Can: Eğitimin olmazsa olmaz gereklilik

Can: Eğitimin olmazsa olmaz gereklilik

28.11.2022 12:14:18

Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun açılışında konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, “Büyük kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlattığı ruhla, aydınlığa açılacak yeni pencerelere çok büyük ihtiyacımız var. Atatürk'ün ifade ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak bakımından eğitim olmazsa olmaz gereklilik. Bugün bu güzel açılış için gelen tüm misafirlerimize saygılar sunuyorum. Değerli vakıf yöneticilerine ve çalışanlarına devlet olarak şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Ümmühan Elginkan Anaokulu'nun açılışına İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can da katılarak eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekti.
“OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ HUSUSUNDA EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞMANIN PLANLANMASINI YAPTIK”
Elginkan Vakfı ile Silivri Belediyesi işbirliğinde tamamlanan Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun açılışında katılımcılara hitap eden İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can şunları söyledi: “Bugün İstanbul ilimizin eğitim kalitesine, eğitim niteliğinin yükselmesine önemli katkı sağlayacak olan Ümmühan Elginkan Anaokulu'nun açılışı için bir aradayız. Temel Atma törenini de beraber yapmıştık. Bugün de açılış nasip oldu. Çok mutluyum.
İstanbul'da 3 milyon 250 bin öğrencimiz, 173 bin öğretmenimiz ile ülkemizin birçok vilayetinden daha fazla eğitim ordusuna sahip. İlimizdeki anaokulu sayımıza baktığımızda 972 bağımsız anaokulumuz 1010 okulumuz bünyesinde açılan anasınıflarımızla birlikte 5648 anasınıfı olarak hizmet veriyor. Yeterli değil. Okul öncesi eğitimi hususunda en yüksek seviyeye ulaşmanın planlanmasını yaptık. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız.
“DEVLETİMİZ EN BÜYÜK HİZMETİ EĞİTİME SUNUYOR”
Devletimizin çeşitli hizmetlerin içerisinde en büyük hizmeti eğitime sunulduğu hepimizin malumu. Kamu kaynaklarına ilave olarak özel sektörün yapmış olduğu bu tür yatırımlar ülkemizin eğitim kalitesini ileriye taşıyacak çok önemli faaliyetler. Bu kapsamda belediyelerimizin verdiği destekler ve hayırseverlerimizle birleşen faaliyetler eğitimimizi ileri seviyeye taşıyacak.
Bu okulu Milli Eğitim camiasına kazandıran Elginkan Vakfı'nın ahirete irtihal eden değeli mensuplarına rahmet diliyorum, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Yatırımlarının en kısa sürede hayata geçirilmesini temenni ediyorum. Vakıf camiasını canı gönülden tebrik ediyorum.
Cumhurbaşkanımızın İstanbul'daki ziyareti münasebetiyle Valimiz buraya intikal edemediler. Onun da size selam ve saygılarını iletiyorum.
“EĞİTİMİN OLMAZSA OLMAZ GEREKLİLİK”
Büyük kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlattığı ruhla, aydınlığa açılacak yeni pencerelere çok büyük ihtiyacımız var. Atatürk'ün ifade ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak bakımından eğitim olmazsa olmaz gereklilik. Bugün bu güzel açılış için gelen tüm misafirlerimize saygılar sunuyorum. Değerli vakıf yöneticilerine ve çalışanlarına devlet olarak şükranlarımı arz ediyorum.”
Renginar SALİ

YORUM YAP