CHP’liler Eren Erdem’i yalnız bırakmadı

CHP’liler Eren Erdem’i yalnız bırakmadı

31.10.2018 13:11:03

CHP'liler bugün hâkim karşısına çıkan tutuklu eski CHP milletvekili ve şimdiki PM üyesi Eren Erdem'i yargılandığı davada yalnız bırakmadı.

“FETÖ'ye üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla tutuklanan Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem'in yargılandığı davanın ilk duruşması bugün gerçekleştiriliyor. CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, CHP İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer ve yönetimi, CHP İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen ve yönetimi, CHP Belediye Meclis Üyesi Doruk Bulut, “125 gündür adalet istiyoruz. Eren Erdem'e özgürlük!” diyerek duruşmada hazır bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Şeker ve Ahmet Akın'ın da aralarında olduğu çok sayıda partili destek için Silivri Cezaevi'ne geldi.

KAFTANCIOĞLU: EREN ERDEM'İN TUTUKLANMASI, SİYASİ BİR OPERASYONDUR!

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, duruşma öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Biz Eren Erdem tutuklamasının tamamen siyasi gerekçelerle olduğunu biliyoruz. Bunu fazlasıyla kapatmak isteyenler ne yazık ki bugün Silivri'de basın açıklaması yapmamızın da önüne geçmeye çalışarak veya çokça sanıklı bir davanın küçücük salonlarda duruşmasının görülmesini sağlayarak bu tutukluluktaki hukuksuzlukları kamuoyundan kaçırarak yine geçmişte olduğu gibi oldu bittiyle siyasi bir davayı yürütmeye çalışıyorlar. Eren Erdem davasında ve de bundan önce görülmüş davalarda haksız, hukuksuz şekilde dava sürecini yürütenler zamanı geldiğinde o cezaevlerinde kendilerinin olacağını biliyorlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak genel başkan yardımcılarımızla, milletvekillerimizle ve en önemlisi örgütümüzle birlikte haksız, hukuksuz yere 125 gündür rehin tutulan Eren Erdem'in yanındayız, bundan sonra da hep birlikte Eren Erdem'in hakkını korumaya devam edeceğiz.” yorumunda bulundu.

Erdem'in savunmasıyla duruşma devam ediyor. 

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP