“Silivri, İstanbul’un değil, Türkiye’nin parlayan yıldızı”

“Silivri, İstanbul’un değil, Türkiye’nin parlayan yıldızı”

10.03.2023 20:17:17

“Biz “Silivri marka bir şehir olacak'', “Mutlu bir Silivri olacak'' derken hep üretime ve Silivri'nin lokomotif gücüne inanarak söylüyorduk” diyen Başkan Volkan Yılmaz, Gümüşyaka'da 100 çiftçiye Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu dağıtırken, “İnanın Silivri şu an İstanbul'un değil, Türkiye'nin parlayan yıldızı. Bakın göreceksiniz Silivri önümüzdeki 5 yıl içerisinde çok daha farklı gelişmelere gebe” şeklinde konuştu.334951392_2555339817953821_329568856946192839_n

Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım töreninin ilki 10 Mart 2023 Cuma günü Gümüşyaka Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Belediyesi MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Trakya Birlik Kooperatifi Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya, geçmiş dönem Belediye Başkanları Hüseyin Agu, İsmet Kirazpınar ve Tahir Sert katılanlar arasındaydı.
Program, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.335399867_5815931778525946_2127840026553800264_n
GÜÇLÜ: ALLAH DEVLETİMİZİ VE MİLLETİMİZİ BÖYLE FELAKETLERLDEN KORUSUN
Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım töreninde konuşan Gümüşyaka Muhtarı Mazlum Güçlü, deprem felaketine değinerek söze şöyle başladı: “Öncelikle ülkemizin yaşamış olduğu deprem felaketinden dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Allah devletimizi, milletimizi böyle felaketlerden korusun inşallah.
BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR, ÇİFTÇİLERE BEREKETLİ HARMANLAR
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın çiftçimize verdiği destekler gün geçtikçe artarak devam etmekte. Başkanıma şahsım ve mahalle çiftçilerim adına çok teşekkür ederim. Çiftçilerimize 2023 döneminde hayırlı ve bereketli harmanlar dilerim.335431506_905567097370079_8268820919854719662_n
ERTUĞRUL: ÇİFTÇİLERE DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR
İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Kurum ve kuruluşlar olarak her zaman çiftçilerin yanında teknik ve maddi anlamda destek olmaya çalışan kurumlarız.
Tarım Bakanlığımız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz aracılığıyla her yıl ayni ve nakdi desteklerini yapmakta. 80 Milyon TL nakdi desteğini, ayni destek olarak da fidelerini, Ayçiçek ve Kanola tohumlarını her sene sunmakta. Bundan sonra da devam edeceğiz.
“BELEDİYE BAŞKANIM İLK GELDİĞİ GÜNDEN BERİ SİLİVRİ'NİN ADINI TARIM VE HAYVANCILIKLA DUYURMAYA DEVAM EDİYOR”
Belediye Başkanım göreve başladığı ilk günden beri tarım ve hayvancılığa aynı şekilde destek olmaya devam etti, ediyor. Silivri'nin adını tarım ve hayvancılıkta duyurmaya, ilçemizin adını bu şekilde yazdırmaya devam ediyor.
“TARIM ARTIK SİLİVRİ'NİN GÜNDEMİNDE”
İlçe Tarım Müdürlüğü ve belediyemiz olarak yapmış olduğunuz bu destekler, Silivri'de tarımın yaygınlaşmasına, tarımın özellikle gençler tarafından yapılmasına çok büyük katkı sağlamakta. Tarım artık Silivri'nin gündeminde.
“KİRAYA VERDİKLERİ YERLERİ GERİ ALAN GENÇLER, ŞİMDİ GEÇİMLERİNİ KAZANIYOR”
Bizim yaş ortalamamız tarım ve hayvancılıkta yükselmekte. Başkanımın özellikle yapmış olduğu destekler neticesinde gençler, tarımın ve hayvancılığın da para kazanabileceğini, buradan da bir geçim kaynağı olabileceğini öğrendiler. İnanın bu sene 20-30'un üzerinde 20-25 yaş gençlerimiz bize geldiler, başvurularını yaptılar, alet edevat noktasında yatırımlarını gerçekleştirdiler. Daha önce kiraya verdikleri, başkalarının işlediği yerleri şu an kendileri çalışıyor. Araziler üzerinden geçimlerini kazanmaya başladılar.”
“BAŞKANIMIN KATKILARIYLA TARIM ARAZİLERİMİZİN DEĞERİ ARTTI”
“Tarım arazilerimiz korunmaya ve değerini artırmaya başladı diyen Ertuğrul, “Tarım arazilerimiz artık Silivri'de ekiliyor. Boş kalan bir karış yerimiz yok. Bu da şunu gösteriyor; tarım arazilerimizin değeri arttı. Silivri Belediye Başkanımın bunda büyük katkısı oldu. Silivri'ye bu anlamı yüklediği için Başkanıma teşekkür ederim. Çiftçilerimize bereketli bir dönem diliyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.335176152_598438881823177_6351132850156072151_n

ÖLÇER: SİLİVRİ'MİZİN HER KÖŞESİ DEĞİŞEREK GELİŞTİAK Parti Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz bu göreve talip olduğunda “Silivri'de bir şey değişecek, her şey değişecek.” demişti. Silivri sadece merkezden ibaret değil, bütüncül bir anlayışla yöneteceğimize söz vermişti. Aradan geçen dört yıla baktığınızda sadece Silivri değişip gelişmedi. İlçemizin her köşesi değişti.

“GÜMÜŞYAKA, HAYALİNİ BİLE KURAMADIĞI HİZMETLERE BAŞKAN YILMAZ'LA KAVUŞUYOR”
Gümüşyaka değişti. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz ile Gümüşyaka halkı, hayalini bile kuramadığı hizmetlere kavuşuyor.
Mahallemizin E-5 Güneyinde çok büyük bir çalışma başladı. Alt yapıdan üst yapıya, elektrik hattından internet hattına, asfalttan kaldırıma mahallemizi baştan sona yeniliyoruz. Pazar yerimiz iyileştiriliyor. Millet Bahçemiz yapıldı. Sağlık Ocağımızı altı ayda bitirdik. Gümüşyaka Gümüşyaka olalı böyle bir hizmet görmedi. Arpa, saman, gübre desteğinin ardından bugün de çiftçilerimize milli hibrit ayçiçek tohumunu dağıtıyoruz.
ÖLÇER'DEN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR
Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı Gümüşyaka'm adına Sefer Ölçer olarak çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanında oldu. Verdiği sözleri yerine getiren Belediye Başkanımıza ve bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”334955625_946801369820601_6274245498240325202_n (1)
YILMAZ'DAN BAŞSAĞLIĞI VE ACİL ŞİFALAR
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gümüşyaka'da yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Bugün ülkemizin içerisinden geçtiği, doğal afetler ile boğuştuğu dönemde, Kahramanmaraş merkezli bir dizi depremin ardından yaklaşık 50 bin vatandaşımızın yasıyla bu toplantıları yapmaya devam ediyoruz. Ben hakkın rahmetine kavuşan bütün vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelere başsağlığı ve yaralı hemşerilerimize acil şifalar dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.
“ÜRETİCİ İLE BİR ARAYA GELMEKTEN BAHTİYARIM”
Öncelikle bu törenleri sadece muhtarlıklarımızdan dağıtım şeklinde planlamıştık. Sonrasında ‘enseyi karartmayalım, moralleri bozmayalım' diye düşünerek üretim temalı bu programları üretici ile bir araya gelerek her zaman bir arada olmaktan çok büyük bahtiyarlık duyduğumu ifade ettiğim Türk çiftçisiyle, Silivri, Gümüşyaka çiftçisiyle bir arada olarak bu törenleri yapalım istedik.335448075_566029438620718_7118235192661381714_n
“SİLİVRİ'NİN BİR BÜTÜN HALİNDE AYAĞA KALKACAĞINI BELİRTMİŞTİK”
Güzel bir günde burada Gümüşyaka'da tohum alacak 100 kişi ile birlikteyiz. Biz bu yola çıkarken biraz önce meclis üyemiz Sefer Ölçer ağabeyimin ifade ettiği gibi Silivri'yi yalnızca merkezden ibaret görmeyen, bir bütün halinde kucaklayan bir anlayışla yöneteceğimizi belirtmiştik. Silivri'nin Silivri'ye değer katan Gümüşyaka'sı, Selimpaşa'sı, Ortaköy'ü, Kurfallı'sı, Danamandıra'sı var demiştik. Kısaca Silivri'nin bir bütün halinde ayağa kalkacağını belirtmiştik.
“BU DEĞERLİ TOPRAKLAR ÜZERİNDE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Ve bu topraklardan, Türkiye'nin belki de en verimli topraklarından bahsetmiş ve bu yörede yaşayan insanların omuzlarında bir sorumluluğun olduğunu ifade etmiştik. Bu sorumluluk üretmek, çalışmak, çok çalışmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak. Bu değerli topraklar üzerinde üretmeye devam edeceğiz. Yolun başındayken bana “Ya başkan çiftçilik mi kaldı?'', “Hayvancılık mı kaldı?'', “Sen nereyi imara açacaksın?'', “Tarım topraklarına ne zaman apartmanlar, binalar yapacaksın?'' gibi ifadeler kullandılar. Ancak biz inatla Silivri'de ki bir karış tarım toprağını bile heba etmeyeceğimizi, boş bırakmayacağımızı, ekeceğimizi, biçeceğimizi ve Rami'nin, İstanbul'un Silivri ve Çatalca'dan beslendiği, kamyon kamyon ürünlerin Rami'ye, İstanbul'a gittiği günlerin özlemini çektiğimizi ifade etmiştik.
“İNSANLAR BU HİKAYEYİ BİR KERE YAZDI VE TORUNLARI TEKRAR YAZABİLİR”
Bu topraklar ve bu topraklarda yaşayan insanlar bu hikâyeyi bir kere yazdılar ve onların torunları bunu tekrar yazabilirler dedik ve 15 milyon pazarın yanı başında bulunan bizlerin tek bir şeye ihtiyacı var “çalışkan olmak''. Bu yüzden biz sizlere, çiftçi kardeşlerimize tekrar üretime yönelmek, soluk, nefes olmak için yola koyulduk. Belediyenin daha önce ekilmeyen veya kimin tarafından ekildiği belli olmayan, kira alınmayan ya da birilerine bir şekilde “sen burayı ek kardeşim'' denilen arazilerin bir kişinin ve birilerinin değil tüm Silivri'nin çiftçilerine ait olduğunu ortaya koyduk. Silivri Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'ndeki tecrübeli ve çalışkan arkadaşlarımla ‘'Biz ekeceğiz ve buradan elde ettiklerimizi Silivri'de ki çiftçi kardeşlerimizle paylaşacağız.'' dedik.
FAALİYETLER
Yerli, milli arpa ektik. Bu arpaları, arkasından saman, yem bezelyesi dağıttık. Hayvansal gübrelerin bertarafı için gübre makinesi aldık. Çiftlerimizin ahırlarından ücretsiz gübrelerini temizledik, tarlalarına taban gübresi olarak attık. İlçemizdeki tüm hayvanların kuduz aşılarına kadar tüm aşı ücretlerini Silivri Belediyesi olarak hayvancıyı, çiftçiyi desteklemek için biz ödüyoruz. Üç yıldır ayçiçeği ekiyoruz. İlk 15.000, ikinci sene 50.000 ve bu yıl da yaklaşık 65.000-75.000 litre ayçiçek yağı elde ettik. Bunu ihtiyaç sahibi aileler ile bu toprakların sahibi köylülerimiz ile paylaşacağız. Ancak unuttuğumuz, atladığımız bir şeyin olduğunu, Türk tohumcularını desteklememiz gerektiğine karar verdik. Artık tohum ıslah, Ar-Ge çalışmalarına, laboratuvar çalışmalarına destek vermemiz lazım diye düşündük. Bu yerli milli sertifikalı arpa tohumundan sonra artık ülkemizde kartel haline gelen “Ayçiçek tohumculuğu üzerindeki bu sisi dağıtmamız lazım'' ve “Türk tohumculuğunu desteklememiz lazım” dedik.
Silivri Belediyesi olarak Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Tohumcular Derneği ile beraber iki yıl önce 4 Mayıs 2021'de Tarım Üretim ve Araştırma Merkezi ile Gümüşyaka'da deneme ekimleri yaptık. 8 yerli Türk Ayçiçek tohumunu ektik. Aldığımız sonuçlardan sonra geçen yıl arkadaşlarımdan bazılarının “Başkan'ım yanar, kavrulur, olmaz rekoltesi düşer'' gibi yorumlarına karşın nasıl ilk İHA havalanamadı, ilk SİHA hedefi vuramadıysa biz de görmek için 1200 dönümün tamamına Türk tohumunu ekeceğiz yeter ki Silivri'deki üreticilere yerli tohum ile ilgili doğru bilgileri paylaşalım. Selimpaşa'ya da, Gümüşyaka'ya da, Büyükçavuşlu' ya da ektik. Çünkü bir yerde ektiğiniz tohum sizi yanıltabilir. Aldığımız sonuçlar dönüm başına 200-230 kg'ın arasında ve bunlar çok iyi sonuçlar. Belki daha düşük rekolteler de alabiliriz anca bizim desteklememiz gereken bu tohum firmaları, yerli tohum firmaları. Çünkü gerçekten İHA kadar SİHA kadar önemli işler yapıyorlar. Biz artık bu yabancı tohum kartellerinin ayağımıza bağlamış olduğu prangaları çözmek zorundayız. O yüzden bugün o 1200 dönüm araziden elde ettiğimiz yağları dağıttığımız gibi geçen yıl 800 ton yerli arpa aldık. Bunun 500 tonunu sizler ile paylaştık ve 300 ton arpa ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in 100. yılında, 2023. Yılda 2023 paket, yerli milli Türk tohumları ile trampa yaptık ve cebimizden para çıkarmadan bu gün yaklaşık 7 Milyon TL ekonomik değeri olan TR2242 Sarı Tohumculuk'un yapmış olduğu yerli Türk tohumlarını 100 tane üreticimizle paylaşacağız. Bu deneme ekimlerinde 13 ila 14 dönüm yerde yapılacak sonuçların çok yanıltıcı olmamasını diliyorum. Silivri'de büyük çaplı çiftçilik yapan arkadaşlarımızın da tamamını olmasa da bir kısmını hiç olmazsa birkaç torbayla arazilerinden 50 - 100 dönüm yer ayırıp yerli Türk tohumu eksinler.
GÜMÜŞYAKA HİZMETLERİ
Ben Gümüşyaka'da, sizler ile birlikte olmaktan mutlu ve keyifliyim. E-5'in güneyinde İSKİ, BEDAŞ, Türk Telekom ve Silivri Belediyesi ortak çalışarak tüm beton direkler kırılarak elektrik hatları, fiberoptik kablolar yerin altına alıyor, yağmur suyu kanallarını, kanalizasyon borularını yeniliyoruz. Yaklaşık 125 Milyon liralık yatırım Gümüşyaka'da E-5'in güneyi ile buluşuyor.
“TÜRK TARIMI İÇİN ATILAN ADIMLAR BENİ O YATIRIMLARDAN DAHA FAZLA MUTLU EDİYOR”
Ancak beni onlardan daha fazla mutlu eden bugün burada yaptığımız toplantı. İnanın 100 kişiye verdiğim tohum, Türk tarımı için atılan adımlar beni o yatırımlardan daha fazla mutlu ediyor. Bu yüzden üretmeye devam edeceğiz.
“BU TOPRAKLARDA ÜRETMEYE VE KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Silivri için, Türkiye için üreteceğiz. Daha çok çalışacağız ve İlçe Tarım Müdürü'müzün ifade ettiği gibi genç ve kadın çiftçilerimizin sayısını ne yapıp edip arttıracağız. Destek ise destek, ilave destek ise ilave destek ancak üretmeye, bu topraklarda kazanmaya, bu toprakları bereketli ve bol kılmaya, çocuklarımızı bu topraklarda yaşatmaya başka topraklara göç etmek zorunda bıraktırmamaya mecburuz.
“SİLİVRİ, İSTANBUL'UN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI”
Biz “Silivri marka bir şehir olacak'', “Mutlu bir Silivri olacak'' derken hep üretime ve Silivri'nin lokomotif gücüne inanarak söylüyorduk. İnanın Silivri şu an İstanbul'un değil, Türkiye'nin parlayan yıldızı. Bakın göreceksiniz Silivri önümüzdeki 5 yıl içerisinde çok daha farklı gelişmelere gebe.”
SİLİVRİ'Yİ BEKLEYEN TEHLİKE
“Ancak Silivri'yi bekleyen bir tehlikenin altını çizmek istiyorum” diyen Başkan Yılmaz kaçak yapılar ve tarım topraklarının korunmasına yönelik uyarısını şöyle yineledi: “Tarım topraklarını korumanın hem gerekliliği hem zorunluluğuna. Pandemide başlayan ve şu anda deprem ile devam eden “şehrin dışında bir evim olsun” eğilimi. Türkiye'de Silivri Belediyesi en fazla kaçak yapı yıkan belediye. 1100'ün üzerinde orman, maliye hazinesinde ve tarım topraklarında yapı yıktık. Bu toprakları korumak ve kollamak bizim için vatan ve namus borcu. Tarım topraklarını heba edersek bize yazıklar olsun. Ancak şunu da ifade edim 1100 tanesini yıktım ve bir tanesini yaptırmamak için mücadele ediyorum. Yapılanların hepsini tek tek yıkacağımdan emin olun. Kartvizite bakmaksızın, tek tek yıkacağız. Beraber yıkacağız! Muhtar'ım destek olacak, İlçe Müdür'üm destek olacak ve bu tarım topraklarını hep beraber koruyacağız. Her gün belediyemize ya bir kanser ya da bir astım hastası geliyor ve bu durumları sömürerek konteynır koymayı talep ediyorlar. 10 dönüm tarım toprağı üzerinde ekim yapmadan bir adet konteynır koyup, 3-5 tavuk ile hafta sonu mangala geleceksiniz. Peki ben buradaki çiftçilerimize soruyorum 10 dönüm ekilmediğin ne oluyor? 10 dönümden arpa, ayçiçeği almayacaksın, 10 dönüm hobi bahçesi yapacaksın. 420 bin dönüm ekilebilir arazisi olan bu toprakları bize miras değil emanet gören bir anlayış ile olmaz. Bedeli ne olursa olsun! Oy kaybedeceksem oy kaybedeyim! Ne olursa olsun taviz yok, geri adım yok, kaçak yapıya geçit yok arkadaşlar!

“ÜRETMEYE, ÇALIŞMAYA, ALIN TERİMİZİ BU TOPRAKLAR İÇİN DÖKMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
“Üretmeye, çalışmaya, alın terimizi bu topraklar için dökmeye devam edeceğiz” diyen Başkan Bey. “Bu duygu ve düşünceler ile Gümüşyaka'daki hemşerilerimi yerli ve milli Türk tohumları ile buluşturacağız, onlar da bunları toprak ile buluşturacak. Bol bereketli hasatlar, bol bereketli kazançlar diliyor ve hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyor ve hepinizi Cenab-ı Allah'a emanet ediyorum.”
Konuşmaların ardından tohum dağıtımına geçildi.
Sevginar SALİ

335433773_869913820748138_8862045044821596647_n

 

  1. silivrili silivrili

    türkiyenin parlayan yıldızıymış bir tane sinema dahi yok koskoca şehirde bir tane yazıklar olsun size.

YORUM YAP