“CHP, iktidar iddiasını ortaya koyuyor”

“CHP, iktidar iddiasını ortaya koyuyor”

10.08.2017 17:11:44

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları ile buluşmasında  Adalet Yürüyüşünden Adalet Kurultayına uzanan süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Cumhuriyet Halk Partisi her dönemde olduğu gibi yine toplumumuzun kanayan yaralarına eğiliyor. Cesaretle adaletsizliklere, ranta karşı ve ülke yararı adına mücadelesini sürdürüyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, il ve ilçelerdeki çalışmalarla hakkında bilgi almak ve Çanakkale'de düzenlenecek "Adalet Kurultayı" ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere partisinin belediye başkanları ile Ankara'da bir araya geldi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının il ve ilçelerdeki çalışmaları hakkında bilgi aldı, 26-30 Ağustos'ta Çanakkale'de düzenlenecek "Adalet Kurultayı" ile ilgili görüşlerine başvurdu. 5 gün sürecek kurultayda belediyelerin alacakları görevler belirlendi. Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine Ankara'dan İstanbul'a yaptığı ve 25 gün süren yürüyüşün de değerlendirildiği toplantıda, Maltepe'de gerçekleştirilen miting ve kamuoyundaki yankıları da ele alındı.

IŞIKLAR: CHP, MUHALEFET SORUMLULUĞUNUN GEREĞİNİ VE İKTİDAR İDDİASINI ORTAYA KOYUYOR
Konuya ilişkin açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, toplantıda "Adalet Yürüyüşünü" belediye başkanlarıyla değerlendirdiklerini, bunun halk nazarındaki yansımalarının toplantıda ele alındığını söyledi. Yerel seçimlerin ardından geçen 3 yıllık sürede belediye başkanlarının yaptığı çalışmaları da ele aldıklarını belirten Işıklar, "temiz enerji" ile ilgili sunum yapıldığı ve alternatif enerjiye yönlendirme konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.
CHP'nin toplumumuzun her kesimi için adalet mücadelesini sürdürme kararlılığını vurgulayan Işıklar, “Cumhuriyet Halk Partisi her dönemde olduğu gibi yine toplumumuzun kanayan yaralarına eğiliyor. Cesaretle adaletsizliklere, ranta karşı ve ülke yararı adına mücadelesini sürdürüyor. Muhalefet sorumluluğunun gereğini, iktidar iddiasını ortaya koyuyor. Türkiye'nin aydınlık yarınlarından umudunu kaybetmeyenlerin inanç odağı olup azim ve kararlılıkla çoğalmaya, yayılmaya, ışık saçmaya, adalet sağlamaya, hukukun tıkandığı noktaları açmaya devam edeceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU:ADALET KURULTAYI'NA DA TOPLUMUN HER KESİMİNDEN İNSANLAR GELECEK
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise partisinin belediye başkanlarıyla Ankara'da bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasında şunları söyledi: “Adalet Yürüyüşünün ardından ikinci bir adım daha atarak, Çanakkale'de 'Adalet Kurultayı'nı toplayacağız. Adalet Yürüyüşünde sadece yürüdük. Toplumun her kesimini davet ederek, bizim gibi düşünmeyenlerin düşüncelerine de değer ve önem vererek bu memlekete huzuru, adaleti getireceğiz. Bunun başka çaresi yok. Siyasi kavgalardan bu millet bıktı. Yürüyüşe toplumun her kesiminden insanlar nasıl geldiyse Çanakkale'deki 'Adalet Kurultayı'na da toplumun her kesiminden insanlar gelecek.”

“F TİPİ YAPILANMANIN HEDEFİ CHP'Lİ BELEDİYELER”
“'F tipi yapılanma'nın yereldeki hedefi CHP'li belediyeler” diyen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir ve Eskişehir Belediyesine baskı yapıldığını hatırlattı. “İnsanlar gözaltına alındı. Hesaplarına el konuldu. Sandılar ki bir şeyler bulacağız, diye. O baskınları yapanlar, 'F tipi' yapılardı ve onların arkasında da bugünkü iktidar duruyordu. Allah büyüktür. Gün değişti, devran döndü. O aramayı yapanların tamamı şu anda hapisteler; ama bizim belediye başkanlarımızın alnı açık, başı dik.

“KENTİ RANTA, RANTİYEYE TESLİM ETMEDİ BELEDİYELERİMİZ”
Kenti ranta, rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz. Rantla içli dışlı olanların, rantiyeye kendini teslim edenlerin önünde saldırı yoktur; ama mafyayla mücadele edenlerin, rantiyeyle mücadele edenlerin önünde her zaman bu tür riskler vardır. Bu risklerin önünde de CHP'li belediye başkanları vardır" dedi.

“SİZ DEVLETİN NASIL KURULDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ?”
AK Parti MKYK eski üyesi Ogan'ın 'Yeni devlet kuruluyor, kurucusu da Sayın Erdoğan'dır' sözlerine de değinen CHP Lideri, " Siz, bir devletin nasıl kurulduğunu biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti Devletinin nasıl kurulduğunu biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti, acıyla, kanla, gözyaşıyla kuruldu. Siz, kalkacaksınız; bir devlet kurduğunuzu söyleyeceksiniz. Akılla mantıkla bağdaşır bir şey değil. Kabahat onda değil, ona söyletende kabahat" diye konuştu.

“ASLA EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: " 'Yeni devlet kuruyoruz' diyen kişiye söylüyorum. İnsanda biraz utanma olur. Tarihe saygı olur. Bunların hiçbirisi yok. Seni vatana ihanet noktasına kim taşıdı, hangi eğitim düzeni taşıdı, hangi siyasi anlayış taşıdı? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Kendi tarihine ihanet eden bir kişi düşünün ve ihanet eden kişinin hala korunduğunu düşünün. Tarihten, Cumhuriyetten, Atatürk'ten intikam almak istiyorlar. Hala birilerinin egemenliği altında yaşamak istiyorlar. Şundan bütün vatandaşlarımın emin olmasını isterim; demokrasiyi seven, adalete ve hukuka inanan, tarihine bağlı olan, şehitlerine, gazilerine, bayrağına ve vatanına bağlı olan bir tek kişi kalıncaya kadar asla emellerinize ulaşamayacaksınız."
Haber Merkezi

YORUM YAP