“Bizim tarihimiz, şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir”

“Bizim tarihimiz, şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir”

21.09.2017 09:56:23

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleşen tören programın ardından Silivrili gazi ve şehit aileleri ile ilçe protokol üyelerini Yelken Restorant'ta düzenlediği yemekte ağırladı. Belediyenin geleneksel yemeğinde söz alan İlçe Kaymakamı Ali Partal günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz istiklalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Silivri Belediyesi tarafından verilen geleneksel gaziler yemeği, Yelken Restaurant'ta gerçekleştirildi. Gaziler onuruna düzenlenen yemek programına; İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilcisi Adnan Gürcan, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Silivri Kent Konseyi Başkanı Oğuz Özyaral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, İlçe Sağlık Müdürü Özcan Açıkbaş, siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte silahlı kuvvetler temsilcileri ile şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

IŞIKLAR: SİZLER BİZİM YAŞAYAN HAFIZALARIMIZSINIZ
Konuşmasında gazilerin vatan sevgisinin sembolü olduğuna işaret eden Başkan Işıklar, “Biz bu coğrafyada büyük medeniyetler kurmuş, barışı ve hoşgörüyü getirmiş. Bunun çok ağır bedellerini ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Yanı başımız yangın yeriyken Gazi Mustafa Kemal'in komutasında başlayan Kurtuluş Savaşı, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşlarında eşsiz bir mücadele vermişiz. Vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milliyeti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Milletimiz bu zaferle, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirerek bir medeniyet kurmuştur. Bu genç cumhuriyeti ayakta tutacak olan da bu ruhtur. Toplumlar hafızalarıyla yaşar. Sizler bizim hafızalarımızsınız. Verilen mücadelenin unutulmamasını sağlayan yaşayan hafızalarımızsınız. Bu gün vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere mukaddes değerlerimizin muhafazası ve terörle mücadelede hayatlarını tereddütsüz tehlikeye atan gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum” dedi.

PARTAL: TARİHİMİZ, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN KAHRAMANLIKLARININ TARİHİDİR
Işıklar'ın ardından bu anlamlı günde duygularını ifade etmek üzere İlçe Kaymakamı Ali Partal'a söz verildi. Partal, “Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum, hoş geldiniz. Milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu vatan mücadelesi sırasında yaralanan tüm gazilerimize milletimiz adına şükranlarımı ifade ediyorum, şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödediklerin bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Şehitlerimiz ve gazilerimiz istiklalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Bizim tarihimiz, şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir. Malazgirt'te, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda terörle mücadelemizde ve 15 Temmuz'da semalarda ezanın susmaması için canlarını feda etmişlerdir. Onun için bugün burada bulunan bu inancı evlatlarına aşılayarak yetiştirenleri, vatan ve millet için şehadet yoluna uğurlayan siz değerli aileleri millet olarak minnet duygularıyla ellerinden öpüyoruz. Milletimiz ve devletimiz her gelecek gün geride bıraktığı günden daha güçlü ve kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Bütün şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, burada olan kahraman gazilerimize ve onları yetiştiren ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e istiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı dolayı ‘Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü en içteni duygularımla kutluyorum. Teşrif ettiğiniz, bu onuru bize yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de bugünkü organizasyonu gerçekleştiren Silivri Belediyemize yapıyorum” diye konuştu.

KORE GAZİSİNE ÖVÜNÇ MADALYASI
Kaymakam Partal ve Başkan Işıklar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilcisi Adnan Gürcan tarafından verilen övünç madalyasını Kore Gazisi Temel Aslantaş'a tevcih etti. Protokol üyeleri, Kore Gazimize verdiği mücadele ve fedakârlıkları sebebiyle kalbi teşekkürlerini ellerini öperek iletti.

Program, okunan yemek duasıyla son buldu.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP