine geçen kararname çıkarabilecek, Meclis'i fesih edebilecek. Meclisin ve milletvekillerinin etkisi ve yetkisi olmayacak. Her şeye bürokrasi hakim olacak. Seçtiğin milletvekilinden hizmet isteyemeyeceksin.
4- Başkan, başkan yardımcıları ve bakanlar suç işlemeleri halinde 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak.
5- Hâkimler ve savcılar Başkanın sözünden çıkamayacak. Başkan hak hukuk tanımaz, zorba biriyse seni koruyacak hiç kimse olmayacak. Can ve mal güvenliğin kalmayacak.
6- Ekonomi, piyasa, ücretler, maaşlar tek adamın keyfine kurban edilecek. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte çöküş gelecek.
7- Tek adamın aklı her şeyin üstünde olacak, devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler olmayacak. Çatışma, kutuplaşma ve terör için en uygun zemin oluşacak. Çatışma ve terör artacak.
8- Camiye, kışlaya, adliyeye, okula siyaset girecek. Buraların hepsi, ‘Başkanın Partisine' göre düzenlenecek.
9- Başkan isterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden olabilecek.
10- Başkan, padişahlarda dahi olmayan, Atatürk'e bile verilmeyen yetkilere sahip olacak.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP