CHP Gençlik: AKP İktidarının eline gençlerin vebali bulaşmıştır

CHP Gençlik: AKP İktidarının eline gençlerin vebali bulaşmıştır

5.08.2022 12:03:36

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Gençlik Kolları yaptıkları basın açıklaması ile Hükümete yüklenirken, KPSS Skandalı ile gençliğin sorunlarına dikkat çektiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Gençlik Kolları tarafından 19 Mayıs Meydanında organize edilen açıklamaya CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, kadın kolları, meclis üyelerinin yanı sıra Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı Kadir Tokalı, STK Temsilcileri ve partililer katıldı.

ÖPÇİN: GENÇLERİN UMUTLARI “TESADÜFLER” İLE GASP EDİLİYOR

CHP Silivri İlçe Başkanı Mehmet Noyan Öpçin tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:  “31 Temmuz Pazar günü gerçekleşen KPSS sınavı sonrasında ortaya atılan iddialar tümünüzün malumudur. Gençlerimiz, kardeşlerimiz gecesini gündüzüne katarak geleceklerini teminat altına almak adına bu sınava hazırlandılar.

Lakin görüyoruz ki geçmişte pek çok gencimizin umutlarını yıkan FETÖ vari ayak oyunları ile geleceğimiz çalınmaya devam ediliyor. Gençlerimizin hayallerini, umutlarını sığdırdıkları birkaç saatlik sınavın güvenliğini sağlamakta bile acziyete düşmüş olanlar bu vahim olayı “tesadüf” kalıplarına sığdırarak aklamaya çalışıyorlar.

Günümüzde liyakati, eğitimi ile devletine, milletine hizmet etmek isteyen gençlerin umutları “tesadüfler” ile gasp ediliyor. Geçmişi ile yüzleşemeyenler geleceği ipotek altına almaya çalışıyor.

“İKTİDARIN GÖREVİ, ŞAİBE OLUŞMADAN ÖNCE, ÖNLEM ALMAKTIR”

Sınavlarda başarılı olsalar dahi mülakat sistemi ile gençlerimizi eleyenler şimdi de sınavlardaki başarılarını baltalamaya gayret ediyorlar.

Bu iktidarın yaptığı sınavlar artık şaibeli hale gelmiştir. KPSS sınavını iptal etmek şaibenin açık göstergesidir. İktidarın görevi şaibe oluşmadan önce önlem almaktır. Önlem alamadığınız sınavlar için faturayı yine gençlerimize çıkarırken imtina bile edemiyorsunuz. Aynı stresli süreci milyonlarca gencimize yaşatmayı reva görüyorsunuz. Milyonlarca insanın umut bağladığı sınava güveni nasıl sağlayacaksınız?

“TÜRK GENÇLİĞİNİN YALANLARA KARNI TOKTUR”

Yurt ihtiyacını çözemeyen, genç işsizlik sorunu ile gençleri buhrana sürükleyen, sözlü mülakatlar ile başarılı Türk Gençlerini eleyen bu iktidarın artık Türk Gençliğine verebileceği bir şey kalmamıştır. Türk Gençliğinin yalanlara karnı toktur.

“AKP İKTİDARININ ELİNE YÜZLERCE GENCİMİZİN VEBALİ BULAŞMIŞTIR”

AKP iktidarında norm haline gelen kayırmacılık, iyi eğitimli gençlerin hak ettikleri işlerde çalışamamasına sebep olmaktadır. Mevcut iktidar binlerce yetişmiş gencimizi ülkemizde iş bulamadıkları, gelecek kaygısı güttükleri için yurtdışına gitmeye zorlamaktadır. Gençlerimizin umutları tükenmiş, yaşam kaygısı ile boğazları sıkılmaktadır. AKP iktidarı gençlerin hayallerini, umutlarını bozuk para gibi harcamaktan çekinmediği gibi yaşamlarına da göz dikmektedir. 2021 yılında yüzlerce gencimiz iş bulamadığı, atanamadığı için yaşamlarına son vermiştir. AKP iktidarının eline yüzlerce gencimizin vebali bulaşmıştır.

Gençlerimiz devletin köklü kurumlarına güvenlerini giderek yitiriyor. Yıllarca kayırmacılıkla, ötekileştirme ile yozlaştırdığınız, çürümüşlüğe terk ettiğiniz kurumlar ile gençlerimiz geleceklerini planlayamıyor. Günümüzde Şeyh Edebali'den gelen devlet geleneği “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” nasihati AKP iktidarı ile birlikte “Yandaşı yaşat ki, AKP yaşasın” söylemine dönüşmüştür.

“TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK AYDINLIK, ÖZGÜR, TÜRKİYE'NİN HABERCİSİDİR”

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak gençlere özgürlük ve güzel bir gelecek vaat ediyoruz. Bozuk düzenin tüm kötü sonuçlarını birlikte telafi de edeceğiz.

“Ve inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz, güneşli günler…” Tünelin sonunda görünen ışık iktidar için gelen trenin; bizler içinse aydınlık, özgür, umutların yeniden yeşerdiği bir Türkiye'nin habercisidir. Umutları, gelecekleri, hayalleri çalınan tüm gençler ile birlikte Bay bay Erdoğan diyeceğiz.”

ESEN: ÜLKEYİ YÖNETEMEDİKLERİ APAÇIKTIR

CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı'nın ardından söz alan CHP Silivri ilçe Başkanı Berker Esen düşüncelerini şöyle ifade etti: “Değerli basın emekçileri, çok değerli Saadet Partisi İlçe Başkanımız, çok değerli Cumhuriyet Halk Partisi Örgütümüz, burada CHP Gençlik Kollarımızın düzenlemiş olduğu KPSS şaibesi ile ilgili basın açıklamasında bir araya geldik.

Mevcut iktidar artık bir sınavı yapamayacak hale gelmiştir. Bu ülkeyi yönetemedikleri apaçıktır. Buradan siz değerli hemşerilerimize sesleniyoruz bu mevcut iktidarın artık son bir yılı kalmıştır. Ömrünü doldurmuştur. Gidiyor gitmekte Tiran; geliyor gelmekte olan.

 Açıklamamıza gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

YORUM YAP