“Bütün ormanlarımızı da yaksanız, yerine fidan ekeceğimiz kutsal bir vatanımız var”

“Bütün ormanlarımızı da yaksanız, yerine fidan ekeceğimiz kutsal bir vatanımız var”

31.07.2021 11:23:59

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kısmen gerçekleştirilen 11. Ortaköy Börek Festivalinde ülkemizi etkisi altına alan orman yangınları konusuna değindi ve terör örgütü PKK'nın elebaşı Karayılan'ın tehditlerine yanıt verdi.

Ortaköy Börek Festivalinde ülkemizin çeşitli illerinde yaşanan orman yangınlarına değinen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu konu üzerinden siyaset yapma çabalarını eleştirdi ve PKK elebaşı Murat Karayılan'ın tehdit içeren açıklamalarına cevap verdi.

“SİYASETİN YAPILACAĞI ALANLAR DOĞANIN KATLEDİLDİĞİ OLAYLAR, ORMAN YANGINLARI OLMAMALI”

Yılmaz etkinlik konuşmasında bu konuya en son değinerek şunları söyledi: “Ben her zaman şunu ifade ediyorum; bu ülke, bu memleket bizim. Güzel ülkemizde bizi millet yapan en önemli unsurlardan biri aynı tasada, aynı sevinçte bir olmak, yani kader birliği. Ancak sosyal medya üzerinden bu birliğimizi, bu birlikteliğimizi bozacak paylaşımları üzülerek müşahede ediyorum. Tabii ki siyasetçiler siyaset yapmalı ancak siyasetin yapılacağı mecra, siyasetin yapılacağı alanlar doğanın katledildiği, yaban hayatının, evcil hayvanların katledildiği orman yangınları olmamalı.

“YANGINLARINA ÇANAK TUTANLARLA BERABER HAREKET EDEREK BİR YERE VARAMAYIZ”

Bugün ortak olmamız gereken gün. Eleştiri olacaksa da bunu yapıcı bir şekilde yapmalıyız. Bu orman yangınlarına çanak tutanlarla beraber hareket ederek bir yere varamayız.

Bu asil millet feraset sahibidir. Günü geldiğinde her şeyi okuyabilecek, sandığa gittiğinde doğruyu görebilecek kapasitededir. Cumhuriyet tarihimizde bunun pek çok örneği var.

“BÜTÜN ORMANLARIMIZI DA YAKSANIZ, ONLARIN YERİNE FİDAN EKECEĞİMİZ KUTSAL BİR VATANIMIZ VAR”

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Karayılan'ın geçtiğimiz günlerde, ‘Silahlarımız tükenir, sayımız azalırsa Bodrum'a iner yatlarınızı yakarız. Antalya'ya gelir seralarınızı yakarız. İstanbul'a gelir ağaçlarınızı, İzmir'e gelir ormanlarınızı yakarız.' şeklinde bazı açıklamaları oldu. Şimdi ben Ortaköy'den bu zihniyete ve bu zihniyetin yancılarına seslenmek istiyorum: Bizim bütün ağaçlarımızı, bütün ormanlarımızı da yaksanız, onların yerine fidan ekeceğimiz kutsal bir vatanımız var. Bu vatanın üzerindeki bütün ağaçlar, bütün ormanlar susuz kalsa da onları sulayacak asil kanımız var. Ne mutlu Türk'üm diyene!”

 

YORUM YAP