Büyük Finale Yakışan Büyük Mekân; Moody’s Cafe!

Büyük Finale Yakışan Büyük Mekân; Moody’s Cafe!

6.06.2017 15:17:51

Bu son haftada Silivri'de kalite ve elitlik sözcüklerinin çağrıştırdığı ilk mekânlardan olan Moody's Cafe'yi ziyarret etmeye karar verdik. Böylelikle işi bir nevi zirvede bırakmış olacağız : )

Öncelikle size Moody's'in anlamını açıklamakla başlayalım. Moody's, huysuz aşçı demekmiş. Biz bu ismin mekâna çok da yakıştığını iddia edemeyeceğiz çünkü garsonundan aşçısına kadar tüm kadro sevimli mi sevimli insanlardan oluşmakta. Herhangi bir huysuzluğa rastlamadık.
Mekânımızın sahibi Orkun Çetinkaya burayı 2013 yılında açmış. Kendisiyle tanışamadık ama bizimle ilgilenmesi için görevlendirdiği Kurumsal Pazarlama Müdürü Tuğba Hanım bizi o kadar iyi ağırladı, o kadar ilgilendi ki gerçekten diyecek söz bulamadık. Mekânımız Cafe ve ayrıca sizlere dünya mutfaklarından lezzetler sunan bir restoran olarak hizmet vermekte. Bilhassa İtalyan ve Meksika mutfaklarından çok özel lezzetlerle karşılaşabilirsiniz bu mekânda. Pizzaya ayrı, ana yemeklere ayrı, smoothie'lere her türün ustası, şefi ayrı. Mekânımızın maharetli ustası Muhammet Şef'in de ne kadar yetenekli olduğuna ise gözlerimizle şahit olduk. Kendimize Çökertme Kebabı ve Köri Soslu Tavuk sipariş edip beklemeye koyulduğumuzda bize yolladığı ara sıcaklar ile resmen şov yaptı. Bu ara sıcaklar Mücver, Keçi Peyniri Köftesi, Pırasa Köftesi idi. Hepsi çok lezzetliydi öyle ki pırasadan nefret eden bizler bile iştahla yedik. Bilhassa dışı kadayıfla kaplı içi mis gibi erimiş peynir dolu Keçi Peyniri Köftesi'ne adeta hasta olduk.
Yemeklerin lezzetinin de ara sıcaklardan hiç aşağı kalır yanı yoktu. Çökertme Kebabı ve Köri Soslu Tavuğu afiyetle yedik. Tatlarının mükemmelliğinin yanı sıra porsiyonların doyuruculuğu da bizce çok önemli bir etken ve inanın biz, Hürhaber'in açgözlü gurmeleri olan biz dahi tabaklarımızdakileri bitirmekte oldukça zorlandık.
Tuğba Hanım tüm bu yediklerimizin üstüne bize mekânın patentli tatlısı olan Magnolia'dan ve içecek barından bir kokteyl de ikram etti. Magnolia çok hafif bir sütlü tatlı ve ağır yemeklerin üstüne gerçekten çok iyi gidiyor. İçtiğimiz olan Moody's Special ise Kırgızistanlı barmaid Merim Hanım tarafından ustalıkla hazırlanmış olup oldukça yumuşak içimli, yaz meyvesi tadında bir kokteyldi.
Moody's Cafe'nin size sundukları eşsiz lezzetler ve özel hissettiren bir hizmetle de sınırlı kalmıyor. Moody's Cafe'de vale hizmeti ve öğretmenlere %15 indirim de mevcut. Bu indirimin sebebi ise mekân sahibimiz Orkun Bey'in aile geçmişinin öğretmenlere dayanmasıymış. İçinde bulunduğumuz özel günlere göre mekânın kapısının önüne konseptli, kocaman heykeller konulması (Yılbaşında kutup ayısı heykeli, sevgililer gününde dev bir kalp vs…) mekâna ayrı bir şirinlik katıyor. Ayrıca Cafe'nin sosyal medya hesapları da son derece aktif kullanılıyor. Tüm bu saydıklarımız Moody's i Silivri'den ziyade Nişantaşı, Etiler, Bebek taraflarına görmeye alıştığımız mekânlardan biri yapıyor, ilçemize belki de biraz daha kalite katıyor. Eee, böyle bir kaliteden puan kırmak da olmaz! Moody's Cafe'ye hem lezzet hem de hizmet kulvarlarından tam puan!
Tadilat geçirmiş olan Moody's Cafe misafirlerine kapılarını yeni konseptiyle açıyor. Tuğba Hanım yeni konseptin oldukça iddialı geldiğini belirtmeyi de ihmal etmedi. Eğer siz de Silivri'de kalite ve elitilzmin buluştuğu mekânı arıyorsanız Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Atatürk Caddesi, No 55/1 adresine doğru buyurun efendim.

Güldük eğlendik, çok lezzetli şeyler tattık, beğendik, yorumlardık. Sizler için Silivri'nin en özel lezzetlerini tadıp yorumlamaya çalıştık efendim. Çıktığımız bu lezzet yolculuğunda bizlere yardımcı olan Aleyna Aşçı'ya, Özgün Deniz Gündüz'e, Çağla Türkmen'e, Yalın Ergin'e, Burçin Özdamar'a, Alper Atay'a, Sevginar Sali'ye ve Hürhaber ailesinin tamamına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Umarız bu minik köşemiz hoşunuza gitmiştir. Bizden şimdilik bu kadar, kendinize iyi bakın, şen ve esen kalın efendim!

Şahin DİRİK & Gamze Dilara KAÇIRAN

YORUM YAP