“Çamlık Millet Bahçesi Silivri’mize hayırlı olsun”

“Çamlık Millet Bahçesi Silivri’mize hayırlı olsun”

10.03.2023 17:59:25

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Mart meclisinde Çamlık Millet Bahçesi müjdesinin yanı sıra yapım işinin Silivri Belediyesi'nin üstleneceğini açıklayarak, ilçemize yeşil alan kazandırma iddiasını yükselttikçe yükseltti. Müjdat Gürsu Stadı Güneyinde, yaklaşık 10.000 metrekarenin üzerindeki alanda gölet, sosyal ve spor alanlarının bulunduğu maliyeti 25 Milyon TL'yi bulan yatırımın Silivri'ye bağışçı marifetiyle kazandırıldığını ifade etti.ee509e82-868f-4d36-9bc2-2dc1d0418bb7
10 Mart 2023 Cuma günü gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Mart Meclis ikinci oturumunda gündeme dair meclis üyeler ve kamuoyunu bilgilendiren Başkan Volkan Yılmaz, kesinlik kazanan ikinci millet bahçesi yatırımının müjdesini, “Çamlık Millet Bahçesi Silivri'mize hayırlı, uğurlu olsun” diyerek verdi.
Yılmaz, konunun ayrıntılarını şöyle açıkladı: “Silivri'mize bir müjdemizden bahsetmek isterim. 36.298,98 metrekare alana sahip, Fatih Mahalle'mizde yıllardır bakımsız, metruk bir durumda olan, içerisinde İstanbul Üniversitesi'nin öncesinde doktorların eğitim gördüğü ve daha sonrasında sağlık ocağı olarak kullanılan, falezlerin hemen üzerinde, Silivri'nin en güzel manzaralarından birinin seyredildiği “Çamlık” diye tabir ettiğimiz alanda millet bahçesi taleplerimizi Sayın Murat Kurum onayladı. Millet Bahçesi töreninden sonra yaptığımız istişareler neticelendi ve yatırım onaylandı.
“ÇAMLIK MİLLET BAHÇESİNİN YAPIMINI SİLİVRİ BELEDİYESİ ÜSTLENECEK”
Bakanlık ile İstanbul Üniversitesi'nden gelen yazılar elimde. Arazi Maliye Hazinesi'ne yani Milli Emlak'a geçecek. Ve bir protokol yapıp (Toki'nin bu dönemde deprem bölgesinde çok ciddi çalışmalara imza atacağı ve çok yorulacağı için) Çamlık Millet Bahçesinin yapımını Silivri Belediyesi olarak biz üstleneceğiz. Yakın zamanda, trampalar ve protokol gerçekleşir gerçekleşmez Silivri'ye bir Millet Bahçesi'ni daha kazandırmış olacağız. Silivri'mize hayırlı uğurlu olsun! Yine içerisinde, kiraya vermeden sosyal belediyecilik mantığı ile işletilecek sosyal tesislerin, kafelerin, çocuk oyun alanlarının, mini kütüphanelerin olacağını bildirmek isterim. Çamlığın içerisine, oranın mimarisine uygun, ahşap binalar yapacağız. Herkesin gezip güzel vakit geçirebileceği bir Millet Bahçesi Silivri'mize hayırlı, uğurlu olsun!”yeşil alan  (4)
BAĞIŞÇI MARİFETİYLE 25 MİLYONLUK YENİ YATIRIM
İkinci bir yeşil alan yatırım müjdesini daha paylaşan Başkan Yılmaz, “Yeşile, çevreye, doğaya, insanların rahat rahat nefes alabileceği alanlara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Müjdat Gürsu'nun güneyinde, yaklaşın 10.000 metrekarenin üzerinde bir alanda basketbol sahası, tenis kortları ve dinlenme alanlarını hızlıca yapıyoruz. Burada da yaklaşık 1500 metrekare alanda bir göleti olan, yine kiraya verilmeyen, Silivri Belediyesi'nin işletmesinin olacağı bir sosyal kafeterya ve restoran ile gençlerin, engelli bireylerimizin kullanacağı parkların da bulunduğu yeşil alanı da Silivri'mizin hizmetine sunacağız. Bu tesisin yaklaşık Haziran ayının ilk haftasında açılışını yapmayı planlıyoruz. Yatırım ile ilgili Silivri kasasından herhangi bir para çıkmadan, bağışçı desteği ile yapıldığının altını çizmek isterim. Maliyeti de 25 Milyon TL civarlarında. Silivri'ye hayırlı, uğurlu olsun…”
Sevginar SALİ

 

  1. Murat dural Murat dural

    Müjdat Gürsu nün güneyi filan yazacağınıza haritada bir nokta ile yerini belirlemek daha uygun olmaz mıydı.

YORUM YAP