Bozoğlu: Cari açık 5 milyar azalacak!

Bozoğlu: Cari açık 5 milyar azalacak!

13.02.2019 10:34:07

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımı ile TPAO tarafından Silivri'de keşfedilen doğalgaz rezervlerinin inceleme ve flare yakma törenine düzenlendi.

Törende AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Türkiye Petrolleri Anomin Ortaklığı (TPAO) yetkilileri, AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensupları da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e eşlik ettiler.

BOZOĞLU: SİLİVRİ'MİZ İÇİN BÜYÜK BİR GURUR
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Silivri'de keşfedilen doğalgaz ve flareyalma töreni ile ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Silivri'mizde yaklaşık 300 bin konutun 10 yıllık tüketimine eş değer olan, Çeltik ve Değirmenköy mahallelerimizde iki sahada toplam 3 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervi keşfedildi. Silivri topraklarından çıkan doğalgazla yapılacak olan üretim ülkemizin cari açığının 5 milyar lira azalmasını sağlayacak.
Silivri'miz için büyük bir gurur kaynağı olan bu doğalgaz rezervlerimizin inceleme ve Flare yakma töreni programı kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Tülay Kaynarca, TPAO yetkilileri ve teşkilat mensuplarımız ile birlikte Silivri'mizde bulunan doğalgazımızın Batı Çeltik-1 Kuyusu İnceleme ve Flare Yakma Törenini, Değirmenköy Mahallemizde ki Batı Değirmenköy 4-5 Kuyuları İnceleme ve Flare Yakma Törenini gerçekleştirdik. Silivri'mize bu gururu yaşatan başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ve TPAO yetkilileri olmak üzere emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.“dedi.

DÖNMEZ: 300 BİN KONUTUN 10 YILLIK TÜKETİMİNE EŞDEĞER
Silivri de keşfedilen doğalgaz kuyularının flare yakma töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tören alanında yaptığı konuşmada, “Silivri'de bulunan Batı Çeltik-1 ve Batı Değirmenköy 4-5 kuyularında yıllık yaklaşık 300 milyon metreküp doğalgaz üretme kapasitesine ulaşacağız. Zihinlerde canlanması için örnek verecek olursak burada üretilen doğalgaz yaklaşık 300 bin konutun 10 yıllık tüketimine eşdeğer bir seviyede doğalgazı üretmiş olacağız. Her iki sahada 3 milyar metreküplük bir rezerv tespit etmiş durumdayız. Başka bir ifadeyle toplam rezerv 300 bin hanenin 10 yıllık tüketimine eşdeğer seviyededir. Bütün gayretimiz, bütün hedefimiz Türkiye'nin enerjide kendi öz yeterliliğe sahip bir ülke olmasıdır. Memleketimizin dört bir yanını karış karış arayarak bu kaynaklara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

BOZOĞLU'NDAN DÖNMEZ'E ANLAMLI HEDİYE
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu Çeltik ve Değirmenköy'de bulunan doğalgaz kuyularının flare yakma töreni sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e günün anısına AK Parti Silivri ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Silivri Foto 2018 Fotoğraf Yarışmasından dereceye giren ‘Silivri'de Enerji' konulu iki fotoğrafı hediye etti.
Haber Merkezi

  1. ali ali

    millet dometes hıyar kuyruğunda ne cari açığı sebze açığı ortadayken büyük laflar etmeyin

YORUM YAP