CHP’den İstanbul’da ‘İSPARK 1 lira olsun’ teklifi

CHP’den İstanbul’da ‘İSPARK 1 lira olsun’ teklifi

14.03.2018 16:40:06

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyeleri Doruk Bulut ve Nadir Ataman, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm otoparklarda 24 saatlik araç parkı ücretinin   1 TL, bir saatlik parkın ise ücretsiz yapılması üzerine İstanbul için harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Anpark'a bağlı tüm otoparklarda 24 saatlik araç park ücretlerini 1 TL, 1 saatlik otopark bedelini ise ücretsiz yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve aynı zamanda Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Doruk Bulut ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Nadir Ataman, kamuoyunda ses getiren uygulamanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otoparkları İspark'ta da geçerli olması için Meclis'e sunmak üzere önerge hazırladı.

“HALKTAN YANA TAVIR TAKINACAĞINIZI UMUYORUZ”
Otopark ücretlerinin 1 TL olması için teklif hazırlayan Meclis Üyeleri, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Aynı partinin iki Büyükşehir Belediye başkanının farklı uygulama yapması düşünülemez. Kabul göreceğini umduğumuz teklifimiz; İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Belediyeye ve belediye şirketlerine ait bütün otoparklar 1 saate kadar ücretsiz, 1 saatten sonrada 24 saat boyunca 1 TL olmasıdır. İstanbul'da trafiğin durumu ortada Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi otopark fiyatları açısından ranttan yana değil halktan yana bir tavır takınacağınızı umuyoruz. “
Haber MERKEZİ

YORUM YAP