Bundan sonra üretim savaşı vermeliyiz

Bundan sonra üretim savaşı vermeliyiz

5.08.2016 09:03:18

“İlçenin yerel değerlerini fark etmeyen bir yönetim bana göre acz içindedir. Ben hemşerilerime nefesim yettiğince ülke kalkınmasında tarımın üstlendiği rolü ve önemini anlatacağım” diyen Başkan Özcan Işıklar, Yaban TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Tarım Kuşağı programında bilinçli tarımsal üretimi yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği çalışmaları anlattı. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, dün sabah Yaban TV ekranlarında yayınlanan Tarım Kuşağı programında Meliha Okur'un canlı yayın konuğu oldu. Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) hakkında bilgiler verdi, yerel değerlerin yaşatılması gerektiğinin altını çizerek 20 Ağustos tarihinde yapılacak Kadıköy Karpuz Festivaline herkesi davet etti.

“BUNLAR 7 YILLIK BİR PLANTASYONUN ÜRÜNLERİ”
Programın başında TÜRAM'da yetiştirilen bitkileri tanıtarak Meliha Okur'a ürünlerden hazırlanan bir hediye seçkisi sunan Başkan Özcan Işıklar, “Namık Kemal Üniversitesi ve Bezmi Âlem Üniversitesinde çalışan değerli bilim insanlarının sürdürülen tarımsal inovasyon çalışmalarında çok büyük emeklerinin olduğu, 7 yıllık bir plantasyonun ürünleri bunlar. Gümüşyaka'da mülkiyeti belediyemize ait 255 dönümlük arazide başlattığımız iyi tarım uygulaması yerel yönetimlerde bir ilk” diye konuştu.

“MERA TARIMSAL SİT ALANI İLAN EDİLMELİ”
Akabinde Silivri yoğurdunu tanıtarak, bu kapsamda yapılacak etkinliklerle ilçede ekonomik ve sosyal canlılık yaratmayı hedeflediğini belirten Başkan Işıklar, yoğurdun korunması gereken, ilçemizin önemli zenginliklerinden biri olduğunu vurguladı. “Yoğurt, Silivri'nin coğrafi konumu, bitki örtüsü ile Tuzla Merasından doğan ve simgeleşen bir lezzeti” şeklinde sözlerine başlayan Işıklar, şöyle devam etti: “55 yıldır süregelen bir gelenekle festivalini yapıyoruz. 1934 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Silivri Yoğurt Tarifnamesi diye bir tarifname çıkartmıştır; bilimsel bir tescil almıştır ama maalesef Türkiye dışında bu ismi kullanamıyoruz. İsviçre'de Silivri Yoğurdu diye bir marka var. Daha sonra bir vatandaş, Kobani yoğurdu olarak Amerika'da dolar milyarderleri arasına girmiş. Silivri'mizin yoğurdu deniz seviyesi altında tuzlu deniz suyunda yetişen otu yiyen hayvanların sütünden yapılmasından dolayı özeldir. İstanbul Teknik Üniversitesi tarifnameyi çıkarttığı zaman bu yerin de koruma altına alınması gerektiğini söylemiş. Çok abartı gibi gelebilir ama burası Ayasofya kadar, Selimiye Cami'nin arazisi kadar kıymetli, dünyada başka örneği olmayan bir aromayı alabileceğiniz özel bir yerdir. Tarımsal sit alanı ilan edilmesi lazım.”

“15 TEMMUZ MİLAT OLSUN”
Kaos fırtınasının ortasında kalan Türkiye'yi farklı bir bakış açısıyla değerlendirdiği konuşmasında üretimin önemine değinen ve üretmeyen ülkenin bağımsız olmayacağını belirten Işıklar, şunları söyledi: “15 Temmuz'da bir terör yaşadık. Bu anlamda ülkemize geçmiş olsun diliyorum. Türkiye'nin başına bu belaların sarılma sebebi tarım dışına itilmek istenmesi yüzündendir.
Başka şeyler konuşalım, bunları konuşmayalım diye. Her konuşmamda söylüyorum; Türkiye'nin içinde bulunduğu badirelerden çıkması daha çok üretimle mümkün. Bizi fide, tohum üretiminde dışa bağımlı kılan, bir anlamda bağımsızlığımızı, genimizi, kültürümüzü, milli değerlerimizi yok etmeye aday bir terörle karşı karşıyayız. FETÖ teröründen daha büyüğü kapımızda.
15 Temmuz'u bir milat kabul edelim ve bundan sonra üretim savaşı verelim. Biz bunları üreterek aşabiliriz. Dünyanın en büyük markasının 1 kilo telefonu 12 bin TL yapıyor, 1 kilo adaçayı ekstratı telefondan bile pahalı. Bezmi Alem Üniversitesinde Türkiye'de ilk ekstrat üretimini kuran Murat Kartal hocama, Namık Kemal Üniversitesinde Canan hocama ve ekip arkadaşlarına buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Silivri'nin ve Türkiye'nin geleceğine büyük iyilik yaptılar.

“NEFESİM YETTİĞİNCE HEMŞERİLERİME TARIMIN ÖNEMİNİ ANLATACAĞIM”
Silivri, 430 kilometrekaresi tarım alanı olan bir yer. 430 kilometrekare ekilebilir toprağı olan bir belediye başkanının tarımla uğraşması lazım. İlçenin yerel değerlerini fark etmeyen bir yönetim bana göre acz içindedir. Dilim varmıyor söylemeye; aksi durumda memleketinize ihanet edersiniz. Doğup büyüdüğüm yerde bunun değerini anlatmak zorundayım. Yerinde yönetim bu demektir. Allah vergisi zenginliklerimizi nimet haline getirerek tarımı ilçemizde bölgesel kalkınma aracı haline getirebiliriz. Bunu fark ettirmek zorundayız. Ben hemşerilerime nefesim yettiğince tarımın üstlendiği rolü ve önemini anlatacağım. Silivri'yi bir vaha gibi korumamızın sebebi de bu.”

FESTİVALE DAVET
Başkan Özcan Işıklar, 20 Ağustos'ta gerçekleştirilecek geleneksel Kadıköy Karpuz Festivaline canlı yayında davet çıkardı. “Türkiye'nin, Ortadoğu'nun ve Balkanların en güzel karpuzu Kadıköy'de yetişir. Sulamadan yetiştirilen ve mükemmel bir lezzeti olan karpuz Kadıköy karpuzudur” diyerek, canlı yayın aracılığıyla tüm izleyicileri davet etti.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP